Annonce:
Annonce:

TV: 'Skurken' den store helt

Kæmpe drama: Thea Landgraf slap for rødt kort og sikrede semifinalen

Stærkt taget af Thea Landgraf, der kunne være blevet den helt store skurk. Hun endte som helt. Foto: Henrik Schou
Stærkt taget af Thea Landgraf, der kunne være blevet den helt store skurk. Hun endte som helt. Foto: Henrik Schou
Annonce:

TØLLØSE (Ekstra Bladet): Ekstra Bladet Skolefodbold har siden 1961 været leverandør til dansk fodbold. Verdens største skoleturnering har skrevet masser af historie og haft over 600.000 spillere på banerne gennem de 55 år. Alle kender turneringen og har deres egne minder. Gode som mindre gode.

Den sidste kvartfinale hos pigerne kommer også til at skrive sig ind i den lange historie. Ingen kan finde oplysninger om, at det nogensinde er lykkedes at nå semifinalen ved blot at score sølle syv mål. SYV!

Uglegårdsskolen er nu blot et skridt fra at nå deres anden finale (den første var i 2008). Dette med målscoren 7-1 efter et kæmpe drama på udebane mod Kildedamsskolen, som måtte afgøres på straffespark efter 1-1 i ordinær og forlænget spilletid. 5-4 lød sejren på efter tolv spark fra pletten.

Annonce:

Hjemmeholdet blev således det første hold, der scorede mod 'Uglerne' i ordinær tid. Til gengæld slap gæsterne uforklarligt for et soleklart rødt kort.

Galleri: Kildedamsskolen - Uglegårdsskolen

Klart rødt kort
Allerede efter blot fem minutters spil fik de mange medlevende fans varmen. Deres lokale helt Sille Ejby, der senere scorede til 1-0, kom alene med målmanden, der bag sig havde et helt tomt mål. Ikke en eneste forsvarsspiller var inde i feltet, Sille skulle bare lige forbi Thea Landgraf.

Det fik hun ikke lov til, for Thea kastede sig ud i bolden med strakte arme og ramte både bold og ben med netop armene. Det fik Sille til at miste bold og balance, så hun ikke kunne fortsætte sit løb mod mål, hvor bolden ellers bare stille skulle trilles videre ind over stregen til 1-0.

Alle holdt vejret og ventede på at se keeperen få marchordre. I stedet blev hun blot præsenteret for det gule kort af dommeren. Hun havde lige taget armene til hjælp uden for feltet. Skubbet angriberen ud af balance og frataget hende den oplagte scoringsmulighed.

Annonce:

Det koster i følge Fodboldloven et rødt kort.

(Ekstra Bladet har efter kampen forelagt hele fotoserien og hændelsen for en erfaren dommerbedømmer på internationalt niveau gennem mange år, der præcis som linjedommeren placeret lige ud for hændelsen heller ikke var i tvivl: Rødt kort og karantæne i næste kamp!)

Man skal nærmest slå en modspiller for at begå mere klart straffe. Foto: Henrik Schou
Man skal nærmest slå en modspiller for at begå mere klart straffe. Foto: Henrik Schou

Se beviset: Her slipper 'Uglerne' for rødt kort

Kaptajnen tog ansvar
Det røde kort var tydeligt for alle undtagen en. Lige så tydeligt var det, at Thea Landgraf på ingen måde med vilje gjorde noget galt. Eller at hun forsøgte at skade sin modspiller. Det var et uheld i kampens hede.

- Jeg vidste jo godt, jeg var helt alene. Der var ikke en af mine forsvarere i nærheden, forklarer Thea og fortsætter:

- Men jeg gik bare efter bolden og ikke efter hende. Det er jo mit job at sørge for, de ikke scorer.

Annonce:

Desværre for Thea kom hun lige netop for langt ud og begik derfor flere forseelser oven i hinanden. Men hun slap med en advarsel og 10 minutters afkøling på sidelinjen. Den solidt spillende kaptajn Astrid Dobel tog også her ansvaret på sig og skiftede trøje for en stund. Dog uden at komme på de store prøver.

Hjemmeholdet var trods deres skræmmende målscore på hele 44-4 før kampen nærmest tandløse i angrebet i store dele af kampen. Selv om de havde bolden det meste af tiden i den ordinære tid. Igen og igen og igen løb de lige direkte ind i den mur af granit, som står yderst solidt plantet i Uglegårdsskolens forsvar. Frem for at sprede spillet ud. Selv om vi på Ekstra Bladet har skrevet utallige linjer om den stærke bagkæde.

Ikke en eneste angriber havde før i dag fået lov at slippe forbi dem. Den rekord havde de tydeligvis tænkt sig at holde på.

Kaptajn Dobel tog ansvar og handskerne på. Foto: Henrik Schou
Kaptajn Dobel tog ansvar og handskerne på. Foto: Henrik Schou

TV: Nedlagde byttet på straffe

Losser den op
- De havde jo alt spillet, men vi blev ved med at kæmpe. Det var en lortekamp fra vores side, især fordi jeg røg ud så hurtigt, lyder det ærligt fra Thea Landgraf efter kampen.

Annonce:

Den 15-årige havde naturligt gerne undgået den dramatiske udgang på kvartfinalen.

- Vi røg jo ud i straffesparkskonkurrence allerede i første runde, men der var jeg ikke med. Og så har vi prøvet det en gang mere, det er jo aldrig fedt. For her kan alt ske.

- Men efter en lidt usikker start begyndte vi at bygge noget godt op med holdet i de næste kampe, især fordi vores forsvar står så godt.

Det må man sige, hun har ret i. Som støbt ned i banen faktisk.

- Og så losser vi den bare op til Stephanie Nielsen, hun har jo lavet seks ud af vores syv mål, storsmiler den bagerste mand.

Fysikken fejler ikke noget hos nogen i forsvaret. Foto: Henrik Schou
Fysikken fejler ikke noget hos nogen i forsvaret. Foto: Henrik Schou

TV: Var sikker på nederlag

På vej til Australien
Mange af holdene langt fremme i turneringen spiller også sammen på klubholdene. Ikke Thea.

- Jeg er helt stoppet med at spille fodbold. Jeg skal til Australien her efter 9.klasse, så jeg skal spare sammen til lommepengene. Det var et krav fra mine forældre, så betaler de rejsen.

Annonce:

Arbejdet i en dagligvare-forretning tre gange om ugen samt en masse lektier kunne ikke kombineres med at være en del af et fodboldhold med træning og kampe.

- Jeg elsker stadig at spille fodbold og skal også spille i Australien. Men herhjemme er jeg nødt til at arbejde nu for at kunne være væk et helt år.

Thea er med sikkerhed savnet i klubben, hun er en dygtig målmand. Det fik vi at se flere gange i kvartfinalen, hvor hun flot gik ud og reddede sit hold med sikre indgreb. En markspiller på mål havde ikke kunnet gøre det samme, så 'Uglerne' skal prise sig lykkelige for den forkerte kendelse efter fem minutter, der holdt deres nummer et på banen og giver hende lov at spille semifinalen 20.april mod Hedegårdsskolen fra Ballerup.

ZOOM: Kildedamsskolen - Uglegårdsskolen

Annonce:

Vi er dårlige
Forsvaret er det stærkeste kort, det er der ingen tvivl om. Uglegårdsskolen har kun en angriber, men hun har så også scoret 87 procent af deres mål. I kvartfinalen var det et mål på et forsøg. Kun holdets andet besøg i hjemmeholdets felt.

- Vi har en god kommunikation nede hos os. Både mig og Astrid (Dobel) dirigerer dernede, men det er mest hende. Så bakker jeg op, hvis jeg ser noget andet.

Hun afslører en noget utraditionel taktik:

- Vores taktik er jo, at de skal tro, vi er dårlige. Og så viser vi dem noget andet på banen, griner hun.

Ekstra Bladet var i hvert fald hoppet på og havde gættet på en klar sejr til Kildedamsskolen. Sådan burde det også være gået, hvis man ser på deres store overtag med bolden. Hjemmeholdet har kun sig selv at takke for, at de ikke fik lukket og slukket i tide.

Der var rigeligt med plads ude på siderne, men de valgte at forsøge med præcis det samme lige foran mål hver eneste gang. Her regerer de to forsvarere, der ikke lige flyttes ud af kurs. Til gengæld er de ikke ret hurtige, det blev bare aldrig udnyttet.

Uglegårdsskolen var konstant helt tæt på angriberne. Foto: Henrik Schou
Uglegårdsskolen var konstant helt tæt på angriberne. Foto: Henrik Schou

Mr.Skolefodbold: De vinder onsdag

Annonce:

Chokket
Med ganske få minutter tilbage fik gæsterne udlignet til 1-1 og fremtvunget forlænget spilletid. Her havde de pludselig fået gejsten og lysten til at spille bolden. Men der blev ikke scoret yderligere, alt skulle afgøres fra den nervepirrende plet.

- Jeg ser dem slet ikke i øjnene, når de skal til at sparke på mig. Kun på bolden. Jeg holder bare øje med den, og så lukker jeg alt andet ude. Også tilskuerne, der prøver at hyle mig ud af den, forklarer hun og uddyber:

- Det er bare op på tæerne og være klar. Så stoler jeg på mine hurtige reflekser.

Det fik alle på og omkring banen at se, da Thea flot kastede sig frygtløst mod højre stolpe og reddede det første spark på hende. Så var scenen sat. Hun havde tjekket ind.

- De blev nok lidt nervøse, at jeg lige pillede den første. Og så helt derude.

Ikke mange målmænd hos pigerne kaster sig så flot ud ved stolpen og redder straffe. Foto: Henrik Schou
Ikke mange målmænd hos pigerne kaster sig så flot ud ved stolpen og redder straffe. Foto: Henrik Schou

Efterfølgende skiftevis scorede og brændte holdene. Så der skulle vælges nye spillere ud over de første fem. En af dem var Thea.

Annonce:

- De ville have, jeg skulle have sparket som nummer fem. Men det sagde jeg nej til. Jeg havde rigeligt at gøre i forvejen med at tage boldene og skulle ikke også have det pres på mig.

Men til pletten måtte hun:

- Mit eget spark var mega dårligt. Jeg kiggede bare ned på bolden og satte den ude i siden med et roligt spark.

Pludselig fik hun et chok:

- De kom bare alle sammen løbende ned mod mig og skreg helt vildt. Jeg fattede det slet ikke, jeg troede, de andre var langt foran.

Tak til 'Skurken' fra kaptajnen efter sidste spark. Foto: Henrik Schou
Tak til 'Skurken' fra kaptajnen efter sidste spark. Foto: Henrik Schou

Uden Thea Landgraf på banen havde der med sikkerhed ikke været grund til at juble. Hun var en sikker sidste skanse med gode indgreb og udstrålede ro på stregen. Holdets sidste scoring blev det også til.

'Skurken' burde have set rødt og være smidt væk fra banen efter få minutter. Hun endte i stedet med at blive dagens helt efter en flot kamp, hun næppe nogensinde vil glemme.

Det siger 'Skurken' selv om det gule/røde kort:

SLUT: Uglegårdsskolen vinder efter straffe

Skøn opbakning. Foto: Henrik Schou
Skøn opbakning. Foto: Henrik Schou

TV: Offensiv keeper vinker farvel

Ægte Fair Play. Astrid Dobel har krampe og ligger i græsset, men alligevel giver udeholdet hende hånden og siger tak for kampen. Foto: Henrik Schou
Ægte Fair Play. Astrid Dobel har krampe og ligger i græsset, men alligevel giver udeholdet hende hånden og siger tak for kampen. Foto: Henrik Schou

Galleri: Kildedamsskolen - Uglegårdsskolen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: