TV: Fik skidt velkomst

Farvel og tak: Fik stryg i comeback i skolefodbold

Det blev et ensidigt opgør, hvor hjemmeholdet ikke fik en særlig god velkomst tilbage i turneringen. Foto: Bodil Zuschlag
Det blev et ensidigt opgør, hvor hjemmeholdet ikke fik en særlig god velkomst tilbage i turneringen. Foto: Bodil Zuschlag

Den første kamp på Væggerløses dejlige stadion stod mellem pigerne fra Sydfalster skole og Nordbyskolen. Sydfalster Skole har under navnet Svaneskolen fejret store triumfer i Ekstra Bladet Skolefodbold.

I sæsonen 2009/2010 udgaven var de i finalen, hvor de desværre måtte se sig besejret af Holmegårdskolen. Siden 2013/2014 har skolen ikke deltaget i turneringen, men i år skulle det være. Dette var holdets første kamp.

Josefine Hedetoft fra Sydfalster skole sagde før kampen:

- Egentlig var det lærerne, som syntes, vi skulle være med igen, men vi ville da også gerne. Desværre spiller os der spiller fodbold, 8- mands til daglig, så det bliver nok lidt svært i starten. Vi er heller ikke vant til at spille med offside, så det skal vi også lige vænne os til, lød det fra Josefine Hedetoft.

Nordbyskolen kom til denne runde med en overbevisende 15-0 sejr i bagagen. Ida Andersen stod for otte af scoringerne, og hun var optimistisk før kampen.

- Til daglig spiller jeg på NFCs U14 hold, og der får jeg ikke så meget plads, så helt så mange scoringer bliver det ikke til der. Jeg håber selvfølgelig, vi vinder i dag og mener, vi har en god chance, fortalte Ida Andersen inden kampen.

Se kampfakta her.

Måtte afgøres fra pletten

Nervøs start
Begge hold startede nervøst og skulle lige finde deres plads på banen. Derfor var de første minutter en rodet forestilling med en masse nærkampe og tabte bolde. Efter fem minutter havde Ida en god dribletur mod Sydfalsters mål, men Luca Rygaard fulgte ihærdigt med Ida og fik prikket bolden til hjørne.

Efterhånden som nervøsiteten lagde sig, var det Nordbyskolen som fik bedst greb om spillet, uden det udmøntede sig i nogle farlige angreb.

I midten af halvlegen havde hjemmeholdet fra Sydfalster et par gode muligheder på frispark som ikke blev udnyttet til farlige situationer. I den anden ende af banen havde Christine Arskew-Jensen en afslutning lige udenom målstolpen.

I de sidste ti minutter af halvlegen øgede Nordbyskolen presset mod hjemmeholdet og kun gode indgreb af Emma Petersen i målet, forhindrede, at de kom bagud. Da der manglede ca. seks minutter, måtte hun dog give fortabt. Et dårligt målspark havnede hos Ida Andersen, som kunne bringe Nordbyskolen foran med 1–0. Kort efter blev det 2–0, da Laura Pedersen scorede på et godt placeret langskud. Denne stilling holdt halvlegen ud.

Hjemmeholdet fik en hård skæbne og en dårlige tilbagevenden til Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Bodil Zuschlag
Hjemmeholdet fik en hård skæbne og en dårlige tilbagevenden til Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Bodil Zuschlag

Keeper stjal showet

Opmuntrende ord hjalp ikke
I halvlegen kom Adem og Jonas med opmuntrende ord til hjemmeholdet.

- Det er to lidt uheldige scoringer, vi har fået imod os. Vi er kun bagud med to, så det her er ikke umuligt. I står godt i forsvaret, men vi skal have boldene hurtigt op til midtbanen, som skal arbejde endnu hårdere. Og når I er i nærheden af målet skal der fyres af. Skyd på alt, lød det fra de to trænere.

I anden halvleg så vi samme billede. Nordbyskolen dominerede, men hjemmeholdet havde nogle gode omstillinger, og på en af disse blev der begået en forseelse, som blev takseret til straffe.

Sydfalster havde dermed en gylden mulighed for at bringe sig tilbage i kampen. Men desværre gik den ikke for hjemmeholdet. Det knald hårde skud fra straffesparksskytten ramte overliggeren og sprang i spil igen.

Begge hold kæmpede fint i kampen, men gæsterne var stærkest. Foto: Bodil Zuschlag
Begge hold kæmpede fint i kampen, men gæsterne var stærkest. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Angrebsduo afgjorde kampen

Hård skæbne
Skæbnen var hård ved hjemmeholdet, for minuttet efter kom de bagud med 3-0, og så var kampen afgjort. Deres kræfter slap langsomt op, og Nordbyskolen kunne score yderligere fem gange så slutresultatet blev en udesejr på 8–0.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sydfalster skole - Nordbyskolen, 0-8

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Emma Petersen, Sydfalster skole
Laura Pedersen, Nordbyskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Luca Rygaard, Sydfalster skole


Selvom hjemmeholdet måtte inkassere et stort nederlag, skal de roses for en flot fighter indsats og højt humør under hele kampen. Sydfalsters hold bestod med en enkelt undtagelse af piger fra 8. klasse, så alle kan stille op til næste år igen.

Nordbyskolen er videre til næste runde og har nu en målscore på 23–0. De har blandt andet en rigtig god midtbane, som der også er mange mål i.

Eksperter fra pletten

Se Louise Kirchhammer score direkte på frispark for Nordbyskolen: