Annonce:
Annonce:

TV:'Strandløven' åbnede med kongekasse

Banens bedste: Anfører Mathias Moestrup tog sagerne i egne støvler

Kaptajn Mathias Moestrup var banens bedste og scorede et fremragende mål på frispark til 1-0. Foto: Henrik Schou
Kaptajn Mathias Moestrup var banens bedste og scorede et fremragende mål på frispark til 1-0. Foto: Henrik Schou
Annonce:

KARLSLUNDE (Ekstra Bladet): Før hver af de 16 kredsfinaler laver vi på Ekstra Bladet en 'ZOOM-artikel', som på  baggrund af de første fem-seks kampe går i dybden med to holds styrker, svagheder og profiler. Således også op til slaget om Sjælland Syd mellem Strandskolen og Lille Næstved Skole.

Her skrev vi sådan om Strandskolens anfører Mathias Moestrup:

'Et teknisk vidunder med et forrygende overblik. Nævner man Strandskolens hold anno 2016, er der ingen vej udenom Mathias. Fra sin position på midten tager han ofte ansvar og viser vejen for medspillerne.'

Lad os blot konstatere, at disse ord kom til at passe ganske godt. Faktisk perfekt.

Galleri: Strandskolen - Lille Næstved Skole

Annonce:

Skal lave for meget selv
Vi havde ikke set mange minutter af kampen, før det stod mejslet, at hjemmeholdet i Mathias havde banens klart bedste spiller. Teknik, fart og især overblikket ligger på langt højere niveau end de fleste andre 15-årige på et hold i Ekstra Bladet Skolefodbold. Evnen til at læse spillet og tænke sig frem til næste træk er en fornøjelse at se udfoldet.

Tidligere i denne sæson har han haft lidt vanskeligheder med at slippe bolden i tide, der var lidt rigeligt klister på støvlerne. I kredsfinalen var det som om, vi så en mere moden udgave af kaptajnen. Han dirigerede mere og viste, han er en holdspiller. De bedste spillere må træde frem, når det er nødvendigt og vise retningen for de andre. i de afgørende og tætte kampe.

Præcis den version af Mathias så vi i det meste af kredsfinalen.

- Vi havde aftalt, at hvis der var problemer i forsvaret, så skulle jeg hjælpe dernede, forklarer han og uddyber:

- Ellers skulle spillet gå gennem mig, så jeg enten kunne sætte en mand og selv skyde, eller jeg kunne lægge den i hullerne til en af de andre.

Annonce:

Der var bare det problem for Strandskolen, at der ikke rigtig var angribere eller andre i hullerne. Normalt er det et job for unge Victor Petersen fra 7.klasse, men han måtte udgå med en skade. Det betød en noget tandløs forreste kæde, hvor utrolig meget blev spildt.

- Jeg ser Victor som min lillebror, selv om han er to år yngre. Jeg passer lidt på ham. Men da han gik ud, manglede vi både teknik, hurtighed og farlighed, sagde Mathias efter kampen.

Mathias måtte lave for meget selv og havde for få mulige stationer at aflevere til. Når han var tilbage, manglede han fremme og omvendt.

For meget hænger på ham.

Mathias Moestrup bruger begge ben til at sparke med og dækker sin bold flot. Foto: Henrik Schou
Mathias Moestrup bruger begge ben til at sparke med og dækker sin bold flot. Foto: Henrik Schou

TV: Matchvinder: Glemmer det aldrig

Hammeren faldt
Strandskolen havde før kredsfinalen en målscore på 19-1, hvilket næppe skræmmer ret mange. De otte lavet af Mathias, Victor står noteret for tre. Meget hænger på kaptajnen.

- Det var svært at slå den dybt, for der var ikke rigtig nogen. De løb ikke, som de skulle, derfor blev det ikke rigtig til så meget.

Holdet havde før kampen også talt om, hvad de skulle gøre med dødboldene:

Annonce:

- Jeg sparker altid vores frispark langt oppe på banen. Mine dødbolde skulle ligge lige i skabet, fortalte Mathias efter kampen med et stort smil.

Forståeligt nok. For godt nok røg ingen bolde ind i nogen skabe, vi fik noget langt bedre at varme os på. Mathias tog nemlig ansvaret på sig og lagde bolden til rette efter et frispark lidt uden for feltet.

Ham hamrede smukt bolden med højre ben forbi muren og målmanden, så den lige tog overliggerens bund på vej ned i nettet.

Kongeskud. Klasse!Kom til far! To fingre i vejret efter det fremragende skud. Foto: Henrik Schou
Kom til far! To fingre i vejret efter det fremragende skud. Foto: Henrik Schou

Sådan oplevede Mathias målet:

TV: Arbejdsraseri med fiber

Lige på grænsen
Hjemmeholdet ville dog have mere:

- Det var jo fedt nok. Men 1-0 var ikke nok. Vi ville have den lukket, så vi skulle bare fortsætte. Jeg havde selv nogle dårlige skud, og andre burde også have slået mere til i dag.

Annonce:

Helt korrekt analyse af det langhårede talent. Især angrebet var altså en tynd omgang, overtaget med bolden burde have givet flere kasser. Strandskolen har det rigtig godt med bolden, de elsker at lave hurtige kombinationer. Men der manglede lige den sidste skarphed i forreste kæde i kredsfinalen.

Som det er set millioner af andre gange, kan det pludselig gå galt trods overtag i spil og chancer. Netop derfor ville Mathias også gerne have haft en større føring. I stedet fik gæsterne udlignet langt, langt inde i dommerens overtid.

En fælles søvn med to forsvarsspillere og keeperen, der snorkede dybt og ikke var klar.

1-1 langt inde i overtiden og en flok målløse knægte fra Strandskolen. Foto: Henrik Schou
1-1 langt inde i overtiden og en flok målløse knægte fra Strandskolen. Foto: Henrik Schou

Det betød forlænget spilletid og en rasende anfører. Moestrup var tydeligt irriteret og på grænsen af reglerne.

- Jeg holder mig til reglerne. Men de skal ikke bare skubbe til mig, så giver jeg tilbage.

Lige her er noget af det lange hår nok smuttet ind foran øjnene. For han kunne have fået mere end blot en henstilling i slutningen af kampen for et par episoder i kampens hede. Tændt på kanten af overtændt.

Annonce:

- Når jeg løber og skælder ud, så spiller jeg faktisk bedre. Det hjælper at være vred for mig. Og ved deres scoring blev jeg sgu vred, det burde aldrig være sket, lød det tydeligt.

Her dog helt korrekt. Udligningen var ikke fortjent og burde været fanget af forsvaret og målmanden.

Nick Gromada var rasende og hamrede knytnæven ind i boksen flere gange efter sidste fløjt i ordinær tid. Foto: Henrik Schou
Nick Gromada var rasende og hamrede knytnæven ind i boksen flere gange efter sidste fløjt i ordinær tid. Foto: Henrik Schou

Strandskolen er i kvartfinalen

Fra skurk til helt
Som den forlængede spille tid skred frem, var det tydeligt at se den forskellige taktik hos de to hold:

- De spillede på at komme ud i straffe. Vi ville afgøre det ægte med et mål i rent spil.

Gæsterne prøvede meget lidt og ventede på måske at kunne redde kvartfinalen fra den berømte plet. De havde også den bedste keeper, måske var det derfor.

Strandskolens bagerste mand og rækken foran ham ser ikke stensikre ud. Det var tydeligt ved udligningen, og forsvaret hang alt for langt tilbage under kampen. Den ellers yderst energiske Nick Gromada startede godt ud med at styre tropperne bagude, men det døde desværre hurtigt ud.

Den indsats og styring er der i høj grad brug for.

Annonce:

- Vi skulle bare have det mål, så jeg var nødt til at skråle lidt ad dem, lyder det fra anføreren, mens smilet breder sig.

For det hårde arbejde gav pote i sidste minut af den forlængede spilletid, da netop Nick Gromada efter et hjørnespark i venstre side sparket af Mathias gik fra at være skurk til helt.

- Nick dominerer jo luftrummet og får hovedet på. Frederik (Rosenlund) lægger den af, og så fyrer Nick bare højreskøjten af til 2-1, forklarer Mathias og fortsætter:

- Han skyldte også en efter deres mål. Den bold skulle han have clearet, den burde aldrig have været falrlig. Så det var fedt, han fik revanche og afgjort kampen.

Det blik siger ALT! Nick Gromada har lige hamret Strandskolen i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Det blik siger ALT! Nick Gromada har lige hamret Strandskolen i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Det syntes Nick også selv, det kunne høres i det meste af Karlslunde, da han skreg af glæde over den vigtige scoring. Ellevild jubel og en plads nederst i en bunke med hele holdet liggende oven på den hastigt bankende brystkasse.

Han var tændt og lykkelig. Den scoring var vigtig for ham, det havde selv en blind tilskuer været klar over.

Annonce:

Jubel i bunkevis. Foto: Henrik Schou
Jubel i bunkevis. Foto: Henrik Schou

Galleri: Strandskolen - Lille Næstved Skole

Chefen
De to oplagte til at styre slaget er netop Nick og Mathias. Men kun en kan blive anfører.

- Der var lidt snak om det, men jeg fik det. Som anfører deler jeg tøjet ud til de andre i omklædningsrummet. Men det er ligesom også mig, der styrer det. Jeg laver taktikken sammen med træneren før kampen, forklarer han og fortsætter hurtigt:

- Men når bolden ruller, så er jeg chef!

Også i den grad. Han er også vokset med opgaven siden de tidligere kampe. Længere henne med de tættere opgør kræves lidt mere af de bedste. De skal tage et skridt op og hjælpe de andre med at yde det ypperste. Det gjorde Mathias også i pausen, da han bogstaveligt talt gik et skridt ind i cirklen og gav gode råd og et par ordrer.

Sådan skal det være. For drengene lytter. De ser op til kaptajnen.

Annonce:

Chefen på banen er uden tvivl Mathias. Foto: Henrik Schou
Chefen på banen er uden tvivl Mathias. Foto: Henrik Schou

Uklogt
Derfor vil de også lytte til ham, når de skal evaluere den tætte kredsfinale. En målscore på nu 20-2 og en plads i kvartfinalerne i verdens største skoleturnering er jo flot. Men næppe nok.

- Vi har kæmpet for at nå så langt. Men der er stadig lang vej til finalen.

- Vi skal have bedre styr på vores angribere. De skal både løbe mere, og så skal de presse meget mere. Det var ikke godt nok det her i dag,

Han er nu selv oppe på ni scoringer og topscorer på holdet, hvor der er langt ned til de to næste med hver tre kasser på et ikke ret måltørstigt hold. Der er så også blot gået to mål ind på dem.

Der vil være lette point at hente ved at få styr på forsvaret, så de kan trække flere spillere med op. Ingen tager ansvaret for at holde offside-linjen, og der står fire mand på egen halvdel i angreb. Det er uklogt og farligt, hvis man vil have mere end en optræden i april.

Mathias og træneren har lidt at tale om over vinteren.

Det blev til masser af hårde dueller i kampen om bolden. Foto: Henrik Schou
Det blev til masser af hårde dueller i kampen om bolden. Foto: Henrik Schou

Afstemning: Hvilket øgenavn er fedest?

Annonce:

Rundt omkring
Hver dag efter kredsfinalerne vælger Ekstra Bladet den største profil ud til et længere interview, hvor der også gives et øgenavn, der bæres med til slutspillet i april. I Sjælland Syd kan man ikke komme uden om Mathias Moestrup.

Han er tidligere blevet kaldt det, der nu bliver hans officielle øgenavn: 'Strandløven' passer nemlig fremragende på ham. Han sparker med begge ben og løber, som var det på netop kattepoter. Han er farlig for sit bytte, hvilket vi har set i tidligere kampe samt især i kredsfinalen med det fantastiske spark til 1-0.

'Strandløven' fra Strandskolen giver heller ikke op, når først han har fået fat. Det blev til rigtig mange hårde dueller, som han vandt klart de fleste af.

- Mine styrker er det gode skud, og så at jeg kan sætte en eller flere med min hurtighed. Og så kan jeg også spille de andre gode. Jeg føler selv, jeg kan afgøre det hele.

Han er ikke bange for at rose sig selv, men det forstår man også godt. For han er holdets store profil. Han er føreren af flokken, når Strandskolen går på jagt.

Annonce:

Det er lidt anderledes i klubben. 'Strandløven' har prøvet lidt af hvert i sit unge liv:

- Jeg startede til fodbold som tre-årig her i Karlslunde. Så kom jeg til Brøndby i godt seks år. Så i KB et års tid, og bagefter røg jeg til FCN et par år.

- I både KB (under FCK) og FCN mente de ikke, jeg var god nok. Nu spiller jeg i Lyngby og er glad for det, slutter talentet.

Nu venter der så også de rasende spændende kvartfinaler i Ekstra Bladet Skolefodbold til april.

Læs ALT om de resterende kredsfinaler og slutspillet her

Skriget var til at høre langt borte. Endelig blev der fløjtet for sidste gang. Foto: Henrik Schou
Skriget var til at høre langt borte. Endelig blev der fløjtet for sidste gang. Foto: Henrik Schou

TV: Strandløvens gyldne pote

Glade knægte fra Karlslunde. Foto: Henrik Schou
Glade knægte fra Karlslunde. Foto: Henrik Schou

Galleri: Strandskolen - Lille Næstved Skole

Det sagde de i pausen:

Galleri: Strandskolen - Lille Næstved Skole

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: