TV: Et hurtigt Eis i angrebet

Flot dyst: Mathilde blev matchvinder for Ejby Skole i underholdende kamp

Mathilde (i lyserød) på vej mod mål. Foto: Casper Boe Jensen
Mathilde (i lyserød) på vej mod mål. Foto: Casper Boe Jensen

I en kamp, hvor chancerne næsten alle faldt i den ene ende af banen, var der alligevel spænding om resultatet lige til det sidste. Men til sidst var det alligevel Ejby Skoles piger, der kunne sige:

- Vi er nået længere end drengene.

Se kampfakta her

Mange tilskuere
Der var ingen tvivl om, hvem der var på hjemmebane i opgøret mellem Ejby Skole og Søndre Skole. Som kampen skulle til at starte, var der en ren invasion af supportere af Ejby Skoles piger.

Både megafon og tromme var taget i brug for at støtte de lokale heltinder. Kombineret med et perfekt solskinsvejr og et godt græstæppe var der perfekte forhold på Ejby Fodbolds stadionbane.

TV: Løb solen sort

Inden opgøret blev fløjtet i gang, var det værd at bemærke opvarmningen for de to hold. Noget, der normalvis er en meget god indikator for, hvad man kan forvente, når først fløjten har lydt.

Stærke hold
Søndre Skoles pigers opvarmning blev styret af anfører Thea Olsen, men som kampen nærmede sig, var det mere og mere stillestående øvelser, og pigerne var nærmest ikke til at høre.

TV: Hurtige Mathias styrede mod sejr

På den anden side af linjen, iført deres karakteristiske lyserøde trøjer, blev Ejby Skoles spillere ført igennem en nøje tilrettelagt opvarmning med masser af tale og coaching. Da kampen skulle fløjtes i gang, havde man på fornemmelsen, at pigerne fra Ejby havde pulsen noget højere oppe end Søndre Skoles ditto.

Den holdt ikke
Enhver tvivl om Søndre Skoles engagement blev dog hurtigt gjort til skamme, da kampen startede med masser af intense nærkampe og gode actioner. Chancerne lod dog vente på sig, men der var ingen tvivl om, at det var to hold, der både ville og kunne.

TV: 'Uglerne' vippet ud

Samtidig var det to stilarter, der i dag rendte ind i hinanden, da Søndre hele kampen igennem fik at vide af deres træner, at de skulle spille bredt og bruge kanterne, hvor Ejby i højere grad forsøgte at spille den direkte op igennem midten til deres lynhurtige angriber Mathilde Eis.

Specielt Ejbys taktik virkede til at lykkes, men hver gang, de fik afsluttet imod mål, stod Søndre Skoles glimrende keeper Melis Karabacaw i vejen. Melis spillede en brandkamp og var sikkerheden selv i alt, hvad hun foretog sig, hvadend det var at gribe bolden eller komme godt ud af sit mål.

0-0 ved pausen.

TV: Der måtte straffe til

Missionen var klar fra Ejbys træner i pausen - kampen skulle vindes:


Profilen Eis
En der lyttede efter træneren var konstant pågående Eis, der efter blot fem minutter af anden halvleg kunne bringe sit hold i front med et velplaceret spark nede i det ene målhjørne fra nært hold. Matilde Eis var kampen igennem en konstant trussel oppe foran for sit hold, og det er uden tvivl et navn, fremtidige modstanderne bør notere sig.

Så storebrødre vinde guld - nu selv med

Hvor første halvleg ikke havde givet det ventede afkast for Søndre over kanterne, leverede Ida Boesen og Astrid Dueled mange flere gode actioner i anden halvleg fra henholdsvis højre og venstre kant. Specielt Astid havde mange gode driblinger. Desværre for Søndre skole blev det dog aldrig rigtig farligt.

Bedst illustreret ved, at den eneste gang, Ejby-keeper Michelle Frederiksen havde været i action i de første 40 min, var, da hun hentede bolden til målspark. Det var med andre ord en stille dag på kontoret for Michelle, som også blev hjulpet rigtig godt af sit forsvar.

TV: Spænding til det sidste

Stærke defensivt
Med 10 minutter igen kastede Søndre Skole alt frem, men lige lidt hjalp det i en kamp hvor Ejbys forsvar og midtbane havde bestemt sig for at lukke ned for målchancerne til modstanderholdet. Allerbedst eksemplificeret ved Laura Basballe, der med otte minutter igen først var med i et angreb og mistede bolden ved baglinjen og dernæst løb hele vejen med hjem for at erobre bolden midt nede på egen banehalvdel. Laura leverede kampen igennem et brag af en indsats inde centralt i banen.

TV: Indsatsen gav pote

Mathilde Eis blev matchvinder, og det var fuldt fortjent, at Ejby Skole vandt - trods en stor indsats af Melis i Søndre Skoles mål.