TV: 'Vi skal vinde den skide semifinale'

Straffe på straffe: Der er fortsat ikke scoret på Lille Næstved Skole i åbent spil

Der blev krammet igennem efter sidste fløjt i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen
Der blev krammet igennem efter sidste fløjt i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen

Lille Næstved Skoles piger prøvede i denne kvartfinale noget helt nyt i denne sæson - nemlig at lukke mål ind - og så endda to af slagsen. Begge mål blev dog sat ind på straffe af Åvangskolens Martha Langskov.

- Vi har stadig ikke lukket mål ind i åbent spil i denne sæson, var de sjællandske gæsters træner Thomas Schiølers første ord efter sejren i kvartfinalen.

Se kampfakta her.

Gallerier Galleri: Åvangskolen - Lille Næstved Skole

Vinden blev en afgørende faktor
I de første 30 minutter af opgøret havde gæsterne fra Sjælland den bornholmske vind i ryggen, det skulle vise sig at blive afgørende.

Efter en forholdsvis lige åbning på kampen med et par løse chancer i begge fik udeholdet hjørnespark efter et lille kvarter. Katrine Gerber sparkede bolden ind fra venstre side.

Vinden tog så meget fat i bolden, at den snød hjemmeholdets keeper, Maria Riis. Dermed kunne Næstved-pigerne juble over en 1-0-scoring i fremragende solskinsvejr på øen, der i den grad levede op til kælenavnet - solskinsøen. Publikum kunne ikke forlange bedre vejr at tage til fodbold i denne torsdag eftermiddag.

Der blev jublet over målet til 1-0. Foto: Adam Kristoffersen
Der blev jublet over målet til 1-0. Foto: Adam Kristoffersen
 

Pigerne fra Frederiksberg Skole er blandt de otte hold, der skal spille semifinaler. Foto: Henrik Schou Skolefodbold Sådan spilles semifinalerne

Genialitet fordoblede målscoringen
Seks minutter efter gæsternes føringsmål kom kampens detalje. En fuldstændig genial aflevering fra udeholdets Karen Dietz - hun fandt med en stikning holdkammerat Andrea Brandt, der med stor sikkerhed kunne bringe Næstved-pigerne foran med 2-0.

En scoring, der i den grad skal tilskrives de sortklædtes nummer 10, Karen Dietz, der med stort overblik og teknik i særklasse flot fik assisteret angrebskollegaen. 2-0 til Næstved. En føring, der holdt første halvleg ud, men det var meget tæt på, at udeholdet kunne bringe sig foran med både 3-0 og 4-0, da anfører, Nicoline Schrøder, havde to kæmpe muligheder i slutningen af halvlegen.

Karen Dietz spillede virkelig en flot kamp. Foto: Adam Kristoffersen
Karen Dietz spillede virkelig en flot kamp. Foto: Adam Kristoffersen

Pigerne fra Lille Næstved Skole var lykkelige efter sidste fløjt i kvartfinalen. Foto: Adam Kristoffersen Sjaellandsyd Lille Næstved Skole klar til semifinalen

'Vi kan godt komme tilbage'
I pausen var budskabet fra hjemmeholdets træner, Anders Munch, klart.

- Vi har en kæmpe opgave foran os, hvis vi skal komme tilbage i kampen, men han troede bestemt stadig på det.

- Der skal ikke mere end et mål til, så sidder vi på kampen, sagde han optimistisk til sine piger i pausen.

I den anden lejr var der fokus på, at Åvangskolen nok ville komme ud med et hårdt pres.

- De får vinden i ryggen, så vi bliver nok sat under pres nu, sagde trænerne fra udeholdet.

- Lad os nu få lukket denne kamp med det tredje mål, så er den hjemme, var trænernes sidste budskab til de sjællandske piger ved halvtid.

Nicoline Schrøder er Lille Næstved Skoles topscorer med 13 mål. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd Fem skarpe til Nicoline Schrøder

Tre straffespark på ni minutter
I de første minutter af anden halvleg kunne man godt se, at værterne havde fået en opsang. De lagde et meget højere pres på Lille Næstved Skole.

Det blev til et par løse muligheder til Cecilie Hornshøj, men tættere på en reducering kom hjemmeholdet ikke i denne fase af kampen. Efter 37 minutters spil fik det blåklædte hjemmehold så et straffespark.

Efter lidt klumpspil inde i feltet blev Cecilie Hornshøj fældet, og dommeren dømte straffe. Et straffespark, som Martha Langskov sikkert satte i nettet til 1-2. Dermed måtte målmand Anna Hansen fra Lille Næstved Skole for første gang i sæsonen hente bolden ud af nettet.

- Jeg tænkte bare, at vi må blive ved med at kæmpe og så få nogle ekstra mål, så vi kan lukke kampen, sagde gæsternes bedste forsvarsspiller, Emilie Magaard, om det første mål imod dem i sæsonen.

Blot et minut efter reduceringen var det så gæsterne, der fik et straffespark. Denne gang var det en afslutning fra Nicoline Schrøder, der blev blokeret med hånden i det kriminelle felt, korrekt dømt straffespark. Anfører Nicoline Schrøder sparkede selv og med ligeså stor sikkerhed som Martha Langskov, kunne hun sikkert igen bringe sit hold to mål op.

Efter 47 minutter blev der igen dømt straffespark - denne gang igen til hjemmeholdet. Det var Nicole Andersen, der denne gang blev væltet i feltet, og dommeren tøvede ikke med endnu engang at dømme straffespark. Igen var det Martha Langskov, der sikkert bragte stor spænding tilbage i kampen - med sit andet mål kunne hun score til 2-3.

Martha Langskov scorede to gange i kvartfinalen. Dette foto er fra kredsfinalen. Foto: Henrik Schou
Martha Langskov scorede to gange i kvartfinalen. Dette foto er fra kredsfinalen. Foto: Henrik Schou

Pigerne fra Åvangskolen tager imod Lille Næstved Skole i dette brag af en kvartfinale. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn ZOOM: Åvangskolen - Lille Næstved Skole

Holdt stand kampen ud
- Vi kæmper som et hold, og det er simpelthen så dejligt at være anfører for sådan et hold her, sagde Nicoline Schrøder, da hun blev spurgt om, hvordan de kunne holde hovedet så koldt i de sidste 10 minutter.

Åvangskolen forsøgte og forsøgte, men udeholdet stod virkelig godt i kæderne. Specielt midtbanegeneralen Nicoline Schrøder og forsvarsdirigenten Emilie Magaard var ganske enkelt fremragende i hele kampen. Hver gang, der skulle ryddes op og holdes i bolden, så var de to HG-spillere, der i øvrigt både spiller på samme hold og går i samme klasse, på pletten i holdets tjeneste.

- Vi har en god taktik, og så kender vi hinanden ret godt på holdet, lød det fra Emilie Magaard efter kampen.

Hør fra Emilie her:

Det betød, at hjemmeholdet aldrig for alvor blev farlige i slutfasen, og gæsterne fra Sjælland kunne køre en forholdsvis sikker sejr i land, da de bogstaveligt talt red stormen af. 3-2 endte det til Lille Næstved Skole. En sejr, der efter spil og chancer sagtens kunne være blevet på et par mål mere. En fuldt fortjent sejr til holdet, der sidste år røg ud i netop kvartfinalen. I år fik de altså deres revanche.

Der var stor glæde hos Lille Næstved Skole efter kampen. Foto: Adam Kristoffersen
Der var stor glæde hos Lille Næstved Skole efter kampen. Foto: Adam Kristoffersen

KAMPFAKTA:

Resultat:

Åvangskolen - Lille Næstved Skole, 2-3

Målscorere:

0-1: Katrine Gerber (15.)
0-2: Andrea Brandt (21.)
1-2: Martha Langskov (37.)
1-3: Nicoline Schrøder (38.)
2-3: Martha Langskov (48.)

Nicoline Schrøder i en af mange dueller med den stærkt spillende keeper. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd Anfører: 'Jeg har altid været stjernen'

'Vi skal blive Danmarks bedste skole'
- Vi skal vinde den skide semifinale, og så skal vi i finalen og blive Danmarks bedste skole, sagde en stolt og selvsikker kaptajn Schrøder.

Hun blev bakket op af sin gode veninde og holdkammerat Emilie Magaard.

- Ja, jeg er helt enig. Det er så fedt, og stemningen på skolen er så fed lige nu. Om Lille Næstved Skole kan vinde semifinalen, får vi at se på torsdag. Her venter Frederiksberg Skole fra Sorø.

- De har nogle gode tekniske spillere - og en god én på midtbanen, der er god til at lægge ordentlige bolde og god til være at kaptajn, lød den saglige analyse fra den sympatiske anfører hos sejrspigerne fra Næstved.

Nicoline Schrøder (tv.) og Emilie Magaard (th.) er to vigtige profiler på holdet. Foto: Adam Kristoffersen
Nicoline Schrøder (tv.) og Emilie Magaard (th.) er to vigtige profiler på holdet. Foto: Adam Kristoffersen

Lille Næstved Skole kunne juble efter sidste fløjt i pigernes finale. Foto: Anders Brohus Skolefodbold Sådan gik finalerne i Vejle

Høj musik på vej hjem i bussen
- Nu har vi en lang tur hjem. Vi er først i Næstved ved 1-tiden i nat, men vi skal først møde kl. 10 i morgen, så det er rart, sagde Emilie.

- Ja, det skal fejres med en god fest hjemad, nu skal vi ud at have noget god mad, og så skal der fyres op for musikken i bussen, lød det fra to af kampens allerbedste spillere.

Emilie Magaard og Nicoline Schrøder går kun i 8. klasse. Nicoline har været med siden 6. klasse og Emilie siden 7. klasse.

- Det er så fedt at spille skolefodbold, var de sidste ord fra de glade Næstved-piger.

Hør fra Nicoline her:

Lille Næstved Skole har et meget solidt hold. De er svære at lave mål imod, og så har de en række stærke profiler i målmand Anna Jensen, Emilie Magaard, Nicoline Schrøder og angrebsesset Karen Dietz. Et hold, der i den grad bejler til at vinde hele turneringen.

Fortjent er det i hvert fald, at de nu er blandt de sidste fire hold i Danmark. Der er lagt op til noget af et lokalbrag, når de to sjællandske skoler brager sammen i semifinalen på torsdag 11. april.

Lille Næstved Skoles vej til semifinalen

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen afd. Holsted, 16-0

25. oktober: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 9-0

7. november: Holmegaardskolen - Lille Næstved Skole, 0-2

14. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole, 0-6

19. november: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole, 0-1

4. april: Åvangskolen - Lille Næstved Skole, 2-3

Holdets samlede målscore: 37-2