TV: Strandløvens gyldne pote

Moste modstanderen: Mathias Moes er en naturlig leder for Strandskolen

Mathias i fuld kontrol. Foto: Henrik Schou
Mathias i fuld kontrol. Foto: Henrik Schou

Inden drengekampen mellem Strandskolen og Mosedeskolen i Karlslunde var hjemmeholdets topscorer Mathias Moes klar. Han kendte endda nogle af modstanderne på forhånd.

- Men jeg forventer stadig en sejr, slog han fast.

- Og tre mål herfra, lød det kækt.

Det fik han næsten ret i.

Mathias er holdets naturlige anfører. Der er ingen tvivl, når man ser ham på banen. Han tager sig af alle dødbolde med sit skarpe højreben, som Mosedeskolen også fik at føle.

Se kampfakta her

Profiler manglede
En skadet anfører Peter Sørensen fra Mosedeskolen måtte desværre se kampen fra sidelinjen, da han var blevet skadet i en turneringskamp dagen inden. Derudover savnede udeholdet et par andre profiler - for eksempel førstekeeper Magnus Elm, der til daglig spiller på Lyngbys U17-hold. I øvrigt sammen med Mathias Moes.

- Det bliver svært, lød det fra Peter, som havde taget plads på sidelinjen for at støtte holdet.

- Vi ved, Strandskolen har et godt hold, men holdet vil kæmpe for sejr, slog han fast.

Lucas lynede let

Vinden i ryggen
Fra dommerens første fløjt lagde Strandskolen et gevaldigt pres - godt hjulpet af en pæn vind i ryggen. Mosedeskolens nye målmand Nawin Ahadi fik meget at lave, men han en god kamp. Han holdt stand indtil det 12. minut, hvor Strandskolen kom på tavlen.

Nawin Ahadi var en god afløser for Magnus i målet. Her kunne han intet gøre på Mathias' straffespark. Foto: Henrik Schou
Nawin Ahadi var en god afløser for Magnus i målet. Her kunne han intet gøre på Mathias' straffespark. Foto: Henrik Schou

Galleri: Strandskolen - Mosedeskolen

En af Mosede-spillerne fik kantet en modstander, så dommeren dømte straffespark til hjemmeholdet. Det udnyttede Mathias Moes ganske sikkert - og 1-0 til Strandskolen.

Se målet her:


Bare tre minutter senere måtte Nawin atter hente bolden ud af netmaskerne, da Simon flot headede et hjørnespark ind til føring på 2-0 Strandskolen styrede det hele med godt sammenspil og dygtige individualister. De flyttede hele tiden bolden fornuftigt rundt og forstod at bruge banens bredde.

De lykkedes også med at holde Mosedeskolen væk fra egen forsvarszone, så keeper Magnus havde en stille dag på kontoret.

Moste modstanderen med mål

Stærke på hovedet
Det blev også 3-0 kort før pausen, da Mathias sendte frispark godt indover til en totalt fri Nick, der ugeneret headede bolden ind. Nick spillede en rigtig god kamp, og for den indsats modtog han fidusbamsen for Strandskolen.

Mathias moser sig forbi en modstander. Foto: Henrik Schou
Mathias moser sig forbi en modstander. Foto: Henrik Schou

SE GALLERIET FRA KAMPEN

I pausen var gode råd dyre for Mosedeskolen.

- Vi skal undgå at lave dumme frispark, da det har kostet os to mål, lød det fra holdets træner.

- De må ikke komme igennem på midten, så kom ind og tackl. De går meget i ryggen, men dommeren dømmer frisparkene. Hold bolden i fødderne og byg spillet op.

Træner: Hele holdet fortjente fidusen

Flere frispark
Mosedeskolen havde dog ikke hørt ordentlig efter, for allerede efter to minutters spil lavede de et nyt klodset frispark mod Emil, og det var lige indenfor straffesparksfeltet - dermed nyt straffespark til Strandskolen. Som ved det første blev det sikkert eksekveret af Mathis Moes.

Se det sikre spark:


Mosedeskolen kæmpede videre, og efter godt 10 minutter fik de sendt en afslutning mod mål. Den gav Magnus i målet lidt problemer, men han fik dog sikret sig bolden. Selvom Mosede fik lidt mere spil, havde Strandskolen stadig de bedste og mest nærgående forsøg.

Blandt andet ved Victor Petersen, som burde have gjort det til 5-0 efter et godt gennemspillet angreb, men afslutningen gik over mål. Det var som om, Strandskolen var tilfredse resultatet og var gået et par gear ned.

Så storebrødre vinde guld - nu selv med

Strandskolens Simon (nr. 5) kommer højest og header bolden i mål. Foto: Henrik Schou
Strandskolens Simon (nr. 5) kommer højest og header bolden i mål. Foto: Henrik Schou

Lukkede kampen med manér
Men de fandt energien frem til et sidste mål sat ind af Nicolas kort før sidste dommerfløjt. Dermed vandt Strandskolen 5-0. En fortjent sejr til et godt mandskab, som har en stor bredde, og alle bidrager til dette.

En af de bedste mod Mosede var uden tvivl Mathias Boes, men mange andre på holdet kan træde til, hvis modstanderne forstår at holde styr på Mathias. 

Hør interview med Mathias:


Strandens livredder