ZOOM: Skovboskolen - Højdevangens Skole

Drenge: Nu skal sidste semifinalist fra drengene findes

Drengene fra Skovboskolen tager imod Højdevangens Skole i kampen om drengenes sidste plads i semifinalerne. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Skovboskolen tager imod Højdevangens Skole i kampen om drengenes sidste plads i semifinalerne. Foto: Henrik Schou

Onsdag 3. april klokken 11 skal drengenes sidste semifinalist findes. Det er drengene fra Skovboskolen, der på hjemmebane tager imod Højdevangens Skole.

Se kampfakta her.

Skovboskolen: Kun været udfordret én gang
Skovboskolen har gennem sæsonen vundet sikkert i alle kampe pånær en enkelt gyser, der måtte afgøres på straffe. Målscoren på 22-3 vidner da også om et stærkt hold.

Skovboskolens vej til kvartfinalen

20. september: Asgård Skole - Skovboskolen, 0-4

4. oktober: Skovboskolen -  Sct. Nicolai Skole, 7-1

29. oktober: Borup Skole - Skovboskolen, 1-4

7. november: Skovboskolen - Campusskolen, 0-0 (4-2 efter straffe)

13. november: Skovboskolen - Vallensbæk Skole, 4-0

20. november: Lille Næstved Skole - Skovboskolen, 1-3

Holdets samlede målscore: 22-3

Sikker sidste skanse
Skovboskolen har kun lukket tre mål ind, og det kan de især takke målmand Mark Stellini for. Han er fuldstændig frygtløs, og han kaster sig efter alle bolde - selv dem, der virker helt umulige at redde.

Som det tydeligt fremgik af kredsfinalen mod Lille Næstved Skole, kunne det meget vel have set sort ud, hvis ikke Mark havde stået en pragtkamp. Han var konstant i vejen for modstandernes skudforsøg og sikrede i og for sig guldet i kredsfinalen.

Selvom forsvaret generelt har spillet godt, så er de ikke altid så godt organiserede. Her er det vigtigt, at anfører og forsvarsspiller Frederich Rasmussen tager teten og dirigerer sit hold.

Hvis han ikke får styr på forsvaret, og det ender som i kredsfinalen, så kommer Mark på en rigtig svær opgave.

Målmand Mark Stellini kaster sig frygtløst ind i alle bolde. Foto: Henrik Schou
Målmand Mark Stellini kaster sig frygtløst ind i alle bolde. Foto: Henrik Schou

Luftrummets herre kom først på det hele. Mark Stellini spillede en kanon kamp. Foto: Henrik Schou Sjaellandsyd TV: Italiensk sprællemand i buret

Ikke bange for at styre spillet
Drengene fra Skovboskolen har et godt sammenhold, og det ses tydeligt på banen. De kender hinanden rigtig godt, og de kæmper og løber gerne lidt ekstra for hinanden.

Det er en gruppe fysisk stærke spillere, der ikke har noget imod at styre slagets gang. I kredsfinalen var det dog tydeligt, at denne del af spillet haltede. På blot to minutter og 40 sekunder var de kommet foran, og selv for Skovboskolen kom det som et chok. Det resulterede i, at hverken forsvaret eller angrebet fungerede i perioder af kampen.

Drengene kæmper normalt rigtig godt på midtbanen, hvor især Nikolaj Andersen sender mange sukkerbolde ud til kanterne. På den ene kant står Thomas Schwartzbach ofte klar til at trække ind og afslutte eller slå et indlæg.

Drengene er dog nødt til at holde koncentrationen, hvis de vil sikre sig billetten til semifinalen. Det gælder især i forsvaret. Højdevangens Skole har nemlig scoret 41 mål og har topscorer Mahdi Alawie på holdet, der har scoret 19 mål i denne sæson.

Skovboskolen vandt verdens største skolefodboldturnering i sæsonen 2014/2015, og disse drenge vil gøre alt, hvad de kan, for at vinde igen.

Derfor vinder Skovboskolen

 

Målmand i særklasse

Mark Stellini har været en af holdet absolut største profiler og er altid klar til at lave en stor redning.

 

Kæmper for hinanden

Alle på holdet er villige til at løbe og kæmpe lidt ekstra for hinanden på banen.

 

Vil vinde for enhver pris

Skovboskolen vandt i sæsonen 14/15, og drengene vil gøre alt for at gentage succesen.

Se vejret for kampen her.

Højdevangens Skole: Scorer efter behov
Drengene fra Højdevangens Skole har scoret rigtig, rigtig mange mål. De går ind til kvartfinalen med en målscore på 41-9, og så har de drengenes topscorer, Mahdi Alawie, på holdet.

Højdevangens Skoles vej til kvartfinalen:

19. september: Højdevangens Skole - Skolen ved Sundet, 8-0

8. oktober: Skolen på Islands Brygge - Højdevangens Skole, 3-6

22. oktober: Højdevangens Skole - Nørrebro Park Skole, 7-2

25. oktober: Skt. Annæ Skole - Højdevangens Skole, 0-5

9. november: Højdevangens Skole - Store Magleby Skole, 7-0

21. november: Åvangskolen - Højdevangens Skole, 1-5

29. november: Højdevangens Skole - Damhusengens Skole, 7-3 (efter forlænget spilletid, 3-3 i ordinær kamp)

Højdevangens Skoles samlede målscore: 41-9

Drengene på holdet kender hinanden rigtig godt, og de fleste spiller i B1908 til daglig, ligesom mange af dem går i klasse sammen.

Det betyder, at de hver især ved, hvilke roller de har på holdet. Samtidig arbejder de benhårdt for hinanden. Det har derfor været svært for modstanderne at nedbryde forsvaret.

I forsvaret er det især anfører Edvard Otto, der styrer spillets gang. Ved siden af ham spiller August Butzbach, og sammen udgør de et skræmmende makkerpar. De er dygtige til at hjælpe hinanden, når der er behov.

Det er dog i siderne, at det kniber for Højdevangens Skole. I kredsfinalen mod Damhusengens Skole lukkede de tre mål ind, og det kunne have været flere. De er derfor nødt til at stramme op i siderne, hvis ikke de vil indkassere mål i kvartfinalen.

Drengene fra Højdevangens Skole har scoret imponerende 41 mål i ordinær tid. Foto: Henrik Schou
Drengene fra Højdevangens Skole har scoret imponerende 41 mål i ordinær tid. Foto: Henrik Schou

Edvard Otto dirigerer sine tropper på fornem og rolig vis. Foto: Henrik Schou Storkøbenhavn TV: Kaptajn fuldskæg styrede øens hold i kvartfinalen

Scorer altid fem mål
Hvis man tæller de fire mål i den forlængede spilletid af kredsfinalen med, så har drengene fra Højdevangens Skole ikke spillet en eneste kamp uden at score minimum fem mål. 41 er det blevet til i alt, og 19 af dem er scoret af Mahdi Alawie.

Især Mahdi har dermed været garant for en masse mål. Det viste han bare ikke i kredsfinalen, hvor han ikke scorede et eneste. Hele 15 gange løb han i offside, og sådan scorer man ikke mål.

Det betød dog, at han senere i kampen blev rykket længere tilbage på banen. Herfra kunne han lægge de sukkerbolde til sine medspillere, der førte til sejren.

Samtidig har holdet det, der skal til for at afgøre en fodboldkamp. Mange af drengene kan gøre forskellen på egen hånd, og det kan blive særdeles afgørende mod Skovboskolen.

Efter kredsfinalen lagde Lavdrim Saini ikke dog skjul på, at der er plads til forbedring. Holdet brændte for mange store chancer, og især de offensive spillere har nemt ved at give op, når det ikke går, som det skal.

Samtidig viste de i kredsfinalen, at de er sårbare på dødbolde, da to af Damhusengens' mål kom på dødbolde. Det bør Skovboskolen forsøge at udnytte.

Derfor vinder Højdevangens Skole

 

Scorer mål på stribe

De har ikke spillet en kamp uden at score fem mål, og så er flere af spillerne uhyggeligt farlige foran mål.

 

Står godt på banen

Drengene står ofte rigtig godt placeret, og de kan derfor være meget svære at komme igennem.

 

Flere individualister

Flere af spillerne er teknisk dygtige, og de mange lækre detaljer kan sætte Skovboskolen på prøve.

Her bliver kampen afgjort
Denne kvartfinale kommer til at være et opgør mellem to meget forskellige mandskaber, der dog begge kan lide at styre slagets gang og forstår at udnytte modstandernes fejl. Begge hold viste dog i kredsfinalerne, at de i perioder kan miste fokus og dermed lukke modstanderne ind i kampen. Det bliver derfor helt afgørende for de to hold at holde fokus og sætte sig på kampen. Det hold, der formår at gøre det bedst, kan meget vel gå hen og vinde kampen.

Find kvartfinalen på Facebook her. Husk samtidig, at vi dækker kampen live på vores Facebook-side.