TV: 'Holme'-smæk på vej mod drømmekampen

Gjorde sit med to kasser: Topscoreren vil SÅ gerne møde naboskolen næste gang

Se det vidunderlige hop og det store smil på Nikolaj Holmstrøm efter scoringen til 2-1 kort før tid. (Foto: Henrik Schou)
Se det vidunderlige hop og det store smil på Nikolaj Holmstrøm efter scoringen til 2-1 kort før tid. (Foto: Henrik Schou)

TUNE (Ekstra Bladet): Rigtig fodbold skal spilles på rigtigt græs. Sået i den gode danske jord. Når det har regnet, bliver det vådt. Også på spillerne og deres tøj. I modsætning til det mere og mere udbredte kunstgræs, hvor alt for mange spillere ikke tør eller har lyst til at lave glidende tacklinger af frygt for store sår og brændmærker.

En rigtig herrefight som den mellem Tune Skole og Munkekærskolen ville aldrig have været den samme på det kunstige underlag. Vi fik en fodboldkamp at se, der blev spillet lige præcis, som det skal være. Intet givet væk, hårde tacklinger og masser af arbejde hjemme ved vaskemaskinerne efterfølgende. Sådan. Fed kamp at få lov at se.

Se også: Galleri: Tune Skole - Munkekærskolen

En særlig en
I de første runder ser vi de store tæsk til de hold, hvor ikke mange tidligere har prøvet fodboldstøvler. Men det er tydeligt, at vi nu er kommet et godt stykke frem i årets udgave af Ekstra Bladet Skolefodbold. Verdens største skoleturnering.

De fleste kampe vindes med små marginaler og afgøres ofte på enkelte fejl i pressede situationer eller noget ekstra fra de spillere, der træder ud og viser noget særligt.

En af dem er Munkekærskolens Nikolaj Holmstrøm, der scorede to gange i holdets 3-1 sejr ude over Tune Skole.

- Der var høj tænding på hele tiden. Vi var sgu lidt heldige i nogle perioder, de kunne godt have scoret på nogle af deres store chancer. Men vi havde også skud på både stolpe og overligger, forklarede udeholdets store profil, som nu er oppe på 13 kasser i tre kampe totalt.

Der skal mange spillere til at holde 'Holme' nede. (Foto: Henrik Schou)
Der skal mange spillere til at holde 'Holme' nede. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Drabelig dyst

Kanon kaptajn
Helt ret havde den 15-årige også, for det kunne faktisk godt være endt med sejr den anden vej. Især hjemmeholdets fremragende anfører Mathias Roed-Christensen spillede en kanonkamp både tilbage og fremme på banen. En sand fighter, der aldrig gav op og med fair midler kæmpede til sidste fløjt for en hjemmesejr.

- De gjorde det godt, men vi var mere effektive. Vi kom jo bagud hurtigt, men så lige bagefter trækker jeg bolden med helt ind i feltet efter at have tørret et par stykker og sætter den i det bagerste hjørne. Uden chance for keeperen, forklarer Nikolaj Holmstrøm. 

Scoringen til 1-2 var lidt anderledes og så mærkelig ud fra sidelinjen:

- Jeg ligger hele tiden og trækker væk fra ham, som de havde sat til at passe på mig. Deres nummer tre. Det lykkedes, så jeg kunne få bolden lige inde i feltet. Tage et lille træk over mod mit venstre ben og bare skyde den blødt i højre side.

Den meget høje keeper vælger at kaste sig ned og får derfor bolden under sin arm. Da der ikke var ret meget fart på, burde han kunne have nået den uden at forsøge med kastet. Men ak, ind trillede den. Og det under et minut efter en MEGA-chance i den anden ende. Naturligvis sat op af banens bedste fodboldspiller, anføreren for Tune Skole.

Så var den kamp afgjort, og de slap for at skulle ud i straffe. (Foto: Henrik Schou)
Så var den kamp afgjort, og de slap for at skulle ud i straffe. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Nikolajs fem-måls-show

Ikke straffe
Udeholdets profil kaldes bare 'Holme' af de andre. Han var naturligt nok glad for sine scoringer i så tæt en kamp. De to andre kampe er det blevet til fem og seks mål, men denne kamp var noget helt andet.

- Den vilde jubel fløj bare gennem mig efter mit andet mål. Dommeren havde lige sagt, at der var få minutter tilbage. Så lige der var kroppen bare fyldt med glæde fra top til tå.

Han var nemlig bange:

- Jeg ville ikke have, det hele skulle ende i straffe. For det er så trist, hvis så spændende en kamp skal ende på den måde. Det skal ske i frit spil. Det sørgede farmand her så lige for, kommer det fra den kække knægt, der fortjent efter sin indsats tog lidt gas på det hele og solede sig i de sidste stråler af efterårets sol.

Masser af dejlige tacklinger hele kampen igennem. (Foto: Henrik Schou)
Masser af dejlige tacklinger hele kampen igennem. (Foto: Henrik Schou)

Se også: TV: Munkeprygl

Gør det kloge
Til daglig spiller han i HB Køge og er selvfølgelig vant til højt tempo og nu også de hårde tacklinger efter at være rykket op til U17-drengene. Dem kan man slå sig på.

- I dag bliver det for meget 'losbold'. Vi skal blive bedre til at få spillet ned på jorden og føre den frem - i stedet for at losse den - så er vi endnu bedre, forklarer 'Holme' og fortsætter:

- Vi skal også holde hovedet koldt og ikke gå i panik. Når vi har bolden, så kan de ikke score. Så hold på den, se op og gøre det kloge.

Smarte ord fra den høje fyr, der blev skubbet, presset og hevet godt og grundigt i. Heldigvis for ham er hans trøje meget stram, så den er svær at få fat i. Der kunne med lethed være dømt en hel del flere frispark generelt i kampen. De fik lov at gå til den.

Men Nikolaj var det største offer for de tricks, man bruger, når man ikke kan følge med og vil bremse den hurtige og farlige forward Han skal passe på med at ryge i den fælde, for ham kan de ikke undvære. Det er svært at score ude fra sidelinjen efter at have fået et kort. Eller to.

Der bliver hevet og flået i 'Holme' for at få bolden fra ham. Men han er ikke så god til at dele. (Foto: Henrik Schou)
Der bliver hevet og flået i 'Holme' for at få bolden fra ham. Men han er ikke så god til at dele. (Foto: Henrik Schou)

- Jeg vidste godt, de ville sætte en mand eller to på mig. De gør de jo nok også næste gang. Det skal de bare gøre, jeg er klar til dem.

'Holme' storsmiler igen og bliver løbende klappet på ryggen af de andre. De ved godt, han er deres guldfugl oppe foran. Munkekær skal dog hjem og arbejde på de ting, som han selv var inde på. Samt på at få andre angribere i spil, så alt ikke hænger på topscoreren. Det er for risikabelt....de andre skoler læser jo også disse linjer.
Næste modstander er vinderen af dette opgør.

Hør 'Holme' fortælle om drømme-modstanderen i næste runde:


En sej kamp for kun en mand med fløjte at klare. (Foto: Henrik Schou)
En sej kamp for kun en mand med fløjte at klare. (Foto: Henrik Schou)

Se også: Galleri: Tune Skole - Munkekærskolen
Mange kendelser lå bogstaveligt lige på stregen. (Foto: Henrik Schou)
Mange kendelser lå bogstaveligt lige på stregen. (Foto: Henrik Schou)

Se også: Galleri: Tune Skole - Munkekærskolen

1 af 3 Pas på, her kommer en GLAD knægt! (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Den fremragende anfører fra Tune Skole, der havde fortjent bedre. Han var en oplevelse at følge. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Se det vidunderlige hop og det store smil på Nikolaj Holmstrøm efter scoringen til 2-1 kort før tid. (Foto: Henrik Schou)