TV: Store, stærke Sophie

Fysikken blev afgørende: I en kamp med mange små teknikere, strålede stærke Sophie

Sophie Thomsen var kampens bedste og kampafgørende. (Foto: Jørgen Jakobi)
Sophie Thomsen var kampens bedste og kampafgørende. (Foto: Jørgen Jakobi)

Der var god plads på banen i Vallensbæk i dag. Både Egholmskolen og Holmeagerskolen havde været nede i 6. klasse for at hente spillere til skoleholdene, så der var en god håndfuld små og spinkle piger, der løb rundt på den store kunstgræsbane.

Til gengæld fejlede spillernes teknik ikke noget, men i sidste, faktisk allersidste, ende, var det fysikken, der afgjorde denne umådeligt spændende kamp.

Se kampfakta her

Anføreren skadet inden kampen
Egholmskolen fik skadet sin normale anfører Nikoline Jensen under opvarmningen.


Inden kampen havde vi  også fat i Holmeagerskolens anfører Sophie Thomsen, som fik en temmelig afgørende rolle i dagens kamp.

— Vi har en udfordring foran i hver eneste kamp, fordi vi godt ved, at vi har mange små teknikere med. Derfor kan vi godt risikere, at de bliver viftet væk af nogle fysisk stærkere modstandere. Men vi havde problemer med at stille hold, så vi måtte helt ned i 6. klasse for at finde spillere. Der var til gengæld mange, der gerne ville, så vi har fået stillet et udmærket hold på benene.

Om dagens modstander var Sophie helt klar i mælet:

— Vi har været inde og læse om vores modstandere, og vi ved udmærket, at de har en yderst målfarlig spiller (Eda Karanlik, red.), og hun får speciel opvartning i dag, lovede Sophie.

Det løfte blev både holdt og ikke holdt.
Se også: TV: Eda endnu en gang
Se også: Eda til forskel

Dirigenten i forsvaret
Kampen kom i gang, og det skete i et så adstadigt tempo, at ingen, hverken på banen eller uden for banen, fik pulsen ret meget over normal hvilepuls.

Det medførte heller ikke de store chancer, og de tre chancer undertegnede registrerede i første halvleg, tilfaldt alle Egholmskolens Louise Hammer , men i alle tre tilfælde var hendes skud uden kvalitet, så det var barnemad for en velspillende Tania i Holmeager-målet at klare dem alle. Tania spillede en stor kamp. Specielt hendes sikre indgreb i feltet og hendes sparketeknik var en fornøjelse at se på.

I Holmeagerskolens forsvar var der en der bestemte. Det var anfører Sophie Thomsen. Hun gik ikke af vejen for noget som helst. Der blev tacklet, skubbet og dirigeret. En sand anfører. Og hende  slap ingen forbi, så pausestillingen var 0-0.
Se også: De små blev de store

Taktisk rokade
I pausen lød det fra Holmeager-lejren:

— Selv om vi er små, så kan vi godt fighte noget mere, og nu sætter vi Sophie op foran. Vi skal have noget tyngde i angrebet og derfor er det Sophia H., der tager over i midterforsvaret.

En af banens mindste spillere fik hermed et kæmpeansvar.

Sophia lytter efter i pausen. (Foto: Jørgen Jakobi)
Sophia lytter efter i pausen. (Foto: Jørgen Jakobi)

Hos Egholm lød det:

— Gå nu til deres anfører (Sophie Thomsen, red.) Hun går til jer. Hun kan sagtens tåle et par tacklinger mere. Hun har været en tur i græsset en gang. Det må gerne ske igen.

2. halvleg blev eksplosiv
Og pigerne havde hørt efter. Lige så stilfærdig og rolig som første halvleg havde været, lige så eksplosiv blev anden halvleg. Tempoet kom i vejret og tacklingerne fik mere tyngde og vildskaben begyndte at gløde i øjnene på pigerne.

Det var hjemmeholdet fra Egholmskolen, der havde overtaget. Topscorer Eda Karanlik havde inden for de første ti minutter to gigantchancer, som hun på det skammeligste misbrugte. Men så tog store stærke Sophie fra Holmeager fat. Hun opfangede en lang stikning og af driblede tre spillere, før hun til slut også rundede keeperen og dermed scorede til 1-0 til udeholdet. Et klassemål.

Fem minutter efter blev samme Sophie fældet i det kriminelle felt. Straffesparket var klokkeklart. Hun tog selv sparket, men her lavede hun en af sine få fejl. Hun skød ved siden af, så der blev ikke ændret på scoringstavlen.

Kampens fairplay-modtager, Elizabeth, oppe på tæerne. (Foto: Jørgen Jakobi)
Kampens fairplay-modtager, Elizabeth, oppe på tæerne. (Foto: Jørgen Jakobi)

Sophie tog revanche
Det misbrugte straffespark havde åbenbart irriteret Sophie  så meget, at hun skulle have revanche. Tre minutter senere gentog hun sit kunststykke, afdriblede tre modspillere og målmanden, før hun sendte bolden til en helt fri Frida Hansen, som med største lethed kunne trille bolden ind til 2-0. Det lignede en afgørelse, men det blev det langt fra.

Maria O'Neill  fra hjemmeholdet lavede en ny flot tur med bolden, inden hun fandt en helt udækket Eda, som med største selvfølgelighed smækkede bolden i kassen og dermed reducerede til 2-1 og der var endnu otte minutter tilbage.

Kampen tog til i hårdhed og nerve og Egholmskolen pressede på for en udligning. De havde chancer nok, og mens viseren var i gang med sin næstsidste runde, fik Holmeager lavet et unødvendigt, men korrekt dømt straffespark.

Alle holdt vejret, mens Maria O'Neill gik til bolden. Hendes skud ramte stolpen, men på riposten var Eda igen på pletten. Hun smadrede kuglen i kassen i 2-2 og stor jubel hos hjemmeholdet.


Hjemmeholdets piger glemte i deres store glæde to ting:  At dommeren havde lagt et minut til og hende den store stærke Sophie oppe foran.

Hun fik lige en stikning ud på højrekanten. Tog turen hele vejen ind foran og mål og scorede på elegant vis til 3-2 fem sekunder før tid. En pragtpræstation af Sophie, der også var temmelig træt efter kampen, men ikke mere træt end hende og den klejne Sophia kunne sige et par ord om kampen.


Nu venter de stærke ugler (Uglegårdsskolen) på holdet i næste kamp og det lød ikke som holdets ønskemodstander.