TV: Ophedet affære

Gik hårdt til stålet: Der blev både givet gule og røde kort i en fair og spændende kamp

Kampen mellem Mosedeskolen og Hedelyskolen udviklede sig til et par gule og røde kort i anden halvleg. Mange af drengene fra begge hold kender dog hinanden i forvejen, og det hele endte fint. Foto: Dan Petersen
Kampen mellem Mosedeskolen og Hedelyskolen udviklede sig til et par gule og røde kort i anden halvleg. Mange af drengene fra begge hold kender dog hinanden i forvejen, og det hele endte fint. Foto: Dan Petersen

Drengene fra Mosedeskolen var i denne kamp på hjemmebane, da de skulle tage imod drengene Hedelyskolen.

I værternes første kamp havde de vundet med hele 11-0 over Hundige Lille Skole. Gæsterne kom til denne kamp efter at have vundet 5-3 efter et spændende og tæt opgør mod Arenaskolen.

Så det var to fine hold, der stødte sammen i denne kamp i anden runde.

Se kampfakta her.

Der blev virkelig gået til den. Foto: Dan Petersen
Der blev virkelig gået til den. Foto: Dan Petersen

TV: Mosede moste

Holdt hovedet koldt
Hjemmeholdets trænere var også inden kampen overbeviste om, at det kunne blive en tæt kamp.

- Jeg ville ikke spille på den, hvis jeg var jer, sagde han til flere af de lokale supportere.

Kampen havde en fin kulisse med stor opbakning til værterne. Der var stor tiltro til, at de kom en runde videre.

- Heeeedely har lort i støvlerne, lød det flere gange ned mod dem i løbet af starten af kampen.

Men det lod ikke til, at de var påvirket af det. Flere af drengene kendte hinanden indgående, og der var en god tone imellem dem både før, under og efter kampen. Det sås også i begyndelsen af kampen, hvor en god gang fodbold blev spillet fra begge holds side.

Det var småt med de store chancer, men efter syv minutter var det hjemmeholdet, der bød sig til. Et godt opspil i højre side og et fantastisk indlæg var kun centimeter fra, da Lucas Wilstrup kunne heade den ind.

Et par indlæg mere blev det til, hjemmeholdets træner bad til, at indlæggene ikke var for høje, da Noah i udeholdets mål ikke er særlig stor i hans fysiske størrelse.

Herefter tog gæsterne stille og roligt over. Det var godt anført af kampens oplevelse. Mathias Ydell var en yderst hurtig, driblestærk og pasningsstærk midtbane, der nærmest gjorde, hvad det passede ham. Hans modpart Martin Rahbeck var en skygge af sig selv. Det var måske derfor, at værterne ikke fik sat tingene ordentligt sammen.

Det var en meget fair spillet kamp på trods af de gule og røde kort, der blev givet. Foto: Dan Petersen
Det var en meget fair spillet kamp på trods af de gule og røde kort, der blev givet. Foto: Dan Petersen

Fejrede mål med salto

Tog føringen
Det var småt med chancer. Udeholdet arbejdede for at få styr på deres spil i medvinden. Lige netop medvinden kom til at give pote.

Efter små 13 minutter og lidt klumpspil uden for modstandernes felt, tog Silas Schäfer pludselig chancen. Han kanonerede den ind lige under overliggeren uden chance for Jonas Olsen. Dermed 1-0 til gæsterne.

Målet betød, at udeholdet blev totalt spilstyrende, og det var få gange, de blev udfordret i første halvleg.

Lige som alle havde forberedt sig på halvleg og en 1-0-føring, fik værternes glimrende styrmand i forsvaret Mathias Nørgaard et gult kort for at have et knæ i ryggen på Mathias Ydell. I frisparket efterfølgende var der lidt kaos i forsvaret uden styrmanden.

Spillet blev sat i gang igen. Ud af næsten ingenting blev et par vakse driblinger pludselig omsat til en kæmpe chance til Casper, der ikke var helt uheldig med at skubbe bolden i mål til 2-0.

Intet var dog afgjort, for i anden halvleg skulle hjemmeholdet have vinden i ryggen.

Det endte med en snæver sejr på 2-1 til Hedelyskolen. Foto: Dan Petersen
Det endte med en snæver sejr på 2-1 til Hedelyskolen. Foto: Dan Petersen

Nedkæmpede Rachel

Kulminerede i anden halvleg
Desværre for værterne udviklede anden halvleg sig bestemt ikke på den måde, de havde tænkt sig.

Efter 34 minutters spil løb værternes Lukas Robevski og gæsternes Mathias Ydell efter en dyb bold i højre side i en fair duel. Da bolden løb fra dem begge, og de faldt, ramte Lukas benet på Mathias, og der blev dømt frispark.

Efter denne situation fik Lukas direkte rødt, hvilket han bestemt ikke var tilfreds med. Nu var hjemmeholdet nede på ti mand, og nu gik det lidt op ad bakke for dem.

Efterfølgende blev værterne meget frustrerede, hvilket bredte sig på og udenfor banen. Frustrationen på banen kulminerede i det 48. minut, hvor hjemmeholdets Luka Dervovic fik tacklet Silas Schäfer. Luka fik dermed gult kort og blev meget sur og kom med nogle kommentarer. Situationen eskalerede desværre, og dommeren fik derfor vekslet det gule kort til et rødt.

Nu var de ni mand på banen mod elleve. Det var endnu mere op ad bakke. Værterne virkede dog heldigvis ikke til at have givet op efter de to røde kort og med de sidste ni mand på banen. De arbejdede rigtigt hårdt for at få en reducering.

Vi måtte vente helt til det 66. minut, før det skete. Gode ting af Jonathan Nielsen betød, at han pludselig var alene med Noah. Han svigtede ikke og reducerede dermed til 1-2, som blev slutresultatet. Desværre for hjemmeholdet fløjtede dommeren af, lige efter bolden igen var sat i gang.

Gæsterne var for stærke og derudover nogle gode individualister. Men de har også et godt kollektiv. Får man ikke testet, hvad Noah rent faktisk kan i målet, så er der muligheder for, at dette hold kan nå rigtig langt.

Som de alle var enige om bagefter:

- Nu skal vi hjem og træne noget mere.

Selvom der var sket en masse under kampen, skal det nævnes, at drengene på begge hold kender hinanden i forvejen, da mange af dem spiller på klubhold sammen i blandt andet Greve og Roskilde. Nogle af dem spiller på højt niveau, og de kender deres grænser. Men både trænerne og spillerne havde det fint med hinanden efter kampen, og de kunne således tage hjem med en god indstilling efterfølgende.

Se Hedelyskolens flotte frispark og den gode redning af Jonas på mål her: