TV: Fortsatte sin målstime

Skød sig på topscorerlisten: Med sine to mål i kampen indtager Karlo Trkulja nu drengenes 7. plads

Der blev kæmpet meget om bolden. Foto: Bodil Zuschlag
Der blev kæmpet meget om bolden. Foto: Bodil Zuschlag

Drengene fra Lille Næstved Skole tog fredag imod Strøbyskolen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Inden kampen havde værternes træner en kommentar om skolens forrige kamp:

- Kampen var egentlig meget lige, og det var først til sidst, vi gik lidt målamok. De sidste fire mål blev sat ind af Karlo Trkulja, som er i overdådigt målhumør for tiden. Derfor har vi også sat ham helt frem i front, idet vi håber, at han vil fortsætte sin målstime.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Optimisme før kampen
Anfører Mathias Kofod var også tilfreds med sit holds kampe indtil nu:

- Jeg synes, vi er startet godt ud i turneringen. Vi har nogle gode angribere og vores midtbane, som fungerer godt, er god til at fodre dem med bolde.

I Strøbylejren var der også optimisme at spore.

- Desværre mangler vi et par centrale spillere i dag, men vores vigtigste drivkraft er kollektivet og det er det, der bærer os frem. Alle på holdet spiller fodbold til daglig. De allerfleste i den lokale klub, sagde træner Brian.

Anfører Patrick Milton var inde på lidt af det samme:

- Vi har et godt sammenhold og lever på nogle hurtige kanter. Så er vi også motiveret af, at vi har revanche til gode. Sidste år blev vi slået ud af netop Lille Næstved i 5. runde.

Flere gange var der hård kamp om bolden. Foto: Bodil Zuschlag
Flere gange var der hård kamp om bolden. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Gik til angreb

Forsvar bedre end angreb
Kampen startede med værterne mest på bolden. Selvom udeholdet forsøgte at stresse dem, kørte de bolden rundt og fik taget trykket lidt af modstanderen.

Første skud og hjørnespark tilfaldt Lille Næstved Skole. Alligevel havde Alfred Hansen fra udeholdet sit første gode gennembrud, men han blev stoppet i sidste øjeblik i hjemmeholdets forsvar.

Meget af hjemmeholdets opspil foregik i højre side. Flere gange kom Arthur Sivalingene til baglinjen, men hans indlæg foran mål blev klaret af Strøbyskolens forsvar, som stod godt i denne periode.

Som halvlegen skred frem, blev spillet mere åbent. Der var gode tilbud i begge ender. Generelt for halvlegen gjaldt dog, at forsvarene var bedre end angrebene, og derfor endte første halvleg målløs.

Her så vi tydeligt den skærpede jævnbyrdighed, som der bør være i en kamp i 5. runde.

Det skal også nævnes, at begge målmænd viste sikkert målmandsspil.

Victor Jensen i værternes mål havde varmet godt op inden kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Victor Jensen i værternes mål havde varmet godt op inden kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Dukkede op til sidst

Så kom første mål
Alligevel var træner Brian fra Strøbyskolen godt tilfreds med sit holds indsats, og der var god stemning på holdet:

- Det er rigtig flot arbejde. Men det viser også, at der er brug for en 100 procent koncentreret indsats. Lige så snart vi slækker opmærksomheden, slår de til. I forsvaret er rigtig gode til at følge med jeres folk. Til gengæld mangler vi lidt fremadrettet. I skal skubbe med frem, så der er støtte til vores to frontangribere.

Hos hjemmeholdet var der også tilfredshed.

- Vi skal blive ved med at spille med tålmodighed, så skal det nok komme. Ram målet, så vi kan få det mål, der åbner kampen op, sagde træner Troels.

Troels fik det da også lige, som han ville have det. 40 sekunder inde i anden halvleg bragte hjemmeholdet sig på 1–0. Endnu en gang var det Arthur, som gik til baglinjen. Bolden foran mål blev fanget af Karlo, som kort kontrollerede bolden og sendte den sikkert ind.

Strøbyskolen svarede dog hurtigt igen. Desværre for dem uden en scoring til følge. Nikolaj Møller og Alfred Hansen spillede ping-pong gennem Lille Næstved Skoles forsvar, men Viktor Jensen diskede op med en super redning og forhindrede en hurtig udligning.

Karlo Trkulja (nummer 13) var flere gange på spil i modstandernes felt. Foto: Bodil Zuschlag
Karlo Trkulja (nummer 13) var flere gange på spil i modstandernes felt. Foto: Bodil Zuschlag

Forærede intet

Gav kamp til stregen
Derefter satte kampen sig en smule, selvom der stadig skete en masse i begge ender. Arthur var meget i fokus og havde flere gode afleveringer ind foran mål. En enkelt gang forsøgte han selv med en afslutning, som lige strejfede overliggeren på modstanderens mål.

På trods af en god vind imod sig, fik Strøbyskolen tilkæmpet sig et lille overtag. Efter 20 minutter kom den eftertragtede udligning. Carl-Emil Hansen sendte en stikning frem til Alfred Hansen, som med hovedet spillede sig selv fri og sendte bolden i mål. Så kunne han sammen med kammeraterne juble over udligningen.

Det blev startsignalet til ti hektiske slutminutter. Begge hold søgte den afgørende 2–1-scoring, og der var rigtig gode forsøg i begge ender.

Det var hjemmeholdet, som lykkedes med scoringen. Efter et frispark var Karlo igen på pletten, og mellem venner og fjender sendte han bolden i mål til den afgørende scoring til 2–1.

Derefter steg intensiteten endnu mere, og nærkampene blev voldsommere. Men der kom ikke flere scoringer, så hjemmeholdet fik en hårdt tilkæmpet 2–1 sejr.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Johan Haslund, Lille Næstved Skole
Alfred Hansen, Strøbyskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Lui Munk, Strøbyskolen

Med sine to mål er Karlo Trkulja nu oppe på 12 mål, og han indtager 7. pladsen på drengenes topscorerliste.

- Det var en intens kamp. Jeg synes, det er fortjent, at vi vinder. Vi havde de største chancer, og vi burde have afgjort kampen noget før. Det behøvede ikke at være så spændende til sidst, sagde Johan Haslund fra Lille Næstved Skole efter kampen.

Se Karlo afgøre kampen med sin anden scoring her: