Annonce:
Annonce:

TV: Snublede kort før tid

Dummede sig: Junes affyrede varselsskud, men gæsterne lyttede ikke

Junes El-Sayed blev dagens mand i skysovs, da Lindeskovskolen og Sundskolen tørnede sammen. Foto: Bodil Zuschlag
Junes El-Sayed blev dagens mand i skysovs, da Lindeskovskolen og Sundskolen tørnede sammen. Foto: Bodil Zuschlag
Annonce:

Onsdagens duellanter på kunstbanen i NFC Syd var de to Nykøbing-skoler Lindeskovskolen og Sundskolen. Lindeskovskolen kom videre fra første runde efter en storsejr på 8-3, mens Sundskolen måtte arbejde hårdt for deres 1-0 sejr over Østre Skole. Se kampfakta fra onsdagens opgør her.

Inden kick-off fik Ekstra Bladet Skolefodbold en kort kommentar fra Salman Hamadi, der spiller for Lindeskovskolen.

- Vi har stor respekt for vores modstandere. Jeg spiller sammen med et par stykker af dem i NFC, og de er nogle, vi skal passe godt på. Vi er flest 9. klasser på holdet. Alligevel synes jeg, de ser store ud i forhold til os. Vi var ikke med i turneringen sidste år, men i år synes jeg, vi kan stille et godt hold. Først og fremmest kæmper vi for hinanden, sagde Salman.

Taktikken klar
Fra udeholdets side var taktikken klar.

Annonce:

- Vi skal ud at presse dem fra start, så de ikke får mulighed for at komme i gang, udtalte træner Jacob.

Begge hold lagde lidt forsigtigt fra start. Lidt efter devisen: så længe vi har bolden, sker der ikke noget. For hjemmeholdets vedkommende blev der også spillet rundt i eget målfelt, og indimellem blev det en anelse farligt. I starten blev hjemmeholdet presset tilbage på banen, men efterhånden vovede de sig længere frem på banen.

Første afslutning tilfaldt gæsterne fra Sundby, men hjemmeholdets målmand, Anton Isager, greb godt ind i situationen.

Sundskolen klar til kamp. Foto: Bodil Zuschlag
Sundskolen klar til kamp. Foto: Bodil Zuschlag

Uglerne var vågne

Ineffektive værter
Et gult kort til Sundskolen bevirkede, at hjemmeholdet fik mere og mere spil, men effektive var de ikke. Der var mange konfrontationer på midten af banen, og kampens dommer måtte lige bede spillerne om at holde lidt igen med unoderne.

Annonce:

De største chancer i første halvleg tilfaldt udeholdet. Jacob havde et godt rush, som blev bremset i sidste øjeblik af en lang tå fra Silas Elsborg. Der opstod dog også farlige situationer, når Salman Hamidi kom med frem i banen, men det blev ikke til noget. Stillingen var derfor 0-0, da dommeren fløjtede til pausen.

Satte tempoet op

Pause
- Pas på deres omstillinger. Hvis vi mister bolden fremme på banen, skal I tordne tilbage og bakke hinanden op, sagde træner Søren fra Lindeskovskolen.

Selvom det var Sundskolen, der havde vinden i mod sig i anden halvleg, var det dem, der dominerede kampen og tilmed bragte sig i front. En dribletur af Jacob Blach blev afsluttet med et venstrebenshug, der ikke levnede målmanden nogen chance. Så troede man, at kampen var afgjort, men Lindeskovskolen var farlig på deres individuelle færdigheder.

TV: Effektive værter videre

Solotur
Sundskolen havde fået en advarsel om Junes El-Sayed gennembrudsstyrke, men alligevel fik han udlignet til 1-1 på en solotur gennem Sundskolens forsvar.

Annonce:

Sundskolen forsøgte med tålmodige og gennemspillede angreb, og det lykkedes da også at komme foran endnu en gang. Da der resterede ti minutter af opgøret, havde Jacob endnu et gennembrud. Målmanden halvklarede Jacobs afslutning i første omgang, men riposten røg lige ud til Jacob, som kunne glide bolden i mål.

TV: Skarpest fra pletten

Smed føringen
Foran med 2-1 og med en modstander, der var reduceret til ni mand grundet et rødt og et gult kort, skulle sejren bare køres hjem. Alligevel blev der begået et frispark midt på egen banehalvdel to minutter før tid. Junes tog sig af frisparket, og til hjemmepublikummets store jubel gik bolden ind ved den ene stolpe. Dermed måtte kampen afgøres på straffe.

Gode råd inden straffesparkskonkurrencen. Foto: Bodil Zuschlag
Gode råd inden straffesparkskonkurrencen. Foto: Bodil Zuschlag
 

Og her viste hjemmeholdet sig at være bedst. De scorede usvigeligt sikkert på alle fem skud. Da Sundskolen undervejs havde en afbrænder fra pletten, betød det, at Lindeskovskolen kunne trække sig sejrrigt ud af kampen med en 7-5-sejr. Det var Junes, som meget fortjent kunne afgøre straffesparkskonkurrencen med det sidste skud.

Se den fantastiske scene, hvor Junes afgør kampen:

KAMPFAKTA:

Resultat:
Lindeskovskolen - Sundskolen, 7-5

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Junes El-Sayed, Lindeskovskolen
Tobias Madsen, Sundskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Jonathan Lundbæk, Sundskolen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: