TV: Vil gentage succesen

Taler ikke om andet: Ekstra Bladet Skolefodbold er på alles læber

Skovboskolen vandt sikkert 4-0 og er nu i kredsfinalen. Foto: Niels Sørensen
Skovboskolen vandt sikkert 4-0 og er nu i kredsfinalen. Foto: Niels Sørensen

Tirsdag tog Skovboskolen imod Vallensbæk Skole i en af kredssemifinalerne i Sjælland Syd.

Hjemmeholdet forsøgte at gentage succesen fra sæsonen 2014/2015, hvor de gik hele vejen og vandt verdens største skolefodboldturnering. Holdleder Alexander Dimitriewicz var med dengang, mens træner Morten Øgaard først kom til senere.

Sejren i 2014/2015 bliver de mindet om hver dag, og skolen har i den seneste tid ikke talt andet end Ekstra Bladet Skolefodbold.

Træner Morten har endda lovet besøg hos en amerikansk burgerkæde, hvis de vinder kredsfinalen.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Optimisme fra start
Skovboskolens trænerteam udtalte:

- Vi er kommet forholdsvis nemt til sejre i de foregående kampe, og holdleder Alexander har aldrig prøvet at tabe en kamp i turneringen. Så vi er optimister, men vi forventer en lige kamp.

Til den forrige hjemmekamp var der kun seks tilskuere inklusiv træner Morten Øgaards kone. Denne gang var der dog sørget for bustransport, og Morten forventede opbakning fra omkring 200 elever og lærere.

En af de søde tilskuere fortalte, at de endda havde fået fri fra terminsprøver for at overvære kampen.

Hos Vallensbæk Skole har man ikke de samme stolte traditioner, men holdet er dog ikke i nyere tid kommet meget længere end tredje runde.

Trænerne Jonas Mosfelt og Frank Meyer sagde før kampen:

- Vi har været underdogs i vores tidligere kampe, men det har været tætte opgør på vejen til kredssemifinalen. Med blandt andet tætte opgør mod to af vores naboskoler. Vi regner denne kamp for en 50/50-kamp, selvom Skovbo forsøger at tale deres favoritrolle lidt ned.

- Kan vi holde uafgjort efter 60 minutter, har vi en målmand, der er stærk på straffe.

Der var mødt mange tilskuere op for at se kampen. Foto: Niels Sørensen
Der var mødt mange tilskuere op for at se kampen. Foto: Niels Sørensen

Husk: Kredsfinalen live på Facebook

Satte tempoet op
Kampens vigtighed var tydelig allerede fra kampens start, hvor der blevet gået til stålet – uden at der blev gået over grænsen.

Der blev da heller ikke givet et eneste gult kort af kampens dommer Henning.

Efter en lidt træg start lød det fra Vallensbæk Skoles anfører, Gökdeniz Colak:

- Vi skal have sat tempoet op, så har vi dem.

Det hjalp med opråbet. I det 10. minut spillede Gökdeniz og angriber Oliver Møller-Jensen 1-2 , og Olivers gode langskud endte med et hjørne, som der dog ikke kom noget ud af.

Der blev stadig gået til den, men uden at det frembragte de store chancer.

De skulle frem til det 23. minut, før der skete noget. Anfører Gökdeniz kom godt til baglinjen og serverede et flot indlæg til en helt fri Mickey Olsson, men topscoreren skød langt ved siden af og dermed stadig 0-0.

TV: Selvmål og straffe

Så kom målet
I det 28. minut scorede værterne. Inden målet så vi Thomas Schwartzbach og fidusbamsemodtager Valdemar Deichmann kombinere flot igennem Vallensbæk Skoles forsvar, men målmand Melih Avci afværgede flot i samarbejde med fidusbamsemodtager Alexander Thestrup. Så var gæsterne advaret.

Det så Skovbos Jonas Nygaard dog stort på, for lige efter omsatte han Valdemar Deichmanns gode indlæg til en 1-0-føring uden chance for Melih i målet.

I pausen understregede træner Morten for Skovboskolen:

- Marcus (Olsen), hold fokus på deres anfører. Stopper vi ham, har vi et godt udgangspunkt for anden halvleg.

Hos Vallensbæk forsøgte træner Jonas med ros til sine spillere, og han lavede en taktisk ændring. Så de spillede med kun én mand på toppen for at styrke midtbanen.

Værterne lagde taktik i pausen. Foto: Niels Sørensen
Værterne lagde taktik i pausen. Foto: Niels Sørensen

TV: Sled sig videre

Lukkede ballet
Skovboskolen havde fået mod på flere mål, og den arbejdsomme Nikolaj Andersen forsøgte sig med et langskud efter 32. minutter, men sikker redning af Melih i målet forhindrede en scoring.

Vallensbæk Skoles Samuel Lipani havde et godt langskud i det 35. minut, men Mark Stellini i Skovboskolens mål tog sig sikkert af forsøget.

Valdemar Deichmann testede umiddelbart efter sidenettet, og den normalt træfsikre Thomas Schwartzbach skød bagefter langt over i fri position. 

Der var nu lagt op til flere scoringer, og den første kom efter 41. minutters spil. Thomas Schwartsbach havde fået præcisionen igen, og serverede et godt indlæg til Valdemar Deichmann. Via målmand Melihs hånd scorede han til 2-0.

Vallensbæks Oliver Møller-Jensen havde et godt forsøg umiddelbart efter, men Mark Stellini i målet reddede flot og stadig ingen mål til gæsterne.

I stedet for 2-1 blev det 3-0 i det 45. minut. Valdemar Deichmann gik igennem i højre side og afsluttede dribleturen med et flot langskudsmål.

Se værterne fejre en af deres scoringer her:

Selvom kampen så slukket ud, kæmpede Vallensbæk Skole ufortrødent videre. Forsvarsspilleren Frederik Berg var direkte uheldig, da hans gode afslutning mesterligt blev reddet af Skovboskolens sikre skanse Mark.

Deichmann havde tilsyneladende ikke fået nok. I det 55. minut havde han et forsøg på stolpen, og i kampens overtid spillede han Jonas Nygaard fri til scoring til slutresultatet 4-0.

TV: Selvmål og straffe

Klar til kredsfinale
Det blev således til en sikker sejr til hjemmeholdet, og træner Frank Meyer fik ikke den fødselsdagsgave, han havde håbet på.

Hos Skovboskolen har målmand Mark Stellini og den stærke anfører, Federik Rasmussen, fidusbamsen til gode, men mon ikke de er i spil i kredsfinalen? Her er den langtidsskadede Oliver Mårtensson formentlig også klar igen.

Skovboskolen møder Lille Næstved Skole i kredsfinalen, der spilles tirsdag 20. november klokken 11. Det er Lille Næstved Skole, der har hjemmebane til kampen.

De spiller om at komme i forårets kvartfinaler. Vinderens kvartfinale skal spilles i uge 14 mellem 1. og 4. april.

Husk, at du kan følge med i kampen live på vores Facebook-kanal.

Skovboskolens vej til kredsfinalen:

20. september: Asgård Skole - Skovboskolen, 0-4

4. oktober: Skovboskolen -  Sct. Nicolai Skole, 7-1

29. oktober: Borup Skole - Skovboskolen, 1-4

7. november: Skovboskolen - Campusskolen, 4-2

13. november: Skovboskolen - Vallensbæk Skole, 4-0

Se Skovboskolens fede sejrssang her: