TV: Enlig basse sikrede kvartfinale

Sad på spillet: Lille Næstved Skole er klar til foråret for anden sæson i træk

Der var dømt jubel-cirkel efter den smalle sejr i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Der var dømt jubel-cirkel efter den smalle sejr i kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Det var vanvittigt koldt på kunstbanen ved Greve Stadion, da Hedelyskolens piger bød velkommen til Lille Næstved Skole.

Seks grader og en iskold vind var vilkårene for de to hold, som skulle spille kredsfinale i Sjælland Syd-kredsen.

Se kampfakta her.

Anfører: 'Jeg har altid været stjernen'

Gæsterne var favoritter
Med en målscore på utrolige 33-0 hos gæsterne, var det helt store spørgsmål: Ville holdet lukke deres første mål ind i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold, eller ville de holde nullet endnu engang?

Kunne Anna Hansen holde buret rent, ville de utvivlsomt gentage succesen fra sidste sæson med en kvartfinale-billet, da Nicoline Schrøder og co. i deres fire kampe har været flittige målscorere.

Hedelyskolen havde vist sig noget mere menneskelige og var kommet frem til kredsfinalen med en score på 15-7. De sidste to kampe vundet i straffesparkskonkurrence.

Så favoritværdigheden måtte ligge hos Lille Næstved Skole.

Hjemmeholdets målmand og anfører Theresa Stick var da også helt klar i spyttet inden kampen:

- Vi kender intet til Lille Næstved Skole. Men taktikken er som i de forrige kampe. Kanter skal lukkes ned, og vi skal stå solidt i forsvaret. 

- Tilmed vil vi i dag prøve at få nogle hurtige omstillinger og forsøge at skabe overtal på banens sidste tredjedel, kom det optimistisk fra den karismatiske anfører fra Brøndbys U18 DM-hold, inden hun måtte agere bøddel over for Nadia Gregersen og sende hende til omklædning allerede inden opvarmningen. Årsagen til dramatikken var, at træner Sinan Ineksi ved en fejl var kommet til at udtage en spiller for meget. Det er ikke lige den optakt, man har brug for tredive minutter inden en kredsfinale.

Galleri: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole

Var ikke rigtig klar
I Næstved-lejren var der en helt anden afslappet stemning, og Andrea Christensen kunne smilende fortælle:

- Det bliver fedt at spille kvartfinale, og taktikken er helt klar. Vi gør, som vi plejer. Ud over kanterne og så ellers et hav af indlæg. Fokus på vores eget spil og ellers bare spille godt. Vi kender da nogle af pigerne fra Hedelyskolen, og vi har da også fulgt lidt med i referaterne fra deres første kampe. Vi vinder 2-0, men forventer, at det bliver en tæt kamp.

Der var skuffende få Hedely-elever, som havde taget turen til Greve Stadion for at støtte deres hold, så der var pænt sagt middelmådig stemning på lægterne, da dommertrioen præcis kl. 11.00 kunne fløjte kampen i gang.

Der var ikke rigtig nogen af holdene, som for alvor virkede klar på opgaven. Lavt tempo, sløsede afleveringer og to stillestående forsvar var facit for kampens indledning. Kun nogle få spillere fra udeholdet havde indset, at man ikke sovende kunne komme i kvartfinalen til foråret. Det krævede hårdt arbejde og vilje. Nicoline Schrøder, Andrea Christensen og Mathilde Jensen prøvede sporadisk at mase sig igennem, både på midten og via de to kanter, men når den sidste fod skulle sættes på bolden, var kvaliteten bare ikke god nok.

Andrea Christensen løb mange meter på kanten. Foto: Henrik Schou
Andrea Christensen løb mange meter på kanten. Foto: Henrik Schou

TV: Kant: Vi spillede ikke så godt

Stod langt tilbage
Andrea Christensen holdt ellers taktikken:

- Planen er, at når jeg får bolden, så skal jeg hurtigt op langs linjen og lægge den ind til Nicoline, som stensikkert står inden foran målmanden.

Indlæggene kom da også et par gange, men kvaliteten var ikke noget, som Nicoline kunne arbejde med. Dels fordi Hedelyskolen stod med ni spillere i feltet og dels fordi målmand Theresa Stick havde en fin dag på kontoret.

Hos hjemmeholdet var der ikke meget optimisme at spore. Var det kulden? Var det nerver? Eller var spillerne bare oppe imod et bedre hold? Det var et spørgsmål, som vi senere skulle få svar på. Reelt kun Lisa Seebach viste i glimt, at hun er en dygtig fodboldspiller, men som tidligere nævnt var Theresa-målmand også en sikker sidste skanse.

Theresa Stick havde flere fine redninger. Foto: Henrik Schou
Theresa Stick havde flere fine redninger. Foto: Henrik Schou

Hvis gæsternes trænere havde sagt til deres fire forsvarsspillere, at de skulle stå nede i forvaret og vente på, at Hedelyskolen kom i angreb, så gjorde de deres arbejde til et rent 12-tal. For de fire flyttede sig ikke ud af flækken, når deres holdkammerater havde bolden, og underligt nok blev de fire allesammen også stående, når hjemmeholdet stod med samtlige spillere i eget felt.

Denne løjerlige model betød, at hver eneste gang værterne fik clearet en bold ud af deres eget felt, så var der ingen til at samle andenbolde op. For de spillere fra udeholdet, der burde stå derude, var frosset fast i kunstgræsset nede omkring midterlinjen og med hænderne i siden. 

Det er altså sjældent, man kan opretholde et pres med 40 meter mellem hver kæde.

TV: Her får Lille Næstved Skole guld om halsen

En del af taktikken
Midtbane var der intet af. Det var fire forsvarsspillere og resten med oppe i feltet. Det havde Ditte Noer en god forklaring på:

- Det er sådan, vi spiller, og det virker godt for vores hold. Vi står og venter på modstanderen. Det er helt med vilje. Og en score på 33-0 taler vel sit tydelige sprog.

God pointe fra Ditte og absolut svært at argumentere imod. 

Men modstand har der heller ikke været meget af de første kampe, sådan var det også i dette opgør. Når holdet længere fremme i turneringen vil møde hold med hurtige kantspillere og skarpe angribere, så vil holdet utvivlsomt blive straffet med denne meget defensive taktik. 

Hedelyskolen havde intet at skyde med, kun et enkelt langt udspark fra Theresa Stick var tæt på at skabe en chance til Lisa Seebach, men Lisa alene med fire forsvarsspillere var dødsdømt og en ulige kamp. Resten af hendes holdkammerater havde travlt med at koncentrere sig om at holde sig bag bolden.

Lille Næstved Skole klar til kvartfinalen

Så faldt målet
De til denne kamp lyserøde piger fra Hedelyskolen, havde lånt tøj på naboskolen, da det i Ekstra Bladet Skolefodbold er hjemmeholdet, der skal skifte ved farvelighed, havde meget svært ved at spille bolden væk fra eget felt. Det blev straffet midt i halvlegen, da Sofia Larsen og Freya Christensen i fællesskab fik lagt en bold for kort tilbage til Theresa Stick.

Hurtigt var Nicoline Schrøder over den chance. Først fik Theresa halvklaret, men Nicoline var lynhurtigt over riposten, snurrede 360 grader rundt om egen akse og trillede let bolden i kassen med højrestøvlen. 1-0 og fortjent, hvis der overhovedet var et af holdene, som fortjente at score.

Pigerne tiljubler Nicoline Schrøder efter kampens enlige mål. Foto: Henrik Schou
Pigerne tiljubler Nicoline Schrøder efter kampens enlige mål. Foto: Henrik Schou

Målet gav udeholdet noget mere blod på tanden. Nicoline, der virkede til at være blevet varm, havde meget svære betingelser. Der kom ikke mange bolde at arbejde med fra hendes holdkammerater, og samtidig blev hun mandsopdækket at både fire, fem og seks spillere ad gangen.

Denne voldsomme mandsopdækning burde give masser af plads til de øvrige spillere fra udeholdet, men når der til stadighed stod fire forsvarsspillere plantet på egen halvdel, opvejede disse to ting glimrende hinanden.

Se alle de FEDE fotos fra kampen.

Var ikke kønt
Katrine Gerber kunne ikke se, at de slet ikke havde nogen midtbane:

- Jeg syntes faktisk, at vores midtbane klarede det fint i dag. Når jeg fik bolden, så prøvede jeg at lave sideskift.

- Det så måske ikke ud som om, der var mange på midten i dag. Jeg tror dog mere, det var et udtryk for, at vi midtbanespillere havde andre individuelle opgaver forskellige steder rundt på banen i dag.

Fakta var dog, at bolden hver eneste gang blev spillet direkte op fra forsvarsspillerne til holdets offensive profiler. Det virkede som om, at mange af spillerne fra udeholdet absolut ville lægge en vinderaflevering hver eneste gang. Det var ikke kønt, og i denne kamp heller ikke specielt effektivt.

Katrine Gerber huserer på midten af banen. Foto: Henrik Schou
Katrine Gerber huserer på midten af banen. Foto: Henrik Schou

Hjemmeholdet havde bare ikke niveau. Det blev mere og mere tydeligt, jo længere kampen skred frem. Der stod mere og mere Næstved på det hele, men den helt store chance bød sig aldrig, og hvis der var optræk til nogen som helst fare, så tog Theresa Stick sig pænt af det.

Eneste afslutning fra hjemmeholdet var få minutter før pausen, da Lisa Seebach skød på mål fra 25 meter. Denne bold greb målmand Anna Hansen let.

Derfor stillingen 1-0 til Lille Næstved Skole efter de første 30 minutter.

ZOOM: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole

En opsang fra anføreren
I pausen tog anfører Theresa Stick bladet fra munden:

- Piger, jeg er ked at sige det, men jeg er simpelthen så utilfreds med jeres indsats. Det er det mest ringe, jeg nogensinde har set.

- I de andre kampe har vi været bagud 2-0, og alligevel går vi op og vinder. I dag er der slet ingen, der kæmper.

- I ligner slet ikke nogen som overhovedet er stået op. I kunne lige så godt ligge derhjemme, kom det fra en meget frustreret anfører, som dog heller ikke selv kunne sige sig helt fri for fejl, da hun selv var impliceret i kampens eneste mål ind til videre. Så skideballen til holdkammeraterne var måske lige frisk nok, og flere spillere vrængede da også noget på næsen. 

I anden halvleg var billedet ikke meget anderledes end i første halvleg. Det var med Næstved i en yderst kontrolleret offensiv og med Nicoline Schrøder med en aktie i stort set alt, hvad der skete på banen.

Nicoline Schrøder er tydeligt den helt store profil for Lille Næstved. Foto: Henrik Schou
Nicoline Schrøder er tydeligt den helt store profil for Lille Næstved. Foto: Henrik Schou

Nicoline fik ikke meget at arbejde med, og i anden halvleg begyndte hun selv at gå ned i banen for overhovedet at få nogle boldberøringer. Det gik ofte ret godt. Når Nicoline havde ført bolden frem til baglinjen, lagde hun den flere gange skråt tilbage i håb om, at en medspiller var søgt med frem og kunne sætte en inderside på. Det skete bare ikke, for der, hvor indersiden burde befinde sig, var jo egentlig der, hvor hun selv plejer at stå. Så afslutninger var der ikke meget af i hverken den ene eller den anden ende.

Læs her, hvordan programmet ser ud til foråret for Lille Næstved Skole.

I kvartfinalen med rent bur
Næstved-forsvaret med Ditte Noer som styrmand blev endnu engang overhovedet ikke udfordret, hverken centralt eller over kanterne. Målscoreren er nu på 34-0, så noget må holdet da gøre rigtigt.

Det er spændende at følge holdet til foråret samt, om de kan holde nullet helt frem til finalen i april 2019.

Det eneste sindsoprivende, der kan berettes fra anden halvleg, var, da Nicoline Schrøder brændte en dobbeltchance på Theresa Stick to minutter før tid.

Begge profiler modtog efter kampen hver en fidusbamse som beviset på, at de i denne kamp havde været deres holds bedste spiller.

Godt kæmpet af Hedelyskolen, som bare må erkende, at de tabte til et bedre hold, der endda leverede en middelmådig indsats. Når man ingen chancer har i en kamp, scorer man sjældent mål.

Lille Næstved Skole vinder kredsfinalen med 1-0 på Nicolines ene mål og napper derfor billetten til forårets kvartfinale. Præcis ligesom sidste år.

Skal holdet gå hele vejen, bør der dog nok lægges en del timer på træningsbanen og i taktikrummet.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Hedelyskolen - Lille Næstved Skole, 0-1

Målscorer:

0-1: Nicoline Schrøder (14.)

Galleri: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole

Skal træne lidt
Ditte Noer havde følgende at sige, efter at hun og hendes kammerater havde modtaget deres guldmedalje og den obligatoriske sodavand fra Carlsberg Sport:

- Ja, vi stod kompakt nede i forsvaret. Vi havde på forhånd hørt, at hende Lisa Seebach skulle være god, og at hun kunne spille hurtigt sammen med hendes holdkammereter. Og så ville vi gerne være på den sikre side.

- Det gik igen rigtig godt. Men mon ikke vi får et par træningskampe inden kvartfinalen til foråret, så ved vi også, hvem vi skal møde, sluttede forsvarsgeneralen, inden hun og Katrine Gerber som de sidste kunne forlade kunstbanen i Greve.

Se pigerne få guldmedaljerne om halsen her:

Lille Næstved Skoles vej til kvartfinalen

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen afd. Holsted, 16-0

25. oktober: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 9-0

7. november: Holmegaardskolen - Lille Næstved Skole, 0-2

14. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole, 0-6

19. november: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole, 0-1

Holdets samlede målscore: 34-0

Sådan gik finalerne i Vejle