TV: Fejrede fødselsdag som sprællemand

Fornemt: Melih Avci reddede sit hold på ny

Melih Avci reddede to straffespark og blev dagens mand i skysovs for sit hold. Foto: Bodil Zuschlag
Melih Avci reddede to straffespark og blev dagens mand i skysovs for sit hold. Foto: Bodil Zuschlag

På Vallensbæks flotte kunstbane var der lagt op til en spændende kamp mellem Vallensbæk Skole og Hedelyskolen. Begge hold var kommet videre til fjerde runde efter straffespark i den ene kamp og en komfortabel sejr i den anden.

For Vallensbæk Skole havde målmand Melih Avci en stor andel i sejren over Egholmskolen, hvor han leverede to redninger i straffesparkskonkurrencen. Han skulle også gå hen at få en afgørende betydning i dagens kamp.

Se kampfakta her.

Pessimisme at spore
På trods af det fine udgangspunkt var der en del pessimisme at spore hos Vallensbæk Skole.

- Vi mangler en del spillere i dag. Blandt andet er vores forsvar noget amputeret. Det er lidt ærgerligt, da vi gerne vil byde Hedelyskolen op til en god kamp. Vi er i hvert fald ikke favoritter, hvad vi ellers nok på forhånd er regnet som, fortalte holdets træner.

Hos Hedelyskolen var trænerne da også forsigtige optimister.

- Vores force er, at vi har et homogent hold, som er gode til at bakke hinanden op, og som har en god indstilling til tingene. Vi vil spille med tålmodighed, men også lægge pres på for at se, hvad vi kan få ud af det, fortalte trænerne inden kampen.

En del af spillerne var dog mere optimistiske. Der var flere bud på sikre sejre, mens en enkelt forsigtig-Per mente, at kampen skulle afgøres på straffespark.

Klar til kamp. Foto: Bodil Zuschlag
Klar til kamp. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Vendte truende nederlag

Stjernestøv
Theressa Stick vogter målet for Hedelyskolen. Hun spiller til daglig i Brøndby IF og har tidligere været en del af U16-landsholdets bruttotrup. Hun blev dog ikke udtaget til den endelige trup, der skal møde Tyskland af to omgange fra den 28. oktober til den 1. november 2018.

- Jeg synes, det er sjovt og udfordrende at stå på et drengehold. De skyder anderledes og der er mere pres på, sagde hun inden dagens kamp.

I starten af opgøret pressede Vallensbæk Skole godt på, og der opstod flere farlige situationer i udeholdets målfelt. Efter et hjørnespark var Samuel Lipani tæt på, men hans afslutning gik lige forbi mål.

Gæsternes Theressa Stick med et langt udkast. Foto: Bodil Zuschlag
Gæsternes Theressa Stick med et langt udkast. Foto: Bodil Zuschlag

Overlegne i målfest

Kamikaze-redninger
Efter at være presset tilbage i de første minutter kom Hedelyskolen bedre med i kampen og overtog efterhånden initiativet. De spillede sig frem til flere store chancer, men keeper Melih fra Vallensbæk Skole tog sig af det hele. En enkelt gang var Melih prisgivet, men fra en helt fri position skød en Hedely-spiller forbi mål.

Efter en af sine kamikaze-redninger blev Melih liggende i feltet, og der gik et suk gennem hjemmepublikummet. Men heldigvis kom han op igen og spillede videre. Det samme gjaldt modstanderen, som også havde fået nogle knubs.

Vallensbæk Skole havde ind imellem nogle gode kontra angreb, men vi skulle hen til fem minutter før pausen, før der kom mål på kontoen. Det var Micky Olsson, som modtog en fin stikning i højre side, og han styrede bolden ind til en 1-0-føring til hjemmeholdet. Den føring holdt til pausen.

Se én af Hedelyskolens chancer her:

Kynismen sejrede

"Vi skal bestemme"
I pausen var Hedelyskolens træner, Anders, klar i spyttet over for sine spillere.

- Vi er nødt til at være lidt mere beslutsomme. Det er dem, som kommer først på bolden hele tiden. Nu skal vi ned og stå på deres banehalvdel og spille i deres bagrum. Vi får en lille smule medvind, og den skal vi udnytte. Kom nu. Det er os, der skal bestemme, lød opsangen fra Anders.

Lige ved og næsten
Anden halvleg startede med et godt langskud fra hjemmeholdets Gökdeniz Colak, men Theressa Stick var vågen i Hedelyskolens mål og fik viftet det farlige skud til hjørne.

Ellers var det igen Hedelyskolen, som havde de farligste angreb. Godt hjulpet af et gult kort til en Vallensbæk-spiller blev der mere plads på banen, og den udnyttede Charlie Rewald og Bawan Ibrahim. Men hele tiden var det lige ved og næsten. Enten var afslutningerne for upræcise, eller også tog Melih Avci affære.

Overtallet blev ikke udnyttet til fulde, og da hjemmeholdet var fuldtallige igen, blev kampen mere jævnbyrdig. Det bølgede frem og tilbage. Begge hold var angrebsivrige, og der var chancer i begge ender.

Benhård kamp om bolden i dagens kamp mellem Vallensbæk Skole og Hedelyskolen. Foto: Bodil Zuschlag
Benhård kamp om bolden i dagens kamp mellem Vallensbæk Skole og Hedelyskolen. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Comeback og straffe

Fik udlignet
Og som i første halvleg kom en scoring fem minutter før tid. Det var Hedelyskolen, som endelig fik udnyttet en af deres tilbud, da Bawan Ibrahim stod for udligningen til 1-1.

Det var startsignalet til endnu mere angrebsfodbold. Begge hold jagtede den afgørende scoring. Det lykkedes dog ikke for nogle af holdene, så derfor blev slutresultatet 1 -1, og spillerne kunne gøre klar til en nervepirrende straffesparkskonkurrence.

Her viste Melih Avci igen, at han er en målmand med helt usædvanlige evner. Han reddede to af modstandernes straffespark. Gökdeniz Colak kunne derfor med holdets fjerde straffespark skyde sejren hjem til sit hold. Kampen endte derfor 5-3 til Vallensbæk Skole.

Theressa Stick og co. trak det korteste strå i dagens kamp. Foto: Bodil Zuschlag
Theressa Stick og co. trak det korteste strå i dagens kamp. Foto: Bodil Zuschlag

Bedst fra pletten

Dagens mand
Efter kampen talte vi med Vallensbæk Skoles redningsmand, Melih Avci, der var ganske tilfreds med dagens opgør.

- Jeg står på U15-holdet i Greve. Jeg synes, det var en god kamp i dag, og jeg er da også tilfreds med min egen indsats. Det er min fødselsdag i dag, så det er jo dejligt med en lille ekstra fødselsdagsgave, tilføjer Melih med et smil.

I næste runde skal de møde Uglegårdskolen.

Se Melihs flotte redning her:

KAMPFAKTA:

Resultat:
Vallensbæk Skole - Hedelyskolen, 5-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Melih Avci, Vallensbæk Skole
Alexander Byrdal, Hedelyskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Aleksander Kruse, Hedelyskolen