TV: Rutineret ræv på fløjen

Hurtig som lynet: Andrea Brandt imponerede på ny i semifinalen

Andrea Brandt er en vigtig spiller for Lille Næstved Skole, hvor hun skaber mange chancer. Foto: Henrik Schou
Andrea Brandt er en vigtig spiller for Lille Næstved Skole, hvor hun skaber mange chancer. Foto: Henrik Schou

Det er en rutineret spiller, holdet fra Lille Næstved Skole, har huserende på venstre fløj. Andrea Brandt er med for tredje år og er med kampen mod Frederiksberg Skole oppe på 17 kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold. Den 18. bliver finalen i Vejle.

- Kampen i dag var svær, betroede Andrea os efter kampen.

- Vi havde fokuseret på nogle af modstanderens profiler og ellers besluttet at spille, som vi plejer, hvilket går ud på, at vi skal spille rundt, holde bolden i egne rækker og sørge for at løbe i de frie områder, lød det.

Nicoline Schrøder (med anførerbindet) jubler over sin scoring til 2-1, men hun måtte vente lidt på godkendelsen af målet. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd TV: - Vildt mærkelig situation!

Blev lidt rodet
Set udefra var kampen en rodet affære. Der var alt for mange spillere samlet på et lille område, hvor det var svært at spille nogle fri, men sådan oplevede Andrea det ikke

- Ja, vi klumper indimellem, men jeg syntes kun, det var ved indkast.

At Andrea er en hurtig spiller kom tydeligt til udtryk, da hun fik en stikning indenom fra Alberte Holt 20 minutter inde i kampen.

- Jeg fik bolden fra Alberte, trak frem og ud mod sidelinjen for at skabe et hul, hvor jeg kunne komme igennem med en dribling. Det lykkedes, men desværre gik mit skud forbi mål.

- Egentlig tænker jeg ikke så meget over, hvordan jeg skal spille, men spiller bare. Det sidder på rygraden. Jeg har spillet, siden jeg var otte år.

Bolden lige på vej imod pandebrasken. Foto: Henrik Schou
Bolden lige på vej imod pandebrasken. Foto: Henrik Schou

Ekstra Bladet Skolefodbold har uddelt karakterer til de to hold i semifinalen. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd Se karaktererne fra semifinalen

En svær opgave
Andrea fik ikke scoret ved denne lejlighed, men målet til 1-0 kom minuttet efter, hvor Karen Dietz nettede efter oplæg af Nicoline Schrøder.

- Det var ikke let at spille i dag. Det var som om, der hele tiden kom friske folk med ny energi, som mine direkte modstandere og jeg selv blev mere og mere træt, fortalte Andrea efter kampen.

Og rigtigt er det, at gæsterne et par gange fik nye folk på backpladsen, givetvis fordi man havde svært ved at holde Andrea, der som nævnt er en lynhurtig og teknisk begavet boldspiller.

Hjemmeholdet kom på 2-1 inden pausen.

Gallerier Galleri: Lille Næstved Skole - Frederiksberg Skole

Blev mere defensive
Kampen ændrede karakter i anden halvleg. Gæsterne fik mere spil, blev mere pågående.

- Det var med vilje, at vi blev mere defensive i anden halvleg. Vi ville ikke give modstanderne chance for at komme på skudhold og udligne og måske vinde kampen.

Andrea kom ikke på måltavlen i denne kamp, men var en af de toneangivende i sejren på 3-1.

- Jeg vil helst have boldene som lange medløbsbolde eller spillet i det frie rum, så jeg kan udnytte min hurtighed.

Det gav Andrea en prøve på i slutningen af anden halvleg. Igen i venstre side fik hun en perfekt bold fra Nicoline Schrøder, trak mod baglinjen og sendte bolden skråt indover og bagud, hvor Alberte Holt med venstrefoden dirigerede den over i modsatte side af målet.

Andrea (tv.) tiljubler Alberte Holt efter målet til 3-1. Foto: Henrik Schou
Andrea (tv.) tiljubler Alberte Holt efter målet til 3-1. Foto: Henrik Schou

En tak for sidst for den frispilning Andrea fik i første halvleg. Andrea og Alberte havde et eminent sammenspil i venstre side af banen. Lille Næstved Skole er dermed klar til finalen imod Gråsten Skole torsdag 25. april.

Hør fra Andrea her: