TV: Flænsede forsvar med detalje

Overblik: Karen Dietz leverede en stor præstation i kvartfinalen

Karen Dietz var en vigtig spiller for Lille Næstved Skole i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen
Karen Dietz var en vigtig spiller for Lille Næstved Skole i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen

Lille Næstved Skole måtte til dette opgør rejse langt for at spille kvartfinalen imod de bornholmske piger fra Åvangskolen.

Udeholdet havde taget en nordøstenvind med sig over til solskinsøen. En af de meget fremtrædende spillere i dette opgør var Karen Dietz.

Hun startede kampen arbejdsomt og fik erobret mange bolde på midten af banen. Karen fik hele første halvleg lagt et stort pres på hjemmeholdet og fik løbet en del med og uden bold.

Der blev krammet igennem efter sidste fløjt i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen Sjaellandsyd TV: 'Vi skal vinde den skide semifinale'

En smuk detalje
Vinden viste sig som en god medspiller og hjalp pigerne fra Lille Næstved Skole til kampens første mål, som de allerede efter 15 minutter kunne juble over. De fik tildelt et hjørnespark, som Katrine Gerber tog sig af. Med et hårdt spark kunne hun sende bolden indover i feltet imellem venner og fjender, hvorefter vinden tog fat i bolden, så den snød den bornholmske målmand.

Jublen havde dårligt nok lagt sig på udeholdet, før Karen Dietz leverede en verdensklasse-aflevering til målet til 2-0. Hun erobrede bolden på midten og sendte en dyb stikning ned mellem forsvaret til angriber Andrea Brandt, der på en kølig måde kunne vippe bolden over hjemmeholdets målmand. Dette skulle vise sig at være kampafgørende, da bornholmerne aldrig kunne lukke hullet op til Lille Næstved Skoles føring.

Lille Næstved Skole jubler over målet til 2-0. Foto: Adam Kristoffersen
Lille Næstved Skole jubler over målet til 2-0. Foto: Adam Kristoffersen

Gallerier Galleri: Åvangskolen - Lille Næstved Skole

Rolig på bolden
Anden halvleg gik i gang, og Karen støttede godt op på midtbanen, fordi vinden fik skudt hjemmeholdet afsted fra start. Karen holdt roligt i bolden og flyttede den sikkert rundt på banen, fordi udeholdet var kommet mere under pres.

Efter små ti minutter fik hjemmeholdet et straffespark:

- Den var vist godt nok, sagde Karen Dietz om straffesparket efter kampen.

Martha Langskov scorede sikkert på en chanceløs målmand.

- Så prøvede vi noget, som vi ikke var vant til. Der var nogen, der scorede på os, udtalte Karen, da hun var ude på sidelinjen med en lille skade, som hun skulle have behandling for. Pigerne fra Lille Næstved Skole havde nemlig holdt buret rent helt frem til dette opgør.

Pigerne fra Frederiksberg Skole er blandt de otte hold, der skal spille semifinaler. Foto: Henrik Schou Skolefodbold Sådan spilles semifinalerne

Ikke normalt nervøse
- Oplevelsen er helt specielt, og vores forberedelse til kampen har været lang.

- Det har været en lang rejse, men utrolig hyggeligt. Men jeg synes desværre, at vi blev mere nervøse under rejsen, fordi den var så lang, som man virkelig kunne gennemtænke kampen.

- Normalt er vi ikke så nervøse, fordi vi kender hinanden rigtigt godt, lød det fra Karen.

Efter lidt behandling meldte Karen sig klar igen til trænerne. Karen løb på banen efter flere minutters behandling. Trænerne ville have hende klar, fordi hun skabte en god ro for deres hold, og holdet var kommet under et stort pres i de sidste minutter af kampen.

Karen fik hjulpet sine holdkammerater til en sejr på 3-2.

- Nu venter en lækker frokost, som trænerne har arrangeret nede i Rønne, sluttede Karen af. 

Lille Næstved Skole er nu klar til semifinalen, hvor de tager imod Frederiksberg Skole torsdag 11. april kl. 11.

Hør fra Karen her:

1 af 2 Der blev jublet efter sidste fløjt. Foto: Adam Kristoffersen
2 af 2 Karen Dietz var en vigtig spiller for Lille Næstved Skole i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen