TV: Målskytte i hopla

Nettede fem gange: Julie Koch var brandvarm og sikrede sejren

Julie Koch scorede fem gange og sørgede for den sikre sejr. Foto: Bodil Zuschlag
Julie Koch scorede fem gange og sørgede for den sikre sejr. Foto: Bodil Zuschlag

Mandagens kamp på Maribo Stadion stod mellem Maribo Skole og Østre Skole i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Der var også tale om det uofficielle mesterskab på Lolland-Falster.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Holdt øje med hinanden
Anfører Tanja Knudsen fra Maribo Skole havde følgende kommentar inden kampen:

- Jeg tror, der venter os en svær opgave. Vi er ikke så mange fodboldspillere på holdet, men har klaret det fint indtil nu. Der er mange håndboldspillere, og vi har måttet snakke en del om offside.

- På Østre Skole spiller Julie Koch, som er min makker på midtbanen på NFC´s U16-hold. Vi har da snakket en del om den her kamp, og jeg har tænkt mig at holde godt øje med hende i dag, tilføjede Tanja med et smil.

Omvendt mente Julie fra Østre Skole også, at Tanja skulle have speciel opmærksomhed:

- Tanja betyder rigtig meget for deres hold, så vi har tænkt os at mandsopdække hende. Hun må ikke få plads til sine langskud, for hun er rigtig god til at skyde udefra. Jeg tror helt sikkert, vi kan vinde i dag. For vi har et godt hold, og vi er blevet rigtig godt sammenspillet.

Tanja Knudsen og Julie Koch inden kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Tanja Knudsen og Julie Koch inden kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Trak det længste strå

Havde overtaget
Maribo Stadion er mere eller mindre lukket ned for sæsonen, så inden kampen måtte værterne skifte et mål ud, så alt var klar til det store brag.

Fra start var det udeholdet, som lagde pres på. De fik hurtigt et klart overtag i kampen.

Alt spillet foregik på hjemmeholdets bane, og Maribo Skole havde svært ved at spille sig ud af egen zone.

Efter tre minutter fik tilskuerne en varsel om, hvor det bar hen. Julie havde det første af mange langskud i kampen, men bolden ramte ved siden af mål.

Efter små seks minutter gik den ikke længere. Kamma Parkov forsøgte sig med et langskud, og denne gang var sigtekornet bedre indstillet. Bolden strøg i mål, og Kamma kunne glæde sig over, at hun havde sat sit hold i gang.

Værterne måtte skifte et mål ud inden kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Værterne måtte skifte et mål ud inden kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Bedst fra pletten

Lukkede kampen
Et kvarter inde i første halvleg havde Julie Koch med to gode langskudsmål sørget for, at kampen reelt var afgjort med en stilling på 3-0 til udeholdet.

Maribo skole havde meget svært ved at etablere modangreb. Udeholdets midtbane var meget kompakt og forhindrede hjemmeholdet i at komme frem til farlige chancer.

De skulle godt frem i halvlegen, før Lærke Knudsen havde en afslutning mod mål. Hjemmeholdet var også ret tæt på, da Tanja Knudsen efter en frisparkskombination havde et langskud, som strøg lige over mål.

Lige inden pausefløjtet øgede Cecilie Andersen til 4–0, da hun fulgte op på en ripost.

I halvlegen måtte Maribos træner, Marie, minde sine piger om, at de havde lavet mange mål i deres tidligere kampe:

- Husk, at vi i de andre kampe har lavet mange mål. Nu skal vi 'bare' lave fire for at komme i straffesparkskonkurrence. I skal passe på ikke at bakke i forsvaret, og når vi har bolden, skal midtbane og forsvar rykke med frem, så vi kan hjælpe vores angribere.

Freja Dahl-Nielsen (i orange) var hele tiden i nærheden af Tanja Knudsen. Foto: Bodil Zuschlag
Freja Dahl-Nielsen (i orange) var hele tiden i nærheden af Tanja Knudsen. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Landsholdsspiller åbnede festen

Legende let
Anden halvleg blev mere en åben udveksling, hvor der var chancer i begge ender. Den store forskel var, at Østre Skole scorede på deres chancer, og at hjemmeholdet hele tiden kun var lige ved og næsten. En spiller som Tanja Knudsen sled og slæbte og tog mange gode ture, men manglede kræfterne til den afgørende afslutning.

Isabell Jørgensen var også tæt på efter en god aflevering fra Tanja.

Hen over halvlegen blev det til yderligere fem scoringer til udeholdet, hvoraf Julie Koch tog sig af tre.

Kampen sluttede med en overbevisende 9 -0-sejr til Østre Skole.

Østre Skole er vokset som hold gennem turneringen. Selvfølgelig er der individuelle kvaliteter, og de spiller bolden rigtig godt rundt. Men der er solide præstationer hele vejen rundt. Især har ikke-fodboldspillerne udviklet sig rigtig meget.

Hos hjemmeholdet lagde man mærke til Lærke Knudsen, som spillede en stærk kamp i forsvaret og også enkelte gange havde overskud til at gå med frem og støtte angrebet. Andrea Østerbye i målet havde rigtig travlt og viste i mange situationer glimrende målmandsspil.

Østre Skole møder Lille Næstved Skole i kampen om at spille kredsfinale i Sjælland Syd. Kredssemifinalen spilles 14. november klokken 10:30.

Se et af Julies mål her: