Annonce:
Annonce:

You næver walk alone

Knivskarp: Andrea Brandt scorede på langskud i finalesejren

Tre store profiler i finalen. Fra venstre: Andrea Brandt, Karen Dietz og Nicoline Schrøder. Foto: Ernst van Norde
Tre store profiler i finalen. Fra venstre: Andrea Brandt, Karen Dietz og Nicoline Schrøder. Foto: Ernst van Norde
Annonce:

Hvad spiser en guldvinder?

’Chicken nuggets, chili cheese tops, nogle pommes friter… Og en fanta!’ opremsede Andrea Brandt, da sejren i Ekstra Bladets skolefodboldfinale var i hus.

Sammen med holdkammeraterne fra ’Næver’ – de lokales kælenavn for Næstved – havde hun lige vundet guldmedaljer. Nu gjaldt det den gyldne måge, forklarede Lille Næstved Skoles hurtige nr. 11:

’Det er blevet en tradition, at vi er taget på McDonalds efter hver sejr i turneringen. Jeg har set, spillerne gjorde det samme til EM i 1992´, sagde Andrea Brandt og løb tilbage til sine jublende veninder.

Den tunge turneringskost påvirkede ikke Lille Næstved Skole under kampen, som de dominerede fra start. Pigerne fra Gråsten Skole ankom med tunge ben og hoveder - måske fordi de havde gennemgået et trafikalt mareridt frem mod Vejle stadion.

Annonce:

Først var de lejede busser ikke ankommet. Så sad de i bilkø på motorvejen på grund af et trafikuheld. Gråsten havde knap nået af parkere bussen, før Næstveds Karen Dietz trængte igennem kæderne og scorede til 1-0.

Gråsten-pigerne kiggede op på lystavlen. To minutter var der gået. Velkommen til Vejle!

Den tekniske trio
Lille Næstved Skole pressede på som et samlet enhed. Nicoline Schrøder dirigerede fra midten sammen med Karen Dietz, mens Andrea Brandt konstant sprintede over venstrefløjen og lagde bolde ind i feltet, hvor Gråstens målmand Caroline Franson kæmpede med at rydde op. Forgæves.

Gråsten var langsomt kommet til hægterne, da Andrea Brandt stak kniven ind. Langt, langt ude fra feltet hamrede hun bolden op i krydset.

’Jeg skyder tit udefra, men det er sjældent jeg scorer’, indrømmede Brandt efter kampen. ’Men så er det jo bare dejligt, når det lykkes’.

Nede 2-0 var det svært for Gråsten at vende kampen. Ihærdige Isabell Jacobsen forsøgte igen og igen at trænge igennem, men stødte panden mod de hårde Næver-piger i forsvaret.

Annonce:

Efter pausen trak Næstved sig mere tilbage, men lod aldrig Gråsten trænge igennem feltet. I stedet løb Næstveds nr. 9, Nicoline Schrøder, et soloridt over banen, driblede forbi to modstandere og puttede bolden lige lovlig let i netmaskerne. 3-0.

”GOD TUR HJEEEEEM!” lød det hånligt fra Næver-drengene oppe på lægterne.

Gråsten fik dog lov at gå tilbage i busserne med lidt af æren i behold, da Maren Hansen reducerede til 3-1 i kampens døende minutter.

Det var for lidt, for sent. Og slet ikke nok til nuggets.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: