TV: Gik i saksen

Stor sejr: Drengene vidste præcis, hvor målet stod

Sakskøbing Skole satte sig på kampen fra start af. Foto: Bodil Zuschlag
Sakskøbing Skole satte sig på kampen fra start af. Foto: Bodil Zuschlag

Søllested Stadion lagde græs til førsterundekampen mellem Vesterborg Efterskole og Sakskøbing Skole.

Holdleder Adem Cimen:

- Vi er kun en lille skole og har ikke selv en egnet fodboldbane til sådan en kamp. Desuden træner flere af vores drenge med i Søllested Fodboldklub, så de kender til forholdene. Da vi får nye elever ind hvert år, er der kun enkelte gengangere fra sidste år, så vi ved aldrig helt, hvordan vi står i forhold til modstanderne.

Ifølge Aksel Hansen fra Sakskøbing var de lidt i samme situation.

- Vi er tre fra 9. klasse, som er med igen. Ellers er resten fra 8. klasse og 'nybegyndere'. Men vi spiller alle til daglig i Sakskøbing Boldklub.

Se kampfakta her.

TV: Solid opbakning gav mål på stribe

Tog fat fra første fløjt
Sakskøbing satte sig straks fra starten på kampen. De fik først styr på spillet og startede det ene angreb efter det andet mod Vesterborgs mål. Vesterborg havde svært ved at komme ud af presset og deres forsøg strandede, når de kom ind på Sakskøbings banehalvdel.

Knapt seks minutter ind i kampen fik Sakskøbing hul på bylden. Et hjørne gav en god hovedstødschance. Målmand Yakup Yazar klarede flot, men riposten røg lige ud til Tobias Andersen, som kort under mål kunne gøre det til 1-0.

Sakskøbing jagter bolden. Foto: Bodil Zuschlag
Sakskøbing jagter bolden. Foto: Bodil Zuschlag

Efter målet fortsatte samme billede. Sakskøbing pressede på, og Vesterborg havde kun enkelte muligheder. Blandt andet havde Ibrahim Topac et godt langskud.

Se en af Sakskøbings store muligheder her:

2-0 målet var lidt af en tilfældighed. En forsvarer og målmand Yakup kunne ikke blive enige om, hvem der skulle tage sig af en lang stikning i feltet og så kom Tobias Andersen igen, afdriblede målmanden og sendte bolden i det tomme mål. Resultatet holdt halvlegen ud.

TV: Spillede sig efterhånden i gang

Prøvede at løfte sit hold, men forgæves
Adem Cimen, Vesterborg, i halvlegen:

- Se positivt på det. Vi er kun bagud 0-2, og det er på to tilfældigheder. Det kan sagtens nås. Vi kan ikke spille med dem på jorden, så I skal sende lange afleveringer frem til vores hurtige angribere, som skal gå direkte mod mål.

Jonas Nielsen, Sakskøbing, havde åbenbart en anelse om modstanderens game-play.

- I skal passe på deres lange afleveringer, som de sikkert vil bruge endnu mere og så må I altså ikke løbe offside, som i har gjort mange gange i første halvleg. Spil mere rundt og brug kanterne.

Vesterborgs plan blev spoleret allerede på Sakskøbings første angreb. Lidt uden for feltet tog Nikolaj Jakobsen chancen med et langskud og det sad helt ude ved stolpen uden for målmandens rækkevidde. Et flot mål og nogle gange er fodbold bare meget enkelt!

Så var det som om, Vesterborg mistede troen på det, men kæmpede alligevel resten af halvlegen på bedste vis. Det blev dog til tre scoringer mere, blandt to hovedstødsmål ved Niclas Lohse.

På trods af de seks scoringer stod Yakup Yazar en flot kamp i målet, og han modtog fortjent fairplayhåndklædet.

Yakup Yazar havde mange fine redninger. Her ses han med en fodparade. Foto: Bodil Zuschlag
Yakup Yazar havde mange fine redninger. Her ses han med en fodparade. Foto: Bodil Zuschlag

Sakskøbing er videre til næste runde. De har et ungt, men homogent hold, som spiller en fin gang fodbold og det skal blive spændende at følge dem i turneringen.