TV: Maste modstanderen efter pausen

Tempo: Der var plads til flere debutanter i kampen

Mads Freitag header hjemmeholdet på 3-0. Foto: Johnny Thorsen
Mads Freitag header hjemmeholdet på 3-0. Foto: Johnny Thorsen

Denne kamp på Strøby ICs bane 1 gav debut til mange nye spillere i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hjemmeholdet Strøbyskolen kom til kampen med en 7-1 sejr i bagagen, mens udeholdet havde vundet 3-0 i deres første kamp.

Se kampfakta her.

Se også: Storsejr med masser af kort

Debutanter på banen
Både gæsterne værterne måtte ændre en del på de annoncerede holdopstillinger.

Dette gav blandt andet debut til Lucas Søvig og Anders Mortensen fra Strøbyskolen. Lucas var en af hjemmeholdets helt store profiler og havde en del chancer dog uden at kunne score.

Anders Mortensen fik en lidt speciel oplevelse, da hans bror Simon Mortensen er fast mand i startelleveren hos hjemmeholdet.

Simon fik i øvrigt fidusbamsen i sidste kamp. I denne kamp var Simon Mortensen en af sin skoles bedste og scorede to kasser. Det ene på straffespark begået imod ham selv efter, at han havde lavet en tunnel på en spiller fra udeholdet.

Der var god opbakning til hjemmeholdet. Foto: Johnny Thorsen
Der var god opbakning til hjemmeholdet. Foto: Johnny Thorsen

Se også: TV: Fightede til det sidste

Revanche i vente
I sidste sæson mødtes de to hold i fjerde runde. Her tabte værterne med 4-2, så der var lagt op til revanche.

Der var ingen gæstfrihed at spore hos værterne, som lagde en del bolde op i bagrummet hos udeholdet, som ellers havde en del garderhøje spillere, som kunne heade boldene ud af farezonen.

Men hvis der er noget, man ikke skal imod hold, der har mange høje og fysiske spillere, så er det at spille fodbold i 1. sals højde.

Denne lektie havde værterne læst. I hvert fald blev der spillet mange førstegangsafleveringer på det grønne underlag. Denne form for fodbold gav den første chance til hjemmeholdet. Simon Mortensen tordnede bolden op i det ene målhjørne, og så var festen i gang.

I niende og 11. minut fandt Mads Freitag Lucas Søvig i fri position, men chancerne blev desværre for dem brændt. Da endelig bolden kom inden for udeholdets målramme, så præsterede Emil i udeholdets mål en mirakelredning.

Malte Karoli skabte selv to chancer i 18. og 19. minut, hvor han skar ind i banen fra sin position som venstre kant, men ingen af forsøgene gav mål. Til gengæld gik halvlegens største chance til udeholdet på en kontra, hvor hjemmeholdet nærmest var reduceret til statister, men 1-0 til værterne ved pausefløjt.

Se også: TV: Positiv indstilling gav pote

Skruede op for tempoet
Brian Skåning opfordrede sine spillere til at få lukket denne kamp og tog klogeligt sine spillere med på råd, når det gjaldt idéer til anden halvleg.

Hør pausesnakken her:

Efter pausen kom hjemmeholdet igen ud med fart over feltet. I 34. minut scorede topscorer Malte Karoli til 2-0, og minuttet efter blev et indlæg fra venstre headet ind til 3-0 af Mads Freitag.

I denne situation så Emil i udeholdets mål lidt uheldig ud. I det fyrretyvende minut lavede Simon Mortensen en tunnel på en spiller fra udeholdet, som efterfølgende lavede et klokkeklart straffespark på en rapfodet spiller fra hjemmeholdet.

Da ingen andre havde lyst at sparke, tog Simon Mortensen selv ansvaret og sendte bolden sikkert i mål til 4-0.

Simon scorer til 4-0. Foto: Johnny Thorsen
Simon scorer til 4-0. Foto: Johnny Thorsen

Målfesten blev sluttet af med en scoring af Malte Karoli, som nu er topscorer for sin skole med fem mål efterfulgt af Simon Mortensen med fire.

Der var stor ros til Andreas Willum fra Fladsåskolen, som gik forrest for sin skole, når arbejdshandskerne skulle på. Og så er Andreas en fantastisk ledertype i Fladsåskolens centerforsvar.

Hør fra brødrene Mortensen her:

1 af 2 Godt med tilskuere på plads. Foto: Johnny Thorsen
2 af 2 Mads Freitag header hjemmeholdet på 3-0. Foto: Johnny Thorsen
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen