TV: Tog sagen i egen hånd

Viste klassen: Afgjorde løjerne alene

Selvom hjemmeholdet pressede på i anden halvleg, så var det gæsterne, der trak det længste strå. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Selvom hjemmeholdet pressede på i anden halvleg, så var det gæsterne, der trak det længste strå. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

Inden kampen fik vi en lille snak med Holmegaardskolens målmand Freja Larsen. Freja forventede en lige og hård kamp. Hun vurderede det ud fra, at holdene havde spillet en træningskamp mod hinanden inden turneringen begyndte, og den endte 2-2.

Freja skulle senere i kampen blive skadet, hvilket I kan læse mere om længere nede.

Hos modstanderne fra Lille Næstved Skole fik vi også en snak med Nicoline Dam, og hun mente, at hendes hold havde en god chance mod Holmegaardskolen, for hendes hold var meget sammenspillet. Til daglig spiller Nicoline selv fodbold på højt plan, og hun spiller også med i Talentcenter U15 under DBU.

Holmegaardskolens træner Anders var meget bevidst om, at hans hold skulle overleve kampen på sammenhold, for han var klar over at Lille Næstved Skoles piger var dygtige, især deres nummer 9 Nicoline Dam Schrøder ville de fra start pakke ned.

Se kampfakta her

En klasse bedre

Jævnbyrdig affære.
Første halvleg startede lidt forsigtigt fra begge hold. Det meste af spillet foregik omkring midten af banen. Efter godt ti minutters spil uden de store chancer til nogen af holdene var det som om, at Lille Næstved Skole fik presset Holmegaardskolen mere tilbage mod deres eget mål. Men Holmegaardsskolens forsvar stod godt og afviste flot modstandernes angreb. Nogle få forkølede skud mod mål tog Holmegaardskolens målmand Freja Larsen sig fint af uden de store anstrengelser.

Godt nok pakkede Holmegaardskolen gæsternes nummer 9 Nicoline Dam fint ind, men helt at holde Nicoline fra fadet kunne de ikke, for i kampens 23. minut tog Nicoline chancen med et langskud som stille og roligt gik over Holmegaardskolens målmand som stod et par meter fra målstregen. Bolden dalede derefter lige ind i det tomme bur til stillingen 1-0 til Lille Næstved Skole, og denne stilling blev også pause stillingen.

Nicoline Dam i den sorte trøje med bolden var en evig trussel for modstanderen, og hun afgjorde kampen på egen hånd. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Nicoline Dam i den sorte trøje med bolden var en evig trussel for modstanderen, og hun afgjorde kampen på egen hånd. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

TV: Sled sig videre

Værterne pressede på
I anden halvleg var Holmegaardskolens spillere som forvandlet. Hvad træner Anders havde sagt til dem i pausen vides ikke, men de fightede og tacklede sig ind i kampen og havde en del farlige angreb mod Lille Næstved Skoles mål. Desværre var deres sigtekorn ikke helt korrekt indstillet, så de fleste skud gik forbi målet.

Lille Næstved forsøgte med modangreb. Ofte ved at spille deres nummer 9, som om de forventede, hun kunne lave det helt alene.

Med et kvarter tilbage af kampen måtte spillet afbrydes, da Holmegaardskolens målmand Freja Larsen formentlig i en tidligere aktion havde brækket en finger, og nu var smerterne blevet for store, så hun måtte lade sig udskifte. Holmegaard måtte derfor ofre deres angriber Malou Søgreen som fik tjansen i buret.

Holmegaardskolen forsøgte igen og igen at fremtvinge en udligning, og især Josefine Wroblevski lagde man specielt mærke til. Hun kæmpede og kæmpede. Endda så meget at hun efter kampen modtog holdets fidusbamse.

Det var et tæt opgør, hvor begge hold fightede til det sidste. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Det var et tæt opgør, hvor begge hold fightede til det sidste. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

TV: Den farligste føring

Straffede modstanderen
Men som det ofte går i fodbold, når et hold presser desperat, så kommer kontraen, og igen var det Lille Næstved Skoles Nicoline Dam, der viste hendes klasse. Hun tog sagen i egen hånd og rev sig løs fra sine oppassere og scorede med et fladt skud uden chance for Holmegaardskolens nye målmand til stillingen 2-0.

Så kampen endte med en sejr til Lille Næstved Skole på 2-0. Hos Lille Næstved Skole var det Ditte Noer der løb med fidusbamsen for sit fine spil kampen igennem. Fairplay-håndklædet gik under stort bifald fra begge hold til Holmegaardskolens ordinære målmand Freja Larsen.

Det bliver spændende at følge Lille Næstved Skole i deres videre færd i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de er stærkt anført af Nicoline Dam.

TV: Fik ikke et ben til jorden

Se en af Nicoline Dams gode aktioner fra kampen her: