TV: 'Kaptainen' satte kursen med første kasse

Farlig frontløber: Anna Kaptain viste igen sin målnæse frem

Sådan, så er hun i gang igen. Efter ikke at have scoret i sidste runde, fik Anna Kaptain igen sat en kasse ind. Her til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Sådan, så er hun i gang igen. Efter ikke at have scoret i sidste runde, fik Anna Kaptain igen sat en kasse ind. Her til 1-0. (Foto: Henrik Schou)

KØGE (Ekstra Bladet): Der spilles en kredsfinale hver dag i Ekstra Bladet Skolefodbold disse uger. 16 kampe i streg. Vinderne kvalificerer sig til kvartfinalerne i foråret. Otte hold af hvert køn, der spiller to kampe for at nå finalerne. Det er kæmpe stort.

Efter hver af kredsfinalerne finder vi på Ekstra Bladet den største profil, som vi laver et stort interview med, der indeholder en artikel, masser af fotos og tv-klip. Et af kendetegnene ved netop disse artikler er, at profilen får et øgenavn. Gerne noget sjovt, der fortæller lidt om spilleren. I år har vi efter de første otte kampe vest for Storebælt haft 'Plæneklipperen', 'Batman', 'Fyrtårnet', 'Springloppen' og så videre.

Galleri: Kirstinedalsskolen - Gåsetårnskolen

Kursen sat
I den første kredsfinale øst for Storebælt mødtes Kirstinedalsskolen og Gåsetårnskolen. Det blev til en stensikker 2-0 sejr til gæsterne fra Vordingborg. De sølle to mål er så absolut ikke et udtryk for en tæt kamp. Hjemmeholdets meget små spillere havde ikke meget at byde på i det offensive spil. Der er flere gode år i en del af de unge piger, de skal nok komme stærkt igen.

Men de mødte klart overmagten hos de fortjente vindere af Sjælland Syd, der havde flere strenge at spille på og mere fysik. Og så har de hende, der var det oplagte valg at give dagens øgenavn. Hun har nemlig nu lavet de 16 af holdets kasser frem mod den samlede 29-1 målscore.

Navnet er Kaptain. Anna Kaptain.

TV: 'Olsen-banden' sikrede Gåsesejr

Øgenavnet let at finde
Med det efternavn er hun selvskreven som 'Kaptainen'. Det passer også fint, for Anna går forrest og viser vejen. Første gang i kredsfinalen var ved hendes scoring til 0-1 efter 13 minutter. Hun satte sig flot igennem ude på højre side og fik afsluttet fra en spids vinkel. Målmanden burde have taget den bold, der sad helt oppe ad stolpen. Men nej, 'Kaptainen' havde sat holdets  kurs mod sejren.

- Jeg får jo bolden i løb nede fra, og så gør jeg det onde. Man kan jo spille dejligt frit efter en scoring, forklarer hun efter kampen.

Se billederne fra målet her:

Anna har scoret i fem ud af seks kampe for skoleholdet. Det giver et naturligt pres.

- Hvis jeg brænder, så føler jeg, at jeg svigter. Der er jo meget pres på mig. Både fra holdets side og modstanderne. Sidste gang fik jeg jo ikke scoret i vores 1-0 sejr. Så det var bare dejligt at få sat en ind i kredsdinalen.

TV: Bare 12 år

Masser af fokus
Der er naturligt nok været meget fokus på hende med alle de mål.

- Jeg havde da ikke regnet med al den omtalte i Ekstra Bladet. Men jeg forstår det jo godt, fordi de andre gerne vil passe på mig, lyder det fra 'Kaptainen'.

Hun er ikke en spiller, der sådan ligefrem ejer banen og gør opmærksom på sig selv hele tiden.

- Plejer at spille på midten eller i angrebet. Og så kan jeg score på de dybe bolde. Jeg spiller jo sammen med 10-12 af pigerne her i klubben også. Det er en kæmpe fordel for os, at vi kender hinanden fra Vordingborg IF. Derfor er det også de samme piger, jeg skal gennem den sure vintertræning med. Men den bliver nok lidt sjovere nu, hvor vi har en kvartfinale i Ekstra Bladet Skolefodbold at se frem til, kommer det fra den blot 14-årige profil med et smil.

TV: Vild med Volle

Glæder sig
'Kaptainen' startede med at spille fodbold som fire-årig. Hun er ikke en fodboldpige til fingerspidserne med plakater derhjemme af de store stjerner. Hvis hun skal vælge, holder hiun med Barcelona. Men ellers er det ikke på den måde en besættelse som hos så mange andre.

Hun peger selv på nogle områder, hvor pigerne skal blive bedre:

- Vi står for meget og venter på bolden. Vi skal i stedet være først på den og så slappe af i de pressede situationer.

Anna har i minutterne efter sidste fløjt svært ved at fatte resultatet.

- Det er helt vildt. Vi startede over 20.000 spillere, og nu er vi så få tilbage. Kun otte pigehold i hele landet snart. Man kan godt mærke, at det strammer til nu. Modstanderne bliver bedre og bedre. Vi finder kun med få mål nu.

- Men lige nu er vi bare glade og glæder os helt vildt til foråret.

Se og høre 'Kaptainen' her:

Se hendes scoring til 1-0 her:

Galleri: Kirstinedalsskolen - Gåsetårnskolen