TV: Sebastian lukkede og slukkede

Banens bedste: Spillede en flot kamp og kronede indsatsen med et mål

Sebastian Toft med bolden. Han lukkede og slukkede. (Foto: Michael Nordkvist)
Sebastian Toft med bolden. Han lukkede og slukkede. (Foto: Michael Nordkvist)

Byskovskolen tog i dag imod gæsterne fra Campusskolen i slaget om Ringsted. Det var ikke alene billetten til fjerde runde i verdens største og ældste skolefodboldturnering det handlede om, men så sandelig også om håneretten.

Se kampfakta her

Kampen startede i et voldsomt opskruet tempo. Begge hold ville gerne fra start sætte sig på spillet og allerede efter 20 sekunder fik vi første smagsprøve på, at det ville blive en herrefight, da Emil Woldger og Mustaffa Muhco tacklede sådan igennem af det kunne høres i den anden ende af byen.

Der var hård kamp om bolden. (Foto: Michael Nordkvist)
Der var hård kamp om bolden. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Allerede efter to minutter havde Campus-drengene bolden i nettet, da Mustaffa Muhco afsluttede fladt efter oplæg fra Emil Werner. Men målet blev annulleret for offside. Kort efter fik Byskovs Frederik Andersen et frispark uden for gæsternes straffesparksfelt, da Kevin Suluk fældede ham uregelmenteret.

Emil Woldger headede dog efterfølgende bolden et godt stykke forbi den glimrende Campus-keeper Melih Erdems mål.

Se også: TV: Oppe mod overmagten

Festfyrværkeri af angreb
Der var ingen af holdene der frivilligt ville lægge sig ned, så de hårde dueller fortsatte og det ene angreb efter det andet buldrede frem mod begge straffe-sparksfelter. I det syvende minut var det tæt på at Byskovskolen var kommet foran. Den stærkt spillende Emil Woldger modtog bolden fra Frederik Andersen på kanten af feltet, tog et træk og fyrede kanonen af mod mål. Her ramte han dog Frederik Andersen, der havde søgt ind i feltet i håbet om at få en ripost, så det hele løb ud i sandet.

Kampen i særklasse mest iøjnefaldende spiller, Sebastian Toft, slap efter ni minutter fri i venstre side af hjemmeholdets straffesparksfelt, hvor han fra en spids vinkel hamrede bolden over mål i nærkamp med den stærke forsvarer Lukas Thomsen.

Kort efter sendte hjemmeholdets Oliver Holm en dyb stikning afsted, som Emil Woldger hurtigt fik fat i og var helt alene med målmanden.

Emil Woldger alene med keeperen. (Foto: Michael Nordkvist)
Emil Woldger alene med keeperen. (Foto: Michael Nordkvist)

Se også: TV: Målmand afværgede katastrofen

Melih Erdem i målet var dog taget på en mindre skovtur og fik tacklet Woldger 10 meter uden for straffesparksfeltet og så kunne Emil Werner og Benjamin Pedersen i fællesskab sparke bolden væk fra farezonen.

Emil Werner havde inden kampen sagt:

— Vi har kun en plan idag. Vi skal lukke Alain Mateso ned, så vinder vi 3-1.

Emil Werner fører bolden frem. (Foto: Michael Nordkvist)
Emil Werner fører bolden frem. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Flot føringsmål
De rødklædte Byskov-drenge havde nu fået et overtag på midtbanen og det var småt med Campus-angreb. Anfører Alain Mateso, Emil Woldger og Frederik Andersen var meget ivrige for at komme til den chance, der ville give føringsmålet samt lidt ro, og kæmpede konstant. Men gæsternes målmand Metih, der ofte spillede sweeper langt ude på banen, forhindrede hjemmeholdet i at få noget ud af deres lange afleveringer.

Bedst som hjemmeholdet pressede på fik Campus-drengene et indkast tæt på baglinjen. Bolden blev kastet ind til Frederik Karl, der omgående fandt en helt fri Mustaffa Muhco omkring straffesparkspletten. Muhco svigtede ikke og sendt flot kuglen i nettet uden for Byskov-keeper Jacob Søndergaards rækkevidde. 1-0 til gæsterne.

Mustaffa Mucho hakker på mål. (Foto: Michael Nordkvist)
Mustaffa Mucho hakker på mål. (Foto: Michael Nordkvist)
 

Den stilling holdt til pausen.

Tilbage til idealopstillingen
Pausen brugte Byskov-træner, Louise Göthammer, sammen med anfører Alain Mateso, på at lægge en ny plan for hvordan de skulle komme tilbage i kampen.

Træneren sagde blandt andet:

— Vi skal have lavet noget om, det dur ikke det her. Skal vi ikke prøve at tage den tilbage til den originale startopstilling?

Hun supplerede med stor tro på at hjemmeholdet nok skulle vende slaget:

— Matti, du kommer ikke ud nu, kan du klare den til vi udligner?

Det høje tempo fra de første 30. minutter fortsatte fra starten af anden halvleg. Der var da heller ikke spillet mere end et par minutter før gæsternes Arda Yildiz slap fri i højre side. Her trak han ind i feltet og afsluttede selv direkte på stolpen fra en meget spids vinkel og fik lidt heldigt et hjørnespark ud af anstrengelserne.

Hjørnesparket tog anfører Rasmus Olesen sig af og lagde bolden lige ind til Marko Olsen, der lossede langt over mål fra kort afstand.

Se også: TV: Otte mål i træk

Jacobs TV-redning
Efter 36 minutter var Byskov uhyre tæt på at udligne, da Alain Mateso opsnappede af aflevering frem af banen. Målmand Metih var igen gået langt ud af sit felt og netop som han skulle til at sparke væk, nåede Alain bolden og sendte den fladt ind mod det tomme mål. Men på selve målstregen nåede Mustaffa Muhco tilbage og fik i sidste sekund dirigeret bolden ud til hjørnespark, få millimeter fra en fremstormende Frederik Andersen. Den var tæt på.

Alain Mateso dribler. (Foto: Michael Nordkvist)
Alain Mateso dribler. (Foto: Michael Nordkvist)
 

I de næste seks-syv minutter pressede gæsterne på for en afgørelse. Det blev til to hjørnespark, samt et hav af indkast tæt på hjemmeholdets straffesparksfelt, da Byskov-spillerne havde utroligt svært ved at få bolden væk fra egen zone. Især lynet Sebastian Toft var kilden til evig uro i hjemmeholdets forsvar. Netop Toft fik nu en friløber mod mål. Han afsluttede hårdt, men keeper Jacob Søndergaard kom flot ud af sit mål og fik reddet til hjørnespark.

Rasmus Olesen tog sig igen af hjørnesparket og inde foran mål kunne en totalt umarkeret Mustaffa Muhco afslutte hårdt mod mål ude ved den ene stolpe. Flere Campus-spillere stod allerede med hænderne over hovedet og var klar til at juble, men bedst som bolden skulle til at passere over målstregen kom Jacob Søndergaard flyvende og boksede med en ægte TV-redning kuglen ud til et nyt hjørnespark. Det var ren verdensklasse.

Se også: Lynmål var afgørende

Her redder Jacob Søndergaard en friløber. (Foto: Michael Nordkvist)
Her redder Jacob Søndergaard en friløber. (Foto: Michael Nordkvist)

Se også: TV: Tune tryllede

Toft slukkede lyset
Tempoet og spændingen var stadig på sit højeste med fem minutter tilbage af kampen, da Alain var alene med målmand Melih Erdem langt uden for feltet.

Melih gjorde dog igen sin pligt og fik tacklet bolden fra Alain, selvom det så lidt farligt ud. Hjemmeholdet smed nu alle mand frem i håbet om en udligning.

De rødklædte var da også meget på bolden og Frederik Andersen fik da også endnu en chance tæt på mål. Om det var trætheden der gjorde udslaget vides ikke, men Frederik nåede slet ikke at opfatte at han var helt fri, før bolden forsvandt ud til målspark.

Bedst som Byskov pressede på med alle mand slog Campus kontra. Lynet Sebastian Toft strøg hurtigt mod mål og slukkede lyset for Byskovskolen ved at sende kuglen sikkert i kassen til 2-0 under en fremstormende målmand Søndergaard. Sekunder efter kunne dommeren fløjte den højdramatiske kamp af.

Campusskolen vandt håneretten og kampen 2-0, hvilket reelt set var fortjent nok som kampen forløb.

1 af 5 Målmand Melih tackler igennem uden for feltet. (Foto: Michael Nordkvist)
2 af 5 Der var mange dueller i kampen. (Foto: Michael Nordkvist)
3 af 5 Der blev givet og taget af et godt hjerte. (Foto: Michael Nordkvist)
4 af 5 Hvem kommer først? (Foto: Michael Nordkvist)
5 af 5 Sebastian Toft med bolden. Han lukkede og slukkede. (Foto: Michael Nordkvist)