TV: Straffede sin modstander

Kynisme: Skarphed blev afgørende

Sophieskolen i de lyseblå trøjer straffede modstanderen og vandt. Foto: Bodil Zuschlag
Sophieskolen i de lyseblå trøjer straffede modstanderen og vandt. Foto: Bodil Zuschlag

I strålende efterårsvejr skulle der findes en vinder i i femte runde af Ekstra Bladet Skolefodbold. Det var de to Nykøbing-skoler, Sophieskolen og Nordbyskolen som mødtes på kunstbanen i Nykøbing Syd.

Se kampfakta her.

Buldrede videre

To forskellige udgangspunkter
Nordbyskolen kom til kampen med tre sikre sejre og en målscore på 13–0. Sammen med sit forsvar havde målmand Philip formået at holde sit bur rent i alle tre kampe.

Noget mere målrigt har det været for Sophieskolen. Efter to storsejre måtte de to gange gennem straffesparkskonkurrence for at komme videre. Til gengæld er de ret suveræne til at sparke straffe, så skulle det ske igen, ville de være godt forberedt. Sophieskolen har en målscore på 38–5. De 35 mål er fordelt på otte spillere. Alligevel har skolen to spillere i top fire på topscorerlisten i turneringen. Milas med 13 og Omar med 12 mål.

Derfor spurgte vi også anfører Oliver Baltzer fra Nordbyskolen, om de havde tænkt sig at skænke de to herrer særlig opmærksomhed:

- Jeg spiller sammen med Milas og Omar på U17 i NFC, så jeg ved godt, at de er farlige. Milas har et fantastisk venstreben, og han er næsten umulig at lukke ned, men jeg er sikker på, at Jasper og Mandø nok skal tage sig af dem. Desuden er vi temmelig kompakte på midtbanen, så jeg tror faktisk godt, vi kan hive en sejr hjem, lød det fra Nordbyskolens anfører.

Sophieskolen ville være kompakte i forsvaret og samtidig holde et godt øje med selvsamme Oliver, som indtil videre er sit holds topscorer.

Der blev hilst pænt på hinanden før opgøret. Foto: Bodil Zuschlag
Der blev hilst pænt på hinanden før opgøret. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Selvmål og straffe

Jævnbyrdig start
Nordbyskolen startede godt og lagde ud med et lille pres på hjemmeholdet. Efter nogle minutter driblede Patrick Pedersen sig fri i højre side, men Gustav Skoubue nåede ud og fik blokeret.

Spillet bølgede frem og tilbage, men de første ti minutter opstod ikke de store chancer. I den efterfølgende periode var der flere gennemspillede angreb, hvor begge hold havde chancer til at bringe sig foran. Den største chance tilfaldt Omar Lafta, som i helt fri position skød over mål. Omar havde ellers lovet et mål i dag, men det blev ikke i den situation.

Fem minutter før pausen fik vi kampens første scoring. Efter et hjørnespark opstod lidt tilfældigt ping-pong i udeholdets målfelt. Bolden havnede for fødderne af Mads Olsen, som tordnede bolden ind helt uden chance for Philip Petersen, som ellers indtil da ikke havde fået en scoring imod sig.

Resten af halvlegen trykkede Nordbyskolen på for at søge den hurtige udligning, men det lykkedes ikke, så stillingen ved halvleg var 1–0 til hjemmeholdet.

Nordbyskolen havde chancerne i opgøret, men skarpheden manglede foran målet. Foto: Bodil Zuschlag
Nordbyskolen havde chancerne i opgøret, men skarpheden manglede foran målet. Foto: Bodil Zuschlag

Trak fra efter pausen

Straffede modstanderen
De første ti minutter af anden halvleg satte Nordbyskolen turboen på og sværmede omkring hjemmeholdets mål, men forsvaret med tvillingerne Mads og Morten Ulrich Nielsen i spidsen stod godt imod, og Gustav Skouboe i målet var en sikker sidste skanse.

På fire gyldne minutter vendte Sophieskolen igen det hele på hovedet. Først sendte Milas en advarsel med en afslutning efter en dribletur. Her kom Philip i vejen, men minuttet efter var han prisgivet, da et skud fra Omar blev rettet af og gik i kassen. 2–0 til hjemmeholdet.

Et par minutter senere afgjorde Milas reelt kampen, da han overrumplede Philip med et skud og gjorde det til 3–0. Det sidste kvarter af kampen var en kamp om reducering kontra en ekstra scoring til hjemmeholdet. Også her trak Sophieskolen det længste strå. Kort for tid blev Omar dobbelt målscorer og nettede til slutresultatet 4–0 til Sophieskolen.

Sophieskolen blev en fortjent vinder. 4 -0 lyder voldsomt og er primært et udtryk for Sophieskolens større skarphed i afgørende situationer.

Kampen blev afviklet i en positiv atmosfære, og efter kampen hyggede de to holds spillere sig med hinanden, selvom der også var plads til lidt smådrillerier.

Begge hold spillede en fair kamp, hvor der blev givet og taget uden, at det blev for meget. Foto: Bodil Zuschlag
Begge hold spillede en fair kamp, hvor der blev givet og taget uden, at det blev for meget. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Comeback og straffe

Glæde og skuffelse
Efter kampen gjorde Oliver Baltzer fra Nordbyskolen status efter tre år med skolefodbold:

- Det har været fantastisk at være med. Sidste år nåede vi til kredssemifinalen, og det var en stor oplevelse. Jeg har virkelig nydt det, og det giver et godt sammenhold på tværs af klasserne. Jeg synes, vi gjorde det godt i dag. Vi tabte til et bedre hold, som først og fremmest har nogle individualister, som kan afgøre en lige kamp. Ok, det bliver ikke så sjovt at komme til træning i dag, men vi behøver jo ikke tale så meget om det, afsluttede Oliver med et smil.

Vi talte også med Milas og Omar. De to skarprettere fra Sophieskolen sagde følgende:

- Efter to lidt halvsløje kampe kom vi tilbage på sporet. I dag spillede vi som et hold og det gjorde udslaget mod en ligeværdig modstander, lød det fra de to giftige målscorer.

Med sejren på 4-0 er Sophieskolen nu klar til semifinalen i Sjælland syd-kredsen, hvor holdet skal op imod vinderen af Lille Næstved Skole og Strøbyskolen.

Stærkest i forsvaret

Se her en af Sophieskolens mange chancer fra kampen mod Nordbyskolen: