Annonce:
Annonce:

TV: Muren holdt fortsat stand

Defensiv bastion: Pigerne fra Uglegårdsskolen holdt buret rent for femte gang i sæsonen

Astrid Dobel (th.) har igennem hele turneringen bidraget til, at Uglegårdsskolen har holdt nullet indtil videre. Foto: Henrik Schou
Astrid Dobel (th.) har igennem hele turneringen bidraget til, at Uglegårdsskolen har holdt nullet indtil videre. Foto: Henrik Schou
Annonce:

'Uglernes' forsvar i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold har til og med kredsfinalen været fuldstændigt umuligt at komme igennem. De går dermed til kvartfinalen med rent bur

Det er dog ikke en bedrift, de er ene om. Også Kolding Realskoles piger har formået at have en forsvarskæde, der er betydelig mere pålidelig, end Dannevirke viste sig at være i 1864.

Galleri: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen

Ikke presset synderligt
I kredsfinalen mod Kobberbakkeskolen kom 'Uglernes' bagerste forsvar aldrig for alvor under pres. Vi talte efter kampen med to af hovedpersonerne i den bundsolide defensiv.

Thea Landgraf er keeperen, der fra sin post på målet dirigerer med holdets anfører Astrid Dobel. 

- Vi taler meget sammen både før og under kampen, startede Thea, der var i tidsnød på grund af en terminsprøve.

Annonce:

- Jeg råber til Astrid, hvor modspillerne står og beder hende dirigere sit forsvar, så vores modstandere ikke bliver farlige. Når Astrid trækker med op og skubber hele vores forsvar fremad, så går jeg ud af målet og bliver en slags ekstra stopper. Derved kan vores angribere få mere støtte og få presset spillet væk fra vores forsvarszone.

Thea i aktion. Hun var sikker i sine indgreb de få gange, det var nødvendigt. Foto: Henrik Schou
Thea i aktion. Hun var sikker i sine indgreb de få gange, det var nødvendigt. Foto: Henrik Schou

- Jeg ved godt, at vi ikke scorer så mange mål, men det gør jo ikke noget. Vi vinder jo alligevel, sluttede en meget glad og optimistisk Thea, inden hun susede ind til terminsprøven. Den gik nok lidt lettere med en sejr i bagagen.

Hør fra Thea her:


TV: 'Belladonna' med de gyldne poter

Intet problem med at råbe højest
Astrid Dobel fortsatte.

- Det er så dejligt at have Thea bag sig. Hun giver tydelige kommandoer til mig. Jeg skal nok sørge for, at de kommer videre. Jeg har ingen problemer med at give ordrer under en fodboldkamp.

Det var tydeligt at fornemme fra sidelinjen, hvordan Astrid råbte af sine medspillere for at få dem derhen, hvor hun som dirigenten syntes, de skulle hen. De både lyttede og rettede ind. Derved er forsvaret blevet en bundsolid affære, som ingen endnu har kunnet nedbryde. 

Annonce:

- Men det er mest på fodboldbanen, at jeg råber så højt, kom det smilende fra forsvarsgeneralen.

Anføreren går virkelig forrest. Foto: Henrik Schou
Anføreren går virkelig forrest. Foto: Henrik Schou

Absurd målscore sikrer slutspil

Skal have kigget på angrebet
Astrid er med for tredje år. Men hun har aldrig vundet en kredsfinale før.

- Sidste år var en rigtig øv-finale. Vi tabte på et dumt straffespark lige før tid. Året før røg vi ud i sjette runde, så jeg er bare så glad for, at vi vandt i år. Vi troede slet ikke, vi havde holdet til det. Alle synes, at holdet var meget bedre sidste år, men vi vandt alligevel.

Selvom forsvaret virkelig har imponeret, så er der kun blevet scoret seks mål i den anden ende. Det kan godt blive et problem til foråret, at pigerne ikke producerer flere chancer. Men det er Astrid helt med på. 

- Men vi er nødt til at få set på vores angrebsspil. Det er slet ikke godt nok, at vi kun har lavet seks mål. Vores angrebsspil er ikke så godt.

Annonce:

- Specielt vores hjørnespark må være skræmmende at se på. De er stort set alle sammen for dårlige. Jeg vil gerne sparke dem, men så kommer jeg for langt frem og kan blive fanget på en omstilling. Jeg vil faktisk også hellere ligge inde foran mål og lure på chancen for et hovedstød. Men det er slet ikke lykkedes, fordi bolden stort aldrig når ind foran mål.

- Men det må vi tage en snak om henover vinteren, så vi er klar til forårets kvartfinale.

Uglegårdsskolen er klar til kvartfinalen

Håber på finalen
Nu venter slutspillet. Her er Astrid ikke i tvivl om, hvad hun håber på.

- Jeg kunne selvfølgelig godt tænke mig at nå helt til finalen. Jeg var selv i Parken for otte år siden, da vores skole tabte 3-1. Men selvom de tabte, var det en stor oplevelse. Jeg tror, jeg gik i første klasse det år.

- Min nuværende klubtræner i Team Østsjælland var faktisk med på holdet dengang som keeper. Det kunne da være lidt sjovt at fortælle min træner, at jeg også har været i finalen i verdens største skolefodbold-turnering.

- Men det er en drøm og selvfølgelig et håb, sluttede en meget glad og tilfreds Astrid Dobel.

Astrid om samarbejdet med Thea:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: