TV: Målscorer: Det vigtigste mål nogensinde

To kasser: Valdemar Deichmann var meget ydmyg efter sejren i kredsfinalen

Valdemar Deichmann (i luften) var meget lykkelig over sit mål til 3-0. Foto: Henrik Schou
Valdemar Deichmann (i luften) var meget lykkelig over sit mål til 3-0. Foto: Henrik Schou

Valdemar Deichmann fra Skovboskolen havde stor andel i skolens sejr på 3-1 over Lille Næstved Skole i kredsfinalen, da han nettede til både 2-0 og 3-0. Trods Valdemars massive aftryk på kampen med de to mål, så er støvlerne plantet solidt i den sjællandske muld, og han var efter kampen hurtig til at rose andre end ham selv.

TV: Italiensk sprællemand i buret

Keeper i særklasse
Valdemar fremhævede deres anfører Frederich Rasmussen som en meget vigtig brik på holdet og helt klart også deres fantastiske keeper Mark Stellini, der efter Valdemars mening er en af landets bedste.

Valdemar skal roses for sin meget offensive stil. Ofte stod han på grænsen til offside. Generelt holdt Valdemar og de øvrige angribere sig fremme og tvang derved Lille Næstved Skole til hele tiden at holde tre mand hjemme.

Mark Stellini spillede en vigtig rolle i udeholdets mål. Foto: Henrik Schou
Mark Stellini spillede en vigtig rolle i udeholdets mål. Foto: Henrik Schou

Galleri: Lille Næstved Skole - Skovboskolen

Ingen bliver sure på hinanden
Det sidste Valdemar fremhævede var holdet og det gode sammenhold, de havde fået på tværs af klasserne og årgangene. Det er efter Valdemars mening en af årsagerne til, at de er kommet så langt i turneringen og vandt kredsfinalen.

Kredsfinalen var holdets sjette kamp i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold, og de har på intet tidspunkt prøvet at være bagud. Valdemar er dog overbevist om, at skulle det ske, så står de så godt sammen som hold, at de bare fortsætter.

Udeholdet fra Skovboskolen fik virkelig taget hjemmeholdet på sengen. Gæsterne var klar, da dommeren fløjtede kampen i gang. Et effektivt og meget højt pres på et lidt tøvende hjemmehold udnyttede først Jonas Pedersen og senere Valdemar Deichmann, og der var bare gået godt to minutter af kampen.

Valdemar fortalte:

- Vi var lidt chokerede over at være foran 2-0 så hurtigt i kampen.

Målet til 2-0 var efter en aflevering med hælen fra Thomas Schwartzbach, og så skulle Valdemar:

- Bare sparke bolden ind. Valdemar fremhæver selv sin hurtighed og det, at han kan sparke med begge ben som sin store force.

Skovboskolen klar til kvartfinalen

Det vigtigste mål
På spørgsmålet om de var ekstra opsatte op til kampen, svarede Valdemar:

- Der har stået meget om Lille Næstved Skole og om, hvor gode de var, så vi var sat rigtigt godt op fra start af.

Valdemar synes ikke, at hjemmeholdet var så stærke defensivt, og de to meget hurtige mål gjorde det ikke bedre for dem.  

Valdemar er holdets topscorer med seks mål og fortæller, at målet til 3-0 nok var det vigtigste, han havde scoret.

- Det er altid farligt at føre 2-0, så mit mål til 3-0 gav os ro og troen på, at den nu var hjemme.

Målet kom efter, at Lille Næstveds keeper Viktor Jensen havde haft en super redning, hvor han var helt ude i krydset og bokse en bold på overlæggeren. Bolden sprang ud til en spiller fra hjemmeholdet. Valdemar var hurtigt over ham, fik erobret bolden og sparkede den fladt ind i det korte hjørne til 3-0.

Der blev jublet igennem efter scoringen til 3-0. Foto: Henrik Schou
Der blev jublet igennem efter scoringen til 3-0. Foto: Henrik Schou
 

ZOOM: Lille Næstved Skole - Skovboskolen

Ros til holdet
- Det var rigtigt stort at vinde kredsfinalen i dag, lød det fra målscoreren. Men Valdemar nævnte, at et af højdepunkterne i denne sæson af turneringen også havde været straffesparkskonkurrencen, de havde imod Campusskolen.

Efter 0-0 i den ordinære spilletid vandt Skovboskolen 4-2. Valdemar havde selv misbrugt et straffespark i en klubkamp lige inden og følte sig ikke klar til at sparke ved den lejlighed. Heldigvis var der flere fra holdet, der meget gerne ville sparke, og de gjorde det jo fremragende.

Stort, at en topscorer kan fremhæve en situation fra en anden kamp, hvor han selv ikke slog til.   

Til sidst roste han skolens indstilling til, at der skulle spilles skolefodbold. Især inden turneringen begyndte, fik drengene mulighed for at træne sammen, og på den måde var de godt forberedt til turneringsstart.

Hør fra Valdemar her: