ZOOM: Hedelyskolen - Lille Næstved Skole

Piger: Så er det tid til kredsfinalerne øst for Storebælt

Pigerne fra Lille Næstved Skole nåede hele vejen til kvartfinalen i sidste sæson. Nu står de overfor Hedelyskolen i kredsfinalen i denne sæson. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Lille Næstved Skole nåede hele vejen til kvartfinalen i sidste sæson. Nu står de overfor Hedelyskolen i kredsfinalen i denne sæson. Foto: Henrik Schou

Mandag 19. november kl. 11 er det tid til den første kredsfinale på Sjælland i denne sæson. Pigerne fra Hedelyskolen tager imod Lille Næstved Skole i kampen om at blive klar til forårets kvartfinaler.

Se kampfakta her.

Hedelyskolen: Har kæmpet for det
Pigerne fra Hedelyskolen har været igennem flere tætte kampe for at nå til dette opgør. Deres seneste to kampe er endt uafgjort og er derfor blevet afgjort i en straffesparkskonkurrence.

Hedelyskolens vej til kredsfinalen

18. september: Hedelyskolen - Pilehaveskolen, 5-1

10. oktober: Mosedeskolen - Hedelyskolen, 1-2

30. oktober: Hedelyskolen - Krogårdskolen, 4-1

5. november: Uglegårdsskolen - Hedelyskolen, 2-2 (3-5 efter straffe)

13. november: Hastrupskolen - Hedelyskolen, 2-2 (4-5 efter straffe)

Holdets samlede målscore: 15-7

Har lukket mål ind i hver eneste kamp
Holdet har kæmpet bravt igennem hele sæsonen. De har været ude i mange tætte dueller, men de har snuppet sejren i land hver gang.

I målet står Theresa Stick, der har været aldeles afgørende for holdet. Hun er virkelig en stærk keeper, som også har deltaget i DBUs talentsamlinger. I de seneste to kampe er holdet endt i straffespark, hvor det har været en kæmpe fordel med en så god keeper som Theresa. Hvis holdet ender i straffespark igen i dette opgør, har de i hvert fald erfaringen med sig.

Pigerne har dog ikke formået at holde buret rent i en eneste kamp i sæsonen. I kredsfinalen står de overfor et hold, der har nettet hele 33 gange. Her er de simpelthen nødt til at få clearet bolden bedre, hvis ikke gæsterne skal score mange mål igen. Hjemmeholdet har dog vist, at de aldrig giver op og kæmper til sidste fløjt, selvom de er bagud. Det er en meget vigtig egenskab at tage med sig ind til denne kamp.

Pigerne fra Hedelyskolen var lykkelige efter deres sejr i sjette runde. Foto: Bodil Zuschlag
Pigerne fra Hedelyskolen var lykkelige efter deres sejr i sjette runde. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Bølgede frem og tilbage

Stærk stamme
Holdet har nettet 15 gange i denne sæson. Det er ikke ligefrem prangende, men det har vist sig at være nok indtil videre. Holdet har en stærk stamme fra Theresa i målet til Sofia Larsen i forsvaret og frem til Lisa Seebach og Luna Døngaard i offensiven. Lisa Seebach og Luna Døngaard har hver nettet fem gange og har en fin forståelse for hinanden.

Det kommer til at blive fuldstændig afgørende for holdets succes i denne kamp, at de koncentrerer sig i deres afslutninger. De står nemlig overfor et hold, der endnu ikke har lukket et mål ind i denne sæson. De er derfor virkelig nødt til at spille sammen og løbe i hullerne, hvis de skal bryde igennem gæsternes stærke forsvar.

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Se vejret for kampen her.

Lille Næstved Skole: Er stormet til kredsfinalen
Pigerne fra Lille Næstved Skole er i kredsfinalen for anden sæson i træk. De har ikke lukket et eneste mål ind i deres vej imod dette opgør.

Lille Næstved Skoles vej til kredsfinalen

13. september: Lille Næstved Skole - Susåskolen afd. Holsted, 16-0

25. oktober: Lille Næstved Skole - Strøbyskolen, 9-0

7. november: Holmegaardskolen - Lille Næstved Skole, 0-2

14. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole, 0-6

Holdets samlede målscore: 33-0

Har holdt buret rent
Holdet har ikke lukket mål ind i denne sæson. Det er en stærk præstation i sig selv. De har haft fuld fart imod kredsfinalen fra første kamp.

I sidste sæson var holdet også i kredsfinalen, hvor de snuppede sejren. Hele otte spillere fra denne sæson var også med på holdet i sidste sæson, hvor de dog røg ud i kvartfinalen. Det er en stor fordel, at de har så mange spillere med, der har prøvet at stå i en kredsfinale før.

Gengangere fra sidste sæson:

Helena Nielsen
Ditte Noer
Alberte Holt
Katrine Simonsen
Nicoline Schrøder
Karen Dietz
Andrea Christensen
Julie Jensen

Holdet har dog på ingen måde været under pres i denne sæson. Da de jo ikke har lukket mål ind, har de endnu ikke prøvet at være bagud. Det kan derfor blive helt afgørende for kampen, hvordan holdet vil reagere, hvis de møder modgang.

Pigerne fra Lille Næstved Skole sprinter imod sejren hver gang. Foto: Bodil Zuschlag
Pigerne fra Lille Næstved Skole sprinter imod sejren hver gang. Foto: Bodil Zuschlag

Oppe mod overmagten

Mål på stribe
Holdet går ind til dette opgør med en målscore på 33-0. De har altså blot spillet fire kampe, hvilket betyder, at de i gennemsnit har scoret mindst otte mål hver gang. Det er virkelig imponerende.

Nicoline Schrøder er holdets topscorer med 12 mål. Selvom hun blot går i 8. klasse, er hun med i Ekstra Bladet Skolefodbold for tredje sæson i træk. Hun er giftig for ethvert forsvar.

I det hele taget skal hjemmeholdet virkelig være på dupperne overfor gæsterne. Når de får spillet til at køre, er de meget svære at standse.

Husk, at du kan følge kredsfinalen live på vores Facebook-profil.

Sådan gik finalerne i Vejle