TV: Topscorernes kamp

Dominerede kampen: Trods forventningerne blev det aldrig en tæt kamp

Lille Næstved Skole satte sig på kampen fra start. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Lille Næstved Skole satte sig på kampen fra start. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

Torsdag tog Lille Næstved Skole imod Sophieskolen i en af kredssemifinalerne i Sjælland Syd.

Inden kampen sagde Omar Lafta og Milas Schwensen fra Sophieskolen, at de begge havde en fornemmelse af, at det ville blive et tæt kamp og anerkendte, at modstanderne havde et godt hold. Både Omar og Milas lå inden kampen på drengenes topscorerliste med 14 mål hver.

Karlo Trkulja fra lille Næstved Skole, som også er på topscorerlisten, fortalte, at det har været fedt at se sit navn på listen, og han gik klart efter at forbedre sin position på drengenes topscorerliste.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Klar til kamp
Inden kampstart havde Lille Næstved Skoles trænere Anders og Troels et par kommentarer omkring taktikken op til kampen. De havde ikke fokuseret på modstanderne, da de ikke kendte noget til deres spillestil. Derimod var deres hold indstillet på at fortsætte deres eget gode spil fra de forrige kampe.

Hos modstandernes trænere Anders og Martin var planen, at de skulle prøve at sætte sig på midtbanen fra kampstarten.

Lille Næstved Skoles anfører, Mathias Kofod, havde en god mavefornemmelse og troede på, at de kunne vinde kampen. Han var selv lidt småskadet og var ikke klar over, om han kunne holde hele kampen. Men de ville vinde. Især også fordi deres skoles pigehold vandt deres kamp onsdag.

I de første få minutter af kampen skulle holdene lige se hinanden lidt an. Herefter var det som om, at Lille Næstved Skole besad et ekstra gear. De satte sig sikkert på spillet og pressede modstanderne fra Sophieskolen ned mod deres eget mål.

Spillerne gik til den i duellerne. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Spillerne gik til den i duellerne. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

TV: Firemålsskytte slog til

Værter dominerede
Efter seks minutters spil fik værterne tildelt et hjørnespark i højre side. Sparket kom ind i Sophieskolens målfelt en meter fra jorden. Så dukkede Lille Næstved Skoles Arthur Sivalingene op, og han satte indersiden på bolden, som piskede ind i målet.

1-0 til Lille Næstved Skole.

Spillet fortsatte med stor dominans til Lille Næstved Skole. Det blev kun afbrudt af få ufarlige angreb fra Sophieskolen. Angreb, der mest bestod af enkeltmandspræstationer og ikke samspil op ad banen.

Et langskud fra hjemmeholdets Karlo Trkulja strøg lige over overliggeren, og kort tid efter fik hans holdkammerat Goncalo Lamy en perfekt bold lige til pandebrasken inde under målet. Men desværre for ham og hans hold headede han lige ved siden af målet.

1-0 til Lille Næstved Skole blev pausestillingen.

Se Arthurs mål til 1-0 her:


Suveræne Sophie sejrede

Håbede på udligningen
I pausen var oplægget klart fra Sophieskolens trænere: Lange bolde frem og så håbe på, at deres angribere kunne fange bolden og få forsøg mod målet.

Knap var anden halvleg startet, før Sophieskolens Morten Nielsen fik muligheden for at udligne. Han modtog en flad bold lige ved straffesparksfeltet og hamrede den mod målet. Bolden ramte med et brag undersiden af overliggeren og røg i spil igen, hvorefter Lille Næstved Skoles forsvar fik ekspederet bolden ud af farezonen.

Morten Nielsen modtog da også sit holds fidusbamse efter kampen for sin fine indsats.

Så vågnede Lille Næstved Skole for alvor op igen efter pausen. På det efterfølgende angreb trådte topscorer Karlo Trkulja i karakter og satte hovedet på et perfekt indlæg fra Arthur Sivalingene. 2-0 til Lille Næstved Skole.

Sophieskolen kæmpede med alle kræfter i forsvaret. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb
Sophieskolen kæmpede med alle kræfter i forsvaret. Foto: Niels-Jørgen Gottlieb

TV: Straffede sin modstander

Lukkede ballet
3-0 blev det, idet Lille Næstved Skoles anfører, midtbanegeneralen Mathias Kofod, satte sin fod på et perfekt udført spark mod målet. Elegant placerede han skuddet, så det sad flot i målet uden chance for målmanden.

4-0 blev det også ved Lille Næstved Skoles Bille Waldorf, der hamrede bolden ind fra kanten af feltet.

Der blev gået til vaflerne i kampen - dog var den på ingen måde ondskabsfuld. Fodbold er en kontaktsport, det må man huske. Men nogle gange går det galt med en tackling, og det skete i det kriminelle felt for Sophieskolen.

Så blev der dømt straffe til Lille Næstved Skole. Det sparkede Frej Ditlevsen sikkert ind til slutresultatet 5-0 til Lille Næstved Skole.

Hos Lille Næstved Skole var det den elegante højre wing Arthur Sivalingene, der for sit eminente spil i denne kamp modtog holdets fidusbamse.

Efter kampen tog drengene fra Sophieskolen nederlaget med oprejst pande og gav anerkendelse til modstanderholdet.

Drengene fra Lille Næstved Skole dansede og hoppede efter sejren. De er nemlig klar til kredsfinalen i Sjælland Syd for tredje år i træk. De har dog tabt de seneste to gange, så måske tredje gang er lykkens gang.

I kredsfinalen skal de møde enten Skovboskolen eller Vallensbæk Skole. Kampen bliver spillet tirsdag 20. november klokken 11, og Lille Næstved Skole har udebane.

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-side. Her dækker vi hele kampen og sætter løbende billeder og videoer op fra kampen.

Lille Næstved Skoles vej til kredsfinalen:

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen, afd. Holsted, 10-0

10. oktober: Lille Næstved Skole - Herlufsholm Skole, 10-0

25. oktober: Kobberbakkeskolen - Lille Næstved Skole, 1-5

2. november: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 2-1

8. november: Lille Næstved Skole - Sophieskolen 5-0

Se drengenes jubel efter kampen her: