TV: Makkerpar tryllede

Kørte sejren hjem: To kasser sikrede videre avancement

Værterne på bolden i et hæsblæsende opgør. Foto: Bodil Zuschlag
Værterne på bolden i et hæsblæsende opgør. Foto: Bodil Zuschlag

Efter kampen mellem Sydfalster Skole og Nordbyskolens piger endte med en udesejr til Nordbyskolen, var det drengenes tur til at afgøre, om det skulle blive en dobbelt udesejr en remis mellem de to skoler. Begge hold havde selvtilliden i orden, idet de havde vundet komfortable sejre på henholdsvis 5-1 og 8-0. Se kampfakta her.

Stærke gæster
For første gang i fem år var Sydfalster Skole med i turneringen igen, hvorimod Nordbyskolen gik hele vejen kredssemifinalen i fjor, hvor de led et klart nederlag til Lille Næstved Skole.

Nordbyskolens træner, Frederik havde følgende kommentar, inden opgøret blev skudt i gang.

- Vi har mistet nogle hurtigløbere oppe foran, så i år må vi lægge mere vægt på sammenspillet op ad banen.  Jeg synes, vores hold er lige så godt som sidste år. Vi må bare spille på en anden måde, men det er vigtigt, at spillerne tror på konceptet. Vi har en del unge spillere med, som skal vænne sig til det fysiske pres fra ældre modspillere, udtalte han.

Nikolaj Skotte var Sydfalster Skole kommenterede også på sit holds forfatning, og han så drengenes indbyrdes kendskab som en klar styrke.

- Vores force er, at spillerne kender hinanden godt. Vi spiller næsten alle i samme klub, så vi har et fint sammenspil, sagde han.

Udeholdet fra Nordbyskolen trak det længste strå i mandagens opgør mod Sydfalster Skole. Foto: Bodil Zuschlag
Udeholdet fra Nordbyskolen trak det længste strå i mandagens opgør mod Sydfalster Skole. Foto: Bodil Zuschlag

Kæmpede mod overmagten

Højt tempo
Kampen startede i et hæsblæsende tempo. Det var tydeligt, at begge hold forsøgte at kapre overtaget. Vi skulle ti minutter ind i kampen, før den satte sig lidt, og der kom mere ro over holdene. To gange i løbet af denne periode havde Philip Petersen gode indgreb, og han forhindrede, at udeholdet kom bagud. Derudover tilkæmpede hjemmeholdets Benjamin Laursen sig en god chance, men han fik ikke ordentlig træf på bolden.

De angreb, som Nordbyskolen havde, stod Oliver Baltzer og Mads Aarhaug bag, men afslutningerne var for svage. Et gult kort til Nordbyskolen betød, at hjemmeholdet fik mere greb om spillet hen mod slutningen af halvlegen. De fik en del hjørnespark, som dog ikke førte til noget.

Fuld fart over feltet. Foto: Bodil Zuschlag
Fuld fart over feltet. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Fik skidt velkomst

I front
Men lige inden slutfløjtet slog udeholdet kontra, og endnu en gang var det Oliver og Mads, der stod bag. Her sendte Oliver en eminent stikning frem til Mads, som sendte bolden i mål uden chance for hjemmeholdets målmand.

Stillingen var derfor 1-0 til udeholdet, da dommeren fløjtede til pause.

Træner Jonas og Adem fra Sydfalster Skole skulle forsøge at samle deres spillere op efter scoringen kort før halvleg.

- Vi skal passe på deres spil i det tomme rum. Forsvaret må falde lidt, så de ikke kan overspille os, sagde de og fortsatte.

- Kommunikation er kodeordet. I må aftale, hvornår I presser på midten, og hvornår I holder igen. Ellers bruger vi alt for mange kræfter, lød budskabet fra trænerparret.

I udeholdets lejr blev der talt om, at de skulle have deres højre side mere i spil. Det var lidt for ensidigt med opspil i venstre side, selvom det var her målet opstod.

Anden halvleg startede meget jævnbyrdigt. Oliver og Mads var tæt på igen, men Nikolaj Skotte fik sat en tackling ind på det rette tidspunkt.

Se Philip Petersens indgreb her:

Benjamin bombede

Udbyggede føringen
Kort efter blev Oliver Baltzer nedlagt af målmand Philip. Straffe!, appellerede udeholdet, men dommeren vinkede afværgende og spillet kunne fortsætte. Efterfølgende havde Nordbyskolen et par fine chancer, men vi skulle hen til det 17. minut, før vi fik mål igen. Endnu en gang var det Oliver og Mads, der tryllede. Mads kunne let sætte en fod på Olivers tværpasning foran mål, og så var stillingen 2-0 til Nordbyskolen.

Kampen endte med en 2-0 til Nordbyskolen, som dermed er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Efter kampen fik Ekstra Bladet Skolefodbold en kommentar fra Benjamin fra hjemmeholdet og Oliver fra udeholdet:

- Vi er til daglig holdkammerater på U17-holdet i NFC. Vi har aftalt, at lige meget, hvordan det gik i dag, ville der ikke nogen form for mobning imellem os, og det holder vi, sagde holdkammeraterne efter kampen.

De to klubkammerater, Benjamin og Oliver, efter kampen. Foto: Bodil Zuschlag
De to klubkammerater, Benjamin og Oliver, efter kampen. Foto: Bodil Zuschlag

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sydfalster Skole - Nordbyskolen, 0-2

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Nikolaj Skotte, Sydfalster Skole
Oliver Baltzer, Nordbyskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jens Larsen, Sydfalster Skole