TV: Håbet er lyserødt

Genialitet: Pludselig fløj målene ind i anden halvleg

Hjemmeholdet kunne juble over flest scoringer i kampen. Foto: Dan Petersen
Hjemmeholdet kunne juble over flest scoringer i kampen. Foto: Dan Petersen

Indimellem bliver fodboldkampe afgjort på modstanderens fejl og individuelle præstationer eller en kombination af begge.

Det blev også tilfældet i denne kamp, hvor to meget lige mandskaber i en jævnbyrdig og fair spillet kamp mødtes på Krogårdskolens meget smalle skolebane. Her skal man nok ikke satse på at spille på kanterne.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Har heftige ambitioner

Stærke kollektiver
Krogårdskolen iklædt i bedste 'Støt brysterne'-lyserødt proklamerede inden kampen at:

- Det er nok ikke i år, vi går hele vejen, men om 2 år.

De kom til kampen med en 2-0 sejr i bagagen. Uanset det så var det et hold med flere gode individualister og et rigtig godt kollektiv på en dag, hvor sidste kamps største profiler ikke foldede sig ud. Det gav plads til andre, der tog chancen og hovedrollerne.

Pilehaveskolen var omvendt fint optimistiske, og dette hold var også bygget op omkring et rigtig godt kollektiv. 

De kom til kampen med en 4-0 sejr fra sidste kamp.

God duel. Foto: Dan Petersen
God duel. Foto: Dan Petersen

Se også: Trak det længste strå

Chance på chance
Det betød for denne kamp en masse nærkampe, lige ved og næsten chancer. Når det endelig blev farligt, stod enten hjemmeholdets Asger Paludan eller udeholdets Mathias Edvold rigtig fint i vejen. Mathias endte dog med at gå fra at være helt til at blive skurk, da kampen blev afgjort.

Som Emil Larsen midt i halvlegen udbrød:

- Nu har vi da skudt ham (Asger red.) varm nu.

Første halvleg endte 0-0, men i 10.-12. minut kunne fyrværkeriet være skudt i gang. Først ramte hjemmeholdet overliggeren på frispark efter, at Mathias havde fået fingrene på, og på returen ramte de stolpen.

En spiller fra udeholdet må bide i græsset. Foto: Dan Petersen
En spiller fra udeholdet må bide i græsset. Foto: Dan Petersen
 

I samme sekvens fik udeholdet så en omstilling, hvor det så var Asger, der blev redningsmanden. Man begyndte faktisk at tænke på, om denne kamp ikke kun kunne blive afgjort på straffe.

I pausen virkede begge mandskaber tilfredse med situationen. Udeholdets træner mente også:

- Dette hold skal vi bestemt ikke ryge ud til.

Hør hjemmeholdets pausesnak her:

Se også: TV: Stormede fra start

Så kom målet
Udeholdet startede også anden halvleg bedst, men stille og roligt begyndte billedet fra første halvleg at vise sig igen. Bedst illustreret ved at Asger lige pludselig, efter få sekunder, fandt ud af, at hans mål stod helt skævt. Måske derfor at udeholdet ikke havde scoret i første halvleg?

- Dommer, målet står to meter skævt. Det hjalp, bare ikke for Asger.

Efter 36 minutters spil fik hjemmeholdet en fin mulighed. På et kanon langskud bragede bolden på overliggeren. Først over bolden var lille Carlos Falck og viste kølighed ved lige at skubbe den over stregen.

Så var der ellers åbnet op, og udeholdet forsøgte sig meget med at spille lange bolde. Primært til Mehmet Güven, der lavede en super indskiftning og viste sin farlighed igen og igen.

Spillet bølgede frem og tilbage, og der blev bragt mere spænding ind i kampen, da hjemmeholdet blev reduceret til 10 mand, da Jonathan Bigum efter et par frispark var lige ivrig nok.

Udligningen kom i 42. minut troede alle, men korrekt dømt offside. Næsten i minuttet efter synes kampen være afgjort, da Carlos igen viste kølighed og med at fantastisk spark udplacerede Mathias i målet og 2-0.

Fuld fokus. Foto: Dan Petersen
Fuld fokus. Foto: Dan Petersen

Se også: TV: Spænding til det sidste

Hurtig tanke
Så var der den der offside. For den kiksede 10 minutter før tid og så bragte Mehmet spændingen tilbage. Bolden op til midten, stor jubel, og så kom genialiteten fra Nicklas Bengtson, der afgjorde det hele.

Bolden blev givet op, og Nicklas så, at Mathias i målet var lidt langt ude. Så han valgte at tage chancen, og Mathias fik kun det yderste af fingrene på og dermed 3-1. To mål i undertal. Måske de bare skulle spille med 10 fra start.

Selvom det virkede som om, at kampen nu endelig var afgjort, så blev gæsterne ved. Allerede tre minutter efter kom reduceringen til 3-2.

Godt opspil og lidt tilfældigheder gjorde, at bolden endte hos Magnus Sivertsen, der heroisk kastede sig frem og prikkede bolden i nettet og dermed lidt spænding tilbage.

Udeholdet satsede alt og kunne med lidt mere skarphed fra samme Magnus have udlignet med mindre end 30 sekunder tilbage. I den anden ende kunne Carlos så have lukket og slukket til 4-2, men svag afslutning.

Dermed endte det, der lignede en 0-0-kamp med at blive det rene drama. Begge hold kunne med lidt mere skarphed være gået et skridt videre.

Krogårdskolens træner var da også meget på det rene med det og var i det hele taget bare stolt over, at hans hold nu var kommet videre:

- Det var mere, end jeg havde håbet på. Og håbet er lyserødt. I næste runde møder holdet Hedelyskolen.

1 af 2 Fuld fart frem. Foto: Dan Petersen
2 af 2 Hjemmeholdet kunne juble over flest scoringer i kampen. Foto: Dan Petersen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen