Annonce:
Annonce:

TV: Risikabel taktik lykkedes

Tæt på tidlig julegave: Lille Næstved Skoles anfører legede med ilden

Mie Bertelsen danner sig lige et overblik over eventuelle farer, før hun losser bolden op mod medspillerne. Foto: Henrik Schou
Mie Bertelsen danner sig lige et overblik over eventuelle farer, før hun losser bolden op mod medspillerne. Foto: Henrik Schou
Annonce:

SOLRØD (Ekstra Bladet): Måske var det nervøsiteten, den overdrevne frygt for enkelte spillere eller bare at tabe. Men sprudlende var det i hvert fald meget langt fra, da Uglegårdsskolen mødte Lille Næstved Skole i kredsfinalen i Sjælland Syd. Hjemmeholdet har de seneste tre år stået i netop denne guldkamp, gæsterne fik en forsmag på opgaven tirsdag, da deres drengehold også mødte netop Uglegårdsskolen og tabte knebent 1-0.

Annonce:

Den kamp så pigeholdet naturligvis, så de var forberedte efter at have set en intens fight med masser af chancer. Men deres eget spil dagen efter virkede ofte låst og usammenhængende, de ville ikke ud samme vej som drengene. Heldigvis for dem stod det langt værre til for hjemmeholdet, som ikke kunne få noget til at fungere til trods for den meget store erfaring på holdkortet. Næsten alle var endda helt fremme i semifinalen sidste sæson. Det var ikke til at se.

Så kønt blev det ikke. Til gengæld endte pigernes dyst med samme cifre som hos drengene i går: 1-0.

Galleri: Uglegårdsskolen - Lille Næstved Skole

Godt forberedte
Eller det er jo 0-1, for Lille Næstved Skole trak sig sejrrigt ud af den rodede og uskønne kredsfinale efter 0-0 i ordinær tid og en scoring to minutter før, dommeren ville have peget på pletten 11 meter fra mål og bedt de nervøse tøser afgøre det hele derfra.

Sådan gik det heldigvis ikke, gæsterne vandt fortjent billetten til kvartfinalerne i Ekstra Bladet Skolefodbold i april lige efter påske. De kom frem til mere og var i det mindste bare en smule farlige få gange. Frygten for at tabe var markant større end viljen til at vinde.

Annonce:

- Vi havde selvfølgelig læst alt om dem på Ekstra Bladet. Så vi vidste, hvem vi skulle passe på. Det var deres angriber, hun har været farlig, forklarer anfører Mie Bertelsen og fortsætter:

- Hun skulle lukkes ned, så vi satte flere på hende for at dække bedst muligt op. Hvis vi gjorde det, ville der ikke ske os noget.

Stephanie Nielsen blev pakket godt ind og var kun tæt på mål en eneste gang på 80 minutter. Foto: Henrik Schou
Stephanie Nielsen blev pakket godt ind og var kun tæt på mål en eneste gang på 80 minutter. Foto: Henrik Schou

Stephanie Nielsen har også nettet 14 gange, så der var grund til at holde skarpt øje med hende. Men hun lå helt alene på toppen og måtte kæmpe med to-tre forsvarere på egen hånd. Uden at have nogen at spille bolden til. Kun en eneste gang på de 80 minutter blev hun farlig, fordi Mie satsede alt og fejlede. Men Stephanie skød forbi mål og havde generelt en skidt dag. 

TV: Den søde hævn

Annonce:

Tandløse i front
Næstved-forsvaret havde Mie Bertelsen som bagerste mand. Som i seriøst bagerste. Den 16-årige midterforsvarer stod som hovedregel 15-20 meter bagved de nærmeste kollegaer i forsvaret. En særdeles utraditionel og meget farlig opstilling, 'Uglerne' magtede bare ikke at udnytte julegaven. Den var ellers stor og næsten ikke pakket ind.

- Vi prøvede sidste år at spille alle fire bagude, men der fandt de andre hullerne mellem os. Derfor gik vi over til det her, hvor jeg står langt efter de andre, fortæller hun.

- Jeg skal være oprydderen. En slags sidste skanse, som alle skal forbi for at score.

Det lykkedes ikke i kredsfinalen, og der er blot gået fire mål ind i seks kampe. Til gengæld har de scoret sølle 14 mål nu (det samme som topscoreren hos 'Uglerne' alene). Det er meget, meget lidt i verdens største skoleturnering. Uglegårdsskolen mødte frem til kredsfinalen med målscoren 48-1.

Nicoline Schrøder var ene om at være farlig og fik fortjent lov at blive matchvinder kort før sidste fløjt i anden halvleg af den forlængede. Foto: Henrik Schou
Nicoline Schrøder var ene om at være farlig og fik fortjent lov at blive matchvinder kort før sidste fløjt i anden halvleg af den forlængede. Foto: Henrik Schou

TV: Nerverne på højkant

Flere bolde i dybden
Kaptajnen var da også godt klar over, hun ikke lige havde været med i en gang champagne-fodbold:

- Alt for tit spillede vi ikke hinanden, det blev noget rod. Vi tog for mange træk og mistede boldene, og så var næsten alt spillet jo på midten af banen.

Annonce:

Korrekt analyse af den unge dame. Banens bredde blev slet ikke brugt af de to hold, de kunne lige så godt have spillet kampen på en håndboldbane.

- Det var ikke meningen at spille på den måde, der burde have været mange flere bolde ned mod flagene, så kanterne kunne komme med frem.

Anføreren med køligt blik på bolden. Foto: Henrik Schou
Anføreren med køligt blik på bolden. Foto: Henrik Schou

Mie gjorde ellers sit ved at forsøge på at dirigere tropperne, men lyden var ikke helt skruet op på hende, så kun de nærmeste fik beskederne.

- Jeg giver mest korte beskeder til dem lige omkring mig. Sådan for at støtte og bakke dem op, det skal man jo som anfører.

Hun peger på især en ting, der skal gøres bedre i slutspillet:

- I kvartfinalen bliver vi nødt til at få flere bolde i dybden og brugt hele banen, hvis vi skal have en chance for at nå videre.

Annonce:

De skal også have set på den måde at bruge Mie på bagude. det er yderst risikabelt mod hold med mere end en angriber. Her tigger Lille Næstved Skole nærmest om at få hug. Det er lettere end at skære i smør på en varm sommerdag at løbe forbi hende, og der vil aldrig kunne dømmes offside, så længe Mie står så tæt på eget mål. Den går ikke.

Kommer de forbi kvartfinalen, vil det være rekord for skolen. Tilbage i 2002 nåede de nemlig også kvartfinalen, her blev det dog til et klart nederlag på 5-1.

High-fives efter sejren. Foto: Henrik Schou
High-fives efter sejren. Foto: Henrik Schou

Lille Næstved Skole klar til kvartfinalen

Vi er jo bedre end dem
Mie er viceanfører i sin lokale klub i Herlufsholm, men i Ekstra Bladet Skolefodbold bærer hun det ærefulde armbind.

- Det er jeg rigtig glad for at få lov til. Den rolle betyder rigtig meget for mig. Jeg har nok fået det, fordi jeg nu spiller min tredje sæson med Ekstra Bladet. Så jeg er ved at have godt med erfaring.

Hun er noteret for 12 kampe, nul mål og to fidusbamser i skolens trøje. Kamp nummer 13 spiller hun til april i kvartfinalen.

- Det betyder vildt meget for os at komme så langt. Vi er over-lykkelige lige nu, lyder det med et kæmpe smil.

Men hvad er så vigtigst: At komme i kvartfinalen eller længere end drengene?

Annonce:

- At komme længere end drengene fra skolen, lyder det højt og tydeligt efter ganske kort betænkningstid. Smilet er umuligt at tørre af hendes ansigt. Hun glæder sig til at vise guldet frem hjemme i 'Næveren'.

- Nu skal de drenge bare drilles hele vinteren. Vi er jo bedre end dem!

Hør Mies besked til drengene her:

Kunne ikke spise
Anføreren er tydeligt ikke en type, der kommer med store udmeldinger eller gør voldsom opmærksom på sig selv. Men at stå med den flotteste medalje om halsen, og have kvalificeret sig til kvartfinalerne i verdens største skoleturnering, er kæmpe stort.

Derfor har nerverne også været tynde den sidste tid.

- Jeg var mega nervøs og spændt på samme tid op til kampen. Men også bange for at tabe. Der har været vildt mange sommerfugle i maven, og jeg har ikke kunnet sove.

Kredsfinalen har været i tankerne i både vågen og sovende tilstand:

- Kampen var også det første, jeg tænkte på i morges. da jeg vågnede, fortæller hun og fortsætter hurtigt:

Annonce:

- Jeg kunne ikke få en bid ned ved morgenbordet. Min mor prøvede alt muligt, jeg kunne bare ikke.

Galleri: Uglegårdsskolen - Lille Næstved Skole

Vild jubel, dans og glædestårer efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou
Vild jubel, dans og glædestårer efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou

TV: En legende takker af

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: