TV: Midtbanestyrmanden strålede igen

Imponerede igen: Skovbos Lucas Salomonsson viste endnu engang sit talent frem

Lucas Salomonsson var farlig offensivt og sikker defensivt, hvor han løbende skiftede plads med tvillingen Marcus (Foto: Henrik Schou)
Lucas Salomonsson var farlig offensivt og sikker defensivt, hvor han løbende skiftede plads med tvillingen Marcus (Foto: Henrik Schou)

Skovboskolens velfungerende hold har ikke som mange hold en enkelt hurtigløber, målmager, eller driblekonge. De har derimod et hold, og de er godt besat i næsten alle kæder.

Se kampfakta

Angrebet kniber lidt
I bagerste række har Bjæverskov-drengene en stærk keeper i Andreas Fischer. Midterforsvaret bindes totalt sammen af Emil 'Den Flyvende Hollænder' Friis, der både præsterer bidende hårde tacklinger samt elegante tekniske detaljer. 'Den flyvende hollænder' er anføreren , der går forrest både på banen og i pauserne.

Se også: Galleri: Borgerskolen - Skovboskolen
Se også: Læs alt om finalerne

I angrebet kan det knibe en smule. Det ses også på antallet af scorede mål i turneringen - kun 18 styks inden semifinalen mod Borgerskolen.

Daniel Andresen er efter en skade slet ikke kommet op i gear, og var i semifinalen ramt af kramper næsten konstant fra anden halvlegs begyndelse. I stedet så vi så en Simon Jørgensen, der var konstant farlig oppe foran. At han også havde først et skud på stolpen og derefter scorede det befriende mål fem minutter før tid gjorde ham til 'man of the match'.

Se også: TV: Se karaktererne for Borgerskolen - Skovboskolen

Tænker ens
Men så har de også lige Lucas og Marcus. To fodboldtvillinger, der tænker fuldstændigt ens på banen. De er svære at kende forskel på, fordi de begge er fremadrettede, aggressive og teknisk dygtige. De to magter virkelig kunsten at erobre midtbanen. Det har vi set rigtig mange i denne turnering.

Se interviewet med tvillingerne før kampen:


Lucas' lange ben brugte han gentagne gange på imponerende vis til at foretage små snævre driblinger. Han var klart en af sit holds bedste i semifinalen (Foto: Henrik Schou)
Lucas' lange ben brugte han gentagne gange på imponerende vis til at foretage små snævre driblinger. Han var klart en af sit holds bedste i semifinalen (Foto: Henrik Schou)

Deres indbyrdes positioner afhænger meget af kampens forløb og kampens modstandere, men i semifinalen var det i hvert fald Lucas vi oftest så oppe i Borgerskolens felt, og det var også Lucas, der fire minutter før tid kunne have afgjort kampen før den forlængede spilletid. Men hans drøn af et skud ganske tæt på målet ramte overliggeren. Den er heldigvis af metal, ellers kunne vi have frygtet et brud på selvsamme overligger.

Mere end tilfreds
Efter kampen fik vi fat i en rolig og afslappet Lucas, der var mere end tilfreds med kampens resultat.

- Jeg var meget spændt på kampen i dag, for i sidste kamp fik jeg en tackling, der gjorde ondt, men foden er tapet rigtig godt op, så den skade mærkede jeg ikke noget til. Den fik  fuld skrue. Også i dag, grinede Lucas.

- Jeg er meget overrasket, men også glad over, at vi nu er klar til at spille finalen. Den ser vi frem til. Vi indrømmer blankt, at vi også har haft heldet med os. I de fem sidste kampe har vi været i forlænget spilletid to gange, to gange vundet på straffe, og den femte kamp vandt vi stensikkert med 1-0, grinede Lukas videre.

Hvordan er det at spille sammen med sin bror?

- Det er en fornøjelse, fordi vi tænker fuldstændig ens på banen, sagde Lucas.

Inden Lucas nåede at sige mere stødte Marcus til og fuldførte sætningen med:

- Jeg ved altid, hvor jeg kan finde Lucas, og jeg ved næsten også altid hvad han vil gøre med bolden. Så jeg var noget forbavset, da han i dag ramte overliggeren. Jeg troede han ville sparke den i mål, sluttede Marcus drillende.

Lucas havde et fremragende forsøg på overliggeren i anden halvleg. Skovbo-drengene ramte træværket hele tre gange undervejs (Foto: Henrik Schou)
Lucas havde et fremragende forsøg på overliggeren i anden halvleg. Skovbo-drengene ramte træværket hele tre gange undervejs (Foto: Henrik Schou)

Vendt tilbage til HB Køge
Der bliver snakket meget fodbold i deres hjem. De to brødre har spillet sammen i hele deres fodboldtid i op til mange klubber. De var begge for nylig rykket til Brøndby, men nu er de rykket tilbage til HB Køge. De måtte begge nølende erkende, at det havde været en svær tid i Brøndby.

Der var mange rigtig dygtige spillere, så det var svært at få spilletid, så de var blevet enige om, at rykke tilbage til Køge, hvor chancerne for at få spilletid var langt større end chancerne for at få splinter i rumpen af at sidde på udskiftningsbænken i Brøndby.

De to elegante og dygtige tvillinger får rigeligt at se til, når de i finalen skal op imod Dybbøl-drengene, der med 'Springloppen' har et genialt våben.

- Vi skal hjem og læse noget om de der Dybbøl-drenge. Vi har læst alt om vores modstandere til hver eneste kamp, og indtil nu er det da gået meget godt. Men Dybbøldrengene laver mange mål. De skal vi have sat en stopper for, sluttede de to tvillinger.

Se interviewet med Lucas efter kampen:

Se også: TV: Se alt video fra Borgerskolen - Skovboskolen

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere