TV: Pigerne fik revanche

Kørte sejren hjem: Værterne sejrede trods stort pres fra udeholdet

Det var en meget tæt kamp, hvor skarpheden sejrede. Foto: Bodil Zuschlag
Det var en meget tæt kamp, hvor skarpheden sejrede. Foto: Bodil Zuschlag

Efter udeholdets sejr over hjemmeholdet i drengekampen skulle Svend Gønge Skolens piger forsøge at revanchere sig mod Kulsbjerg Skole.

For udeholdet måtte Emma Bærentzen ligesom sidste år sidde ude med en skade i sæsonens første kamp.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Viste ingen nåde

Optimisme inden kampen
- Sidste år var jeg også skadet. Der røg vi ud i første runde. Jeg håber, vi vinder i dag, for jeg kan nok godt være med i næste kamp. Halvdelen af vores hold var også med sidste år, så jeg tror vi har en god chance. Der er ikke så mange, der spiller fodbold mere, men de fleste har spillet på eller andet tidspunkt, sagde Emma inden kampen.

Samme antal aktive fodboldspillere kunne modstanderne værterne ikke mønstre. Til gengæld havde de en spiller, som udeholdet godt kunne frygte - nemlig Patricia Bruun.

- Jeg spiller på U16 i HG, og jeg er angriber, så jeg laver da en del mål indimellem. I forsvaret har vi Julie Hansen, som også spiller fodbold, sagde Patricia inden kampen.

De to spillere fik stor indflydelse på kampens udfald.

Begge mandskaber viste god fightervilje. Foto: Bodil Zuschlag
Begge mandskaber viste god fightervilje. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: TV: Calvin klaskede til

Defensiven fungerede
Pigerne på begge hold var tændte fra starten, og kampen startede i et hæsblæsende tempo. Ingen af holdene fik tid og ro til at bygge noget op, så meget af spillet foregik på midten af banen, og der var næsten ingen oplagte målchancer i hele første halvleg.

Hjemmeholdets Patricia forsøgte flere gange at drible sig igennem på midten. Hun kom måske forbi to-tre stykker, men så stod næste modstander klar. Udeholdet vidste godt, at det var hende, de skulle passe på.

De gange udeholdet nærmede sig hjemmeholdets målfelt, stod Julie Hansen parat og trevlede ethvert forsøg på angreb op.

Begge hold brugte rigtig mange kræfter på at bryde hinandens spil, og de 0-0 ved halvleg var et udtryk for, at midtbane og forsvar fungerede bedre end angrebet.

Gæsterne kom også frem til chancer i kampen. Foto: Bodil Zuschlag
Gæsterne kom også frem til chancer i kampen. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: TV: Skarp på frispark

Så kom målet
I værternes lejr talte de i halvlegen om at flytte Patricia længere frem på banen, og at angriberne skulle teste udeholdets målmand noget mere.

Hos Kulsbjerg Skole blev spillerne opfordret til at trække lidt tempo ud af kampen og spille noget mere sammen langs jorden i stedet for lange afleveringer.

Alligevel fortsatte anden halvleg på sammen hæsblæsende måde. Der var overtag i spillet til gæsterne, men de kunne ikke omsætte spilovertaget til mål.

Bedste forsøg kom fra Lærke Kistrup, men målmanden for hjemmeholdet Naema Rashid var på plads.

Ti minutter inde i halvlegen kom kampens første scoring. Lidt imod spillets fordeling var det hjemmeholdet, som bragte sig foran, og målscoreren var Patricia. Hun fulgte op på et frispark og kunne afdrible målmanden.

Patricia Bruun fik fortjent en fidusbamse efter sin flotte indsats. Foto: Bodil Zuschlag
Patricia Bruun fik fortjent en fidusbamse efter sin flotte indsats. Foto: Bodil Zuschlag

Se også: TV: Viste ingen nåde

Lukkede ballet
Det var startsignalet til et endnu mere intensivt pres på hjemmeholdets mål, og gæsterne sværmede rundt i målfeltet. Gode skudchancer fra Nanna og Line Melson havnede lige i favnen på hjemmeholdets målmand, som forstod at placere sig godt i målet. Ind ville bolden ikke.

Og så gik det galt i den anden ende. Patricia havde kræfter til endnu et løb op ad banen, og det bragte hende alene med målmanden. Nicoline klarede dog i første omgang, men Patricia fik fat i bolden igen og sendte den ind foran mål til en helt fri Nanna Lyksborg, som let kunne score til 2-0.

Selvom udeholdet fortsatte deres pres, var kampen reelt afgjort. Kort før tid kronede Patricia en fornem indsats med endnu en dribletur og sin anden scoring, således at kampen endte med en hjemmesejr på 3–0.

På udeholdet er der stor ros til midtbanespillerne, hvor især Line, Alberte og Nanna fik forrest mod en flot fighterindsats.

I næste kamp møder Svend Gønge Skolen Præstø Skole, som fik en komfortabel sejr i deres første kamp

Se Patricia med et flot løb med bolden her: