TV: Målfarlige Mikka

Fighterviljen gav pote: Mikka og hendes medspillere viste deres værd

Der blev presset godt på af det godt kæmpende hold fra Campusskolen, da de mødte Byskovskolen. Foto: Michael Nordkvist
Der blev presset godt på af det godt kæmpende hold fra Campusskolen, da de mødte Byskovskolen. Foto: Michael Nordkvist

Pigerne fra Byskovskolen i Ringsted var i dette opgør på hjemmebane, da de skulle tage imod udeholdet fra Campusskolen.

Netop som spillerne skulle til at løbe på banen, begyndte vandet at vælte ned ovenfra. Det begyndte også at lyne og tordne, så kampen blev udskudt. Uvejret drev dog hurtigt væk, men efterlod ti centimeter vand over hele banen, så pigerne stod i vand til anklerne, da dommeren Henning Christoffersen fløjtede kampen i gang med cirka 15 minutters forsinkelse.

Se kampfakta her.

Iben og Andrea havde masser af gode dueller i kampen. Foto: Michael Nordkvist
Iben og Andrea havde masser af gode dueller i kampen. Foto: Michael Nordkvist

Stig Tøfting ydede moralsk støtte til udeholdet, der hev sejren i land. Foto: Erling Christensen Fyn TV: Stig Tøfting på sidelinjen

Spillede kun i en side af banen
Kampen startede med et lille pres fra gæsterne, men det blev aldrig rigtig farligt. Dels på grund af den våde og glatte bane og dels på grund af at Andrea Gren, Nicole Hamilton og Emma Strand, som stod solidt i forsvaret.

Hvis bolden en enkelt gang smuttede forbi forsvarsspillerne, stod en lysvågen Anne With klar i målet og tog af resten.

Hjemmeholdet levede på omstillinger. Sådan en fik de efter små seks minutter, da lynhurtige Freja Rindal var helt alene med Anne With i målet. Den duel vandt keeperen, så det stod stadig 0-0.

Der var klart mest vand på banen ude i den ene side. Så begge mandskaber valgte konstant at spille i den anden side.

Men intet ville lykkes for nogen, og det gav rigtig mange indkast de første tyve minutter.

I kampens 21. minut fik vi føringsmålet. Værternes Caya Ghansah fik uhindret lov til at løbe med bolden hele vejen fra midterlinjen og i straffesparksfeltet, hvor hun let udplacerede keeperen Kajsa Toftegaard.

Så stod det 1-0, og der lød en kæmpe jubel blandt spillere, træner og de mange fremmødte tilskuere.

Iben skabte konstant uro hos Byskovskolens piger. Foto: Michael Nordkvist
Iben skabte konstant uro hos Byskovskolens piger. Foto: Michael Nordkvist

Der blev vendt op og ned på spillet i anden halvleg, da Langeskov Skole mødte Kerteminde Byskole. Foto: Per Bo Christensen Fyn TV: Stjal føringen

Hurtig udligning og klassemål
Det rødklædte hjemmehold var dog ikke engang færdige med at juble, inden gæsternes Naja Kjær igen havde bragt balance i regnskabet med et tørt hug, der tog underkanten af overliggeren. Stillingen var nu 1-1 cirka 40 sekunder efter Cayas føringsmål. Det var en flot udligning.

Udeholdet fortsatte dog med at presse på, men billedet var stadig det samme. Hjemmeholdet stod solidt og tillod ikke gæsterne at komme til fadet.

Få minutter før pausefløjtet kiksede gæsternes offside-fælde. Det gav en friløber i højre side til Freja Rindal, som ikke svigtede og bragte flot sit hold på 2-1.

Værterne havde åbenbart ikke lært af gæsternes lynudligning tidligere i halvlegen. Så udeholdet var faktisk tæt på at gentage bedriften kort efter. Men Anne With i målet reddede Mikka Pedersens store chance. Derfor var stillingen 2-1 efter de første 30 minutter.

Udeholdets træner Tina var heller ikke helt tilfreds med, hvad hun havde set fra sit hold i første halvleg.

- Hey piger. Vi skal have fat i nummer 6 og 14. De er hurtige og har alt for let spil. Der skal strammes op. Vi har haft rigtig mange chancer for at score, men deres forsvar står godt, så vi skal skyde noget mere udefra. Vi er bagud, men kampen er ikke slut endnu, sagde hun til pigerne.

Se Terese fra Campusskolen score til 5-2 her:

Målmanden Anne fik fortjent fidusbamsen efter kampen. Foto: Michael Nordkvist
Målmanden Anne fik fortjent fidusbamsen efter kampen. Foto: Michael Nordkvist

Der blev gået godt og grundigt til stålet, da Skolen på Fjorden og Grundtvigsskolen mødte hinanden i denne kamp i anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Søren Møller Sjællandmidt Skarpere mandskab

Var ikke over midten
Igen i anden halvleg var det igen udeholdet, som lagde bedst fra land. Men det meget våde græs drillede stadig en del, så de havde svært ved at få bolden under kontrol.

Hjemmeholdet havde meget svært ved at få bolden væk fra eget straffesparksfelt, og det gav en del chancer til modstanderne.

Faktisk var værterne overhovedet ikke over midterlinjen i halvlegens første ti minutter. Det skete dog efter 41. minut, da raketten Freja Rindal endnu engang fik lov til at løbe fra forsvaret og direkte mod mål. Igen vandt Kajsa Toftegaard duellen. Der kunne Freja ellers have lukket kampen til 3-1. Men igen snorksov hjemmeholdet.

For 30 sekunder efter Frejas kæmpechance havde Mikka Pedersen udlignet til 2-2 i kampens modsatte ende.

Katinka kæmpede også flot for Campusskolen. Foto: Michael Nordkvist
Katinka kæmpede også flot for Campusskolen. Foto: Michael Nordkvist

Viktor Oldenburg udligner til 2-2. Foto: Birger Dencker Sjællandnord TV: 2-0 er den farligste føring

Gæsterne havde et ekstra gear
Dette mål var begyndelsen til enden for værterne, som faldt helt sammen og virkede tunge og opgivende. Gæsterne derimod skiftede lige et gear op, og så var det ellers spil til et mål i det sidste kvarters tid.

Den gode plads udnyttede Mikka Pedersen hele to gange til at score et vaskeægte hattrick inden for de næste par minutter. Og så var den kamp lukket.

I allersidste minut nåede Terese Lassen også lige at få sat et aftryk, da hun flot scorede til slutresultatet 2-5 i øvrigt efter assist fra tre-målskytten Mikka Pedersen.

Udeholdet vandt 5-2, og de er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hør Mikka fra Campusskolen fortælle om kampen her: