TV: 'Vi skal til fucking Vejle'

Næste stop: Pigerne fra Lille Næstved Skole måtte kæmpe for sejren i semifinalen

Festen blev skudt i gang, da Karen Dietz bragte Lille Næstved Skole i front med 1-0. Foto: Henrik Schou
Festen blev skudt i gang, da Karen Dietz bragte Lille Næstved Skole i front med 1-0. Foto: Henrik Schou

- Vi skal til fucking Vejle. Sådan lød det fra flere af spillerne fra Lille Næstved Skole, da dommeren fløjtede semifinalen imellem Lille Næstved Skole og Frederiksberg Skole af. 3-1 stod der på lystavlen til værterne, der uden de store problemer kunne køre en forholdsvis sikker sejr hjem - til stor glæde for de mange fremmødte tilskuere.

Se kampfakta her.

Nicoline Schrøder (med anførerbindet) jubler over sin scoring til 2-1, men hun måtte vente lidt på godkendelsen af målet. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd TV: - Vildt mærkelig situation!

Nervøs start
Opgøret på kunstgræsset i Herlufsholm begyndte ret lige. Man kunne tydeligt mærke, at begge hold var nervøse og lige skulle mærke hinanden på tænderne.

Det første kvarter var præget af hård fight og masser af dueller på midten af banen. En del af pigerne kender hinanden for diverse klubhold.

Det betød, at der var stor respekt i begge lejre før og i begyndelsen af kampen. I de første 20 minutter var der reelt ikke en eneste målchance i kampen. Et par meget forkølede langskud og et par optræk til noget farligt i begge ender var, hvad der kunne skrives hjem om.

Ekstra Bladet Skolefodbold har uddelt karakterer til de to hold i semifinalen. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd Se karaktererne fra semifinalen

Gang i festen
Efter 21 minutters spil var det som om, at der for alvor kom gang i bålet. En fremragende aflevering fra hjemmeholdets Alberte Holt gjorde, at angrebskollega Andrea Brandt kom alene igennem med målmand, Nanna Løfmark, men den ellers så skarpe angriber skød få centimeter ved siden af målet.

På dette tidspunkt var det kampens klart største mulighed. Herfra gik det stærkt. Blot minutter senere var det igen hjemmeholdet, der var på spil. Anfører Nicoline Schrøder vandt en duel lige ude for modstandernes straffesparksfelt.

Her fik hun flot prikket bolden ind til en af kampens bedste spillere, Karen Dietz, der sikkert kunne bringe Lille Næstved Skole foran med 1-0.

- Den blev spillet indover, og så kom jeg bare og skød til den, lød den simple, men rigtige forklaring fra målscorer, Karen, efter matchen. En scoring, der kom lidt ud af det blå, men det var lige, hvad kampen trængte til.

Karen bliver tiljublet efter scoringen til 1-0. Foto: Henrik Schou
Karen bliver tiljublet efter scoringen til 1-0. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Lille Næstved Skole - Frederiksberg Skole

Første mål imod i åbent spil
1-0-målet satte i den grad fut i opgøret. Bare få minutter senere, da der var spillet 25 minutter af første halvleg, var det så gæsterne fra Sorø, der var på spil. Bolden endte lidt tilfældigt hos udeholdets bedste spiller på dagen, Katrine Abrahamsen.

Det var så alt andet end tilfældigt, da hun satte turboen til og fik løbet fra sin direkte modstander i Lille Næstved-forsvaret. Et par gode træk - og en klinisk afslutning i det lange hjørne fra kampens oplevelse hos gæsterne gjorde, at der var balance i regnskabet få minutter før pausen.

Chili Nielsen overfalder Katrine Abrahamsen af glæde efter det udlignende mål. Foto: Henrik Schou
Chili Nielsen overfalder Katrine Abrahamsen af glæde efter det udlignende mål. Foto: Henrik Schou
 

- Tja, vi burde vænne os til det. Nu er vi kommet så langt, så det bliver sværere at holde buret rent, men det er aldrig fedt, når modstanderen scorer. Sådan sagde hjemmeholdets forsvarsgeneral Emilie Magaard efter kampen, da hun forklarede, hvordan det var at lukke holdets første mål ind i åbent spil i hele turneringen.

Hidtil havde det kun været Åvangskolen fra Bornholm, der havde fået scoret mod hjemmeholdet - og det var endda to mål på straffespark.

Emilie Magaard har imponeret med stærkt forsvarsspil i de sidste kampe. Foto: Henrik Schou
Emilie Magaard har imponeret med stærkt forsvarsspil i de sidste kampe. Foto: Henrik Schou

Andrea Brandt er en vigtig spiller for Lille Næstved Skole, hvor hun skaber mange chancer. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd TV: Rutineret ræv på fløjen

Bizar situation
I sidste minut inden pausen opstod så en situation, som alle på stadion talte om efter kampen, og specielt dommerne. Nicoline Schrøder fra hjemmeholdet lavede nogle fikse driblinger inde i straffesparksfeltet. Hun blev fældet af gæsternes Sigrid Hjorth, og der blev dømt straffespark.

Anfører Nicoline Schrøder sparkede selv. Målmanden i Frederiksberg-målet, Nanna Løfmark, kastede sig til højre og reddede flot forsøget fra kaptajn Schrøder.

Schrøder fulgte dog selv op og scorede i anden omgang sikkert til en 2-1-føring til hjemmeholdet. Eller - det troede alle i hvert fald.

Den ene linjedommer markerede for en forseelse. Dommeren gik ned og snakkede med ham - og herefter dømte han målspark til gæsterne. En klokkeklar fejl, der i den grad fik sindene i kog alle steder på stadion. Der gik yderligere 20-30 sekunder, og så gik dommeren for anden gang ned og snakkede med sin linjedommer. Denne gang stod de i lang tid og diskuterede frem og tilbage, hvorefter dommeren valgte at dømme mål.

Linjedommeren mente i første omgang, at bolden havde ramt stolpen, hvorefter man som angriber ikke må røre bolden igen - så er der nemlig 'gentagelsesspil'. De fandt dog frem til, at det var en redning, og derfor måtte Nicoline Schrøder gerne score på riposten. Retfærdigheden skete fyldest, og hjemmeholdet var foran 2-1 var pausen. En fortjent føring, da Lille Næstved fik overtaget i kampen i de sidste 10 minutter af halvlegen.

Anfører Nicoline Schrøder kunne endelig juble over sit mål. Foto: Henrik Schou
Anfører Nicoline Schrøder kunne endelig juble over sit mål. Foto: Henrik Schou

Nicoline Schrøder har været en vigtig spiller for Lille Næstved Skole igennem sæsonen. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd Topscorer: 'Dejligt med opbakning'

Kom bedre med   
- Vi skal lige have lidt mere fokus på dødboldene. De skal ligge bedre. Sådan var budskabet i gæsternes lejr i pausen.

- Vi kan sagtens komme tilbage i kampen, lød det optimistisk fra Frederiksberg Skoles træner.

I den anden lejr var der tilfredshed at spore.

- Vi skal lukke ned for deres kanter, det er der, de er farlige, sagde Lille Næstveds træner.

- Vi skal have det næste mål, var de sidste håbefulde gloser til Næstved-pigerne ved halvtid. I anden halvleg var det gæsterne fra Sorø, der kom bedst ud. De sad på spillet og virkede til at have mere overskud end deres modstandere i denne fase af kampen.

Udeholdet blev dog ikke for alvor farlige og kun et par løse indlæg og skud fra distancen var barnemad for Anna Hansen i Lille Næstved-målet. Gæsterne forsøgte og forsøgte. På forhånd var en af udeholdets bedste, Ida Skovbo, ikke med, da hun var spærret i at deltage i kampen. Det betød, at de manglede en midtbanedirigent, der kunne støbe kugler for de hårdt kæmpende piger fra det midtsjællandske.

Se alle de FEDE fotos fra kampen her.

Rent lazaret
Midt i anden halvleg gik det så helt galt for gæsterne. Anfører Laura Kristensen måtte bogstavelig talt kravle fra banen med store smerter i foden. En skade, der også holdt hende ude af kvartfinalen. Et hårdt slag for Frederiksberg Skole.

Frederiksberg Skoles anfører kæmpede bravt, men var fortsat mærket af sin skade, indtil hun til sidst måtte forlade banen i smerter. Foto: Henrik Schou
Frederiksberg Skoles anfører kæmpede bravt, men var fortsat mærket af sin skade, indtil hun til sidst måtte forlade banen i smerter. Foto: Henrik Schou

Få minutter senere gik det så udover Caroline Fibiger, der kom forkert ind i en tackling. Hun måtte også udgå med store smerter. Og minsandten, om ikke også Chili Nielsen med tre minutter tilbage også måtte lade sig udskifte med en skade. Et fuldstændig vildt skadeshelvede for Frederiksberg Skole, der simpelthen var hårdt ramt af uheld i det sidste kvarter.

Det var så tragikomisk, at de faktisk ikke havde nogle spillere at sætte ind, da Chili Hansen blev skadet. Det betød, at reservemålmand Amanda Møller måtte trække i en markspillertrøje og spille de sidste minutter som markspiller.

Finalerne bliver i denne sæson spillet på Vejle Stadion. Foto: Bo Nielsen Skolefodbold Her spilles finalerne

Flot mål afgjorde kampen
Med ca. fem minutter tilbage af kampen faldt den endelige afgørelse så. Et flot opspil i højre side endte for fødderne af velspillende Andrea Brandt. Hun sendte med stort overblik en cutback-aflevering tilbage i feltet, hvor frontløber Alberte Holt med flot teknik nærmest fik styret bolden over i det lange hjørne - helt utagelig for keeper Nanna Løfmark.

Alberte Holt (i midten) sendte bolden sikkert i nettet til 3-1. Foto: Henrik Schou
Alberte Holt (i midten) sendte bolden sikkert i nettet til 3-1. Foto: Henrik Schou

3-1 til Lille Næstved Skole og kampen var reelt lukket. De sidste par minutter kæmpede de sårede krigere fra Frederiksberg Skole virkelig det bedste, de havde lært, men de kom aldrig i nærheden af hjemmeholdets mål. Derfor endte det ganske naturligt med en forholdsvis sikker og fortjent hjemmesejr på 3-1.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Lille Næstved Skole - Frederiksberg Skole, 3-1

Målscorere:

1-0: Karen Dietz (23.)
1-1: Katrine Abrahamsen (25.)
2-1: Nicoline Schrøder (29.)
3-1: Alberte Holt (55.)

Anfører Julie Matzen åbner armene for resten af holdet til skøn jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou Jyllandsyd Finalen på plads:- Det er mega stort!

Glade piger
- Det er så fedt, at vi er i finalen, sagde en glad målskytte, Karen Dietz, efter kampen.

- Man bliver så glad for at se så mange mennesker, der bakker os op, lød det endvidere fra den sympatiske 10'er fra finalisterne.

På spørgsmålet om, hvordan det så kommer til at gå i finalen, var Karen Dietz sikker i sin sag:

- Vi vinder, men det bliver en tæt kamp, sluttede den stærke HG-spiller af, der i øvrigt kun går i 8. klasse og spiller skolefodbold for andet år.

Hør fra Karen her:

Også Emilie Magaard, der styrer forsvaret med hård hånd, var lykkelig efter kampen:

- Jeg er bare så glad, denne her sejr var så vigtig. Nu skal vi til fucking Vejle og spille.

Emilie Magaard viste endnu engang, som i kvartfinalen, stort forsvarsspil. Hun dirigerede forsvaret mere i denne kamp.

- Ja, jeg havde sagt til mig selv, at jeg skulle tage noget mere ansvar dernede i dag, så jeg råbte lidt mere, forklarede hun.

Den fysisk stærke forsvarsklippe, der også spiller i HG og går i 8. klasse er ligesom Karen også med for anden gang til skolefodbold. Sidste år røg holdet ud i kvartfinalen. Emilie sluttede stålsat af:

- Vi er Danmarks bedste skole, og det viser vi på næste torsdag i Vejle.

Hør fra Emilie her:

Gallerier Galleri: Lille Næstved Skole - Frederiksberg Skole

Stærkt kollektiv
Der er ingen tvivl om, at Lille Næstved Skole har et stærkt hold. Det er fuldt fortjent, at de nu er blandt de sidste to i turneringen. Et kollektiv, der står virkelig godt på banen og lukker rummene godt af.

De er svære at score mål imod, og så har de en række gode individualister, der på egen hånd kan afgøre kampene.

Vi behøver bare at nævne spillere som målmand Anna Hansen, Ditte Noer, Emilie Magaard, Kathrine Gerber, Nicoline Schrøder, Karen Dietz og Andrea Brandt. En virkelig stærk stamme af spillere, der kan få de fleste skoler til at lægge søvnløs om natten. Torsdag 25. april skal pigerne fra Næstved så til Vejle og vise, om det rent faktisk er Danmarks bedste skole, når de møder Gråsten Skole i kampen om guldet.

Vild jubel, da finalepladsen var i hus. Foto: Henrik Schou
Vild jubel, da finalepladsen var i hus. Foto: Henrik Schou
 

Lille Næstved Skoles vej til finalen

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen afd. Holsted, 16-0

25. oktober: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 9-0

7. november: Holmegaardskolen - Lille Næstved Skole, 0-2

14. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole, 0-6

19. november: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole, 0-1

4. april: Åvangskolen - Lille Næstved Skole, 2-3

11. april: Lille Næstved Skole - Frederiksberg Skole, 3-1

Holdets samlede målscore: 40-3

1 af 3 Karen Dietz spillede en flot kamp i semifinalen. Foto: Henrik Schou
2 af 3 Anfører Nicoline Schrøder havde på ny afgørende betydning for hjemmeholdet. Foto: Henrik Schou
3 af 3 Festen blev skudt i gang, da Karen Dietz bragte Lille Næstved Skole i front med 1-0. Foto: Henrik Schou