TV: Sled sig videre

Uskarpe i front: Det blev aldrig til de helt store målchancer

Værternes forsvar stod godt kampen igennem. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Værternes forsvar stod godt kampen igennem. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

Tirsdag tog drengene fra Vallensbæk Skole imod Uglegårdsskolen i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Inden kampen mente Uglegårdsskolens målmand, Lasse Fagerland, at det ville blive en svær kamp. Men han håbede på, at hans hold ville vinde.

Hos Vallensbæk Skole mente målmand Melih Avci, at hans hold havde en god chance for vinde kampen.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Kunne ikke finde målet
De første fem minutter foregik mest på midten af banen. Det var som om, at begge hold var noget nervøse og lige skulle se hinanden an og få ro og styr på eget spil.

I kampens sjette minut kom så kampens første skud direkte mod mål. Vallensbæks Skoles Gökdeniz Colak fyrede kuglen af fra kanten af straffesparksfeltet, men ramte Lasse Fagerland, som sikkert greb bolden.

I kampens ottende minut var det så Uglegårdsskolens tur til at få et skud på mål. Bjørn Winther skød et knaldhårdt langskud, men ramte desværre for holdet lige over målet.

Resten af halvlegen forløb med nydeligt opspil fra Uglegårdsskolens side, men afslutningerne på målet var enten for dårligt placeret eller reddet af værternes keeper.

I det hele taget var Vallensbæk Skoles målmand Melih Avci en sikker sidste skanse hos hjemmeholdet. Han nærmest udstrålede, at han ville tage enhver chance.

Pausestillingen var dermed 0-0.

Der var intet, der kunne passere Melih Avci. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Der var intet, der kunne passere Melih Avci. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

Kæmpede til det sidste

Så kom afgørelsen
Pausen benyttede begge trænere til at prøve på at få puttet kampgejst ind i spillerne.

Anden halvleg startede som første. Uglegårdsskolen forsøgte at spille sig op ad banen, mens Vallensbæk Skole prøvede med lange bolde op til deres hurtigløbere i front.

I kampens 42. minut kom en forholdsvis ufarlig bold ind i straffesparksfeltet hos Uglegårdsskolen. Men forsvaret var for længe om at få bolden ekspederet ud af farezonen. Det udnyttede Gökdeniz Colak. Han sled sig nærmest til bolden, og med sin silkefod fik han skubbet bolden ind over målstregen til føringen 1-0 til hjemmeholdet.

Der blev kæmpet om alle bolde. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Der blev kæmpet om alle bolde. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

I det hele taget var det en fornøjelse at se Gökdeniz Colak spille. Han var holdets anfører og han gik forrest hver gang. Han sled og kæmpede kampen igennem, samtidig med at han holdt sine medspillere til ilden hele tiden. Ingen fik lov til at hvile sig.

Resten af anden halvleg var nærmest et stort pres fra Uglegårdsskolen mod værternes mål. Men angriberne var for uskarpe i deres afslutninger. Hvis de endelig ramte inden for målrammen, så tog Vallensbæk Skoles målmand Melih sig sikkert af de bolde, der kom.

Så kampens slutresultat blev en sejr på 1-0 til Vallensbæk Skole. De er nu videre til en af kredssemifinalerne i Sjælland Syd.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Vallensbæk Skole - Uglegårdsskolen, 1-0

Målscorere:
Gökdeniz Colak, 1-0

Begge hold skal roses for en god indstilling til spillet.

Se en af Uglegårdsskolens muligheder her: