ZOOM: Strandskolen - Lille Næstved Skole

Drenge: I første kredsfinale i øst møder de rutinerede den nye dreng i klassen

Mandag 21. november kl. 11.00 spilles den første kredsfinale på Sjælland, når drengene fra Strandskolen og Lille Næstved Skole mødes i Karlslunde.

Det er et brag mellem to skoler med vidt forskellige traditioner i Ekstra Bladet Skolefodbold. Hvor Lille Næstved Skole plejer at få et par kampe i turneringen og ikke har været i kredsfinalen i otte år, vandt Strandskolen selve finalen i Aarhus så sent som i 2012/13.

Deres efterår 2016 ligner dog til forveksling hinanden. Stensikker sejr i den ene kamp, usikkerhed i den næste. Derfor bliver det uden tvivl intenst, når de mødes i kredsfinalen.

Her tager vi temperaturen på de to hold. Undersøger, hvad deres taktikker er, hvem profilerne er, hvad de har af styrker og svagheder og så videre.

Først hjemmeholdet fra Karlslunde.

Se kampfakta her

Strandskolen: Afsted i roligt tempo
Umiddelbart virker deres målscore på 19-1 ret imponerende. Man kunne tro, de har kørt modstanderne over, men det er ikke helt tilfældet. De har nærmere trillet afsted og haft problemer med at komme op i gear og ramme det topniveau, de uden tvivl har.

Tryk på billederne under hver enkelt kamp for at læse mere om den

Satser på det lækre spil
- Jeg tror, at vi er på vej tilbage, for i år har vi et godt hold med både bredde og de nødvendige profiler.

Sådan lød det fra Strandskolens træner allerede i holdets første kamp i efteråret. Skolen har kun fået tre kampe sammenlagt over de sidste to år i Ekstra Bladet Skolefodbold, men i år er det gået anderledes godt.

Holdet tager som udgangspunkt kun spillere fra ottende og niende klasse med for at være sikre på, de har den fysiske ballast - og de to årgange har vist sig at være virkelig talentfulde. Derudover har de en Victor Petersen fra syvende med også, som i høj grad pynter fremme på banen.

Den, der pynter allermest, er dog Mathias Moestrup. Et teknisk vidunder med et forrygende overblik. Nævner man Strandskolens hold anno 2016, er der ingen vej udenom Mathias. Fra sin position på midten tager han ofte ansvar og viser vejen for medspillerne. Desværre for Strandskolen har han en tendens til af og til at falde ud af kampene og have klister på støvlerne, når den afgørende aflevering bør falde.

Sådan gik finalerne i Odense

Anføreren ekstremt vigtig
Når Strandskolen har været i problemer i år, har det skyldtes, at Mathias enten ikke har ramt niveau. For ofte leder medspillerne efter ham i stedet for at gå den direkte vej mod mål. Det er nemt at læse for modstanderen. Man er kommet langt mod Strandskolen ved at sætte Mathias ud af spillet og vinde slaget om midten.

Ses! Mathias Moestrup, når han er bedst. Modstanderen er lige sat, og så kan anføreren drive bolden fremad. Foto: Henrik Schou
Ses! Mathias Moestrup, når han er bedst. Modstanderen er lige sat, og så kan anføreren drive bolden fremad. Foto: Henrik Schou

Men når Strandskolens kombinationer omvendt flyder, er de uhyggelige. Deres plan er, at Mathias skal have bolden, og så skal medspillerne straks løbe i position.

Når det fungerer, er de stort set umulige at have med at gøre. Sammenspillet mellem blandt andre Mathias, Victor Petersen og Simon Andersen går lynende hurtigt. I de gode perioder er Strand-drengene stærke til at bruge banens bredde og virkelig knuse modstanderen, som det skete mod Mosedeskolen. De gør det bare for sjældent. De har bolden rigtig meget, men tit mangler slutproduktet på den sidste tredjedel.

TV: Store sko at fylde for Petersen III

Tager en slapper
Holdet er gode i de tætte kampe, men nogle gange kan troen på egne evner blive en sovepude. De kan stille sig tilfredse, når de er foran. Så sætter de spillet på cruise-control, og det er farligt mod dygtige modstandere.

Det er i de situationer, holdets forsvar få gange er blevet testet. Det er ikke nemt som keeper at fryse en hel kamp og så skulle redde sit hold, men det har Magnus Møller gjort flere gange. Han er en sikker sidste skanse. Forsvaret kan presses ud af organisationen, men Nick Gromada styrer den bagerste kæde med stor autoritet og dirigerer eller råber linjen på plads igen.

Strandskolen er altså et ret komplet hold, når de gider. For det er virkelig der, det halter for dem - motivationen i samtlige 60 minutter. Ofte spiller de en god halvleg, og så har det været nok. Det er det ikke nødvendigvis i kredsfinalen.

TV: Drama: Comeback og baneløber

Her får du et overblik over holdets profiler - de fire farlige hårbånd

Strandskolens vej til kredsfinalen

12. september: Strandskolen - Gildbroskolen 6-0

21. september: Tune Skole - Strandskolen 3-0

12. oktober: Strandskolen - Mosedeskolen 5-0

28. oktober: Egholmskolen - Strandskolen 1-2

14. november: Sct. Nicolai Skole - Strandskolen 0-3

Målscore: 19-1

Kampen spilles på Strandskolens hjemmebane i Karlslunde. Se vejrudsigten for kampen HER.

Lille Næstved Skole: Uhyggeligt effektive
Det ligger lige for at slå fast, at skolen fra Næstved er komplet modsat deres kommende modstander i kredsfinalen. De har det nemlig fint med at lade modstanderen styre spillet - for så får de plads til at slå til på giftige omstillinger.

Tryk på billederne under hver enkelt kamp for at læse mere om den

Løser opgaven til et 12-tal
De startede egentlig med at kontrollere kampene i efteråret. Men i de senere runder har Lille Næstved levet på kontra. Det kan man ikke fortænke dem i, når man ser, hvor stærke de er til det.

Det skyldes, at spillerne løber ekstremt mange meter uden bold. De nyder virkelig at ofre sig for hinanden. Så gør det ikke noget, afleveringen ikke lige falder nu og her - det gør den måske næste gang. Mange kender hinanden fra klubplan i Herlufsholm, så løbemønstrene er godt på plads.

Eftersom holdet ikke altid har styret kampene, har de været ude i tætte opgør. Som for eksempel da de førte 3-0 over Kobberbakkeskolen og lukkede dem ind i kampen igen. Det lykkedes med nød og næppe Næstved-drengene at vinde 3-2. Den slags er der ikke råd til mod et veloplagt Strandskolen-mandskab.

I hovedspillet kan Næstved-holdet også være med. Foto: Bodil Zuschlag
I hovedspillet kan Næstved-holdet også være med. Foto: Bodil Zuschlag

TV: Lille voksede sig stor

Sætter tempoet i vejret
Men kan de få overtaget på kanterne, ser det lyst ud for dem:

- Vores midtbane skal slå bolden tidligt i dybden til vores kanter. De har så mulighed for selv at løbe mod mål eller sende bolden indover til medspillerne, har træner Thomas tidligere udtalt.

I de situationer er en af nøglespillerne Kristoffer Lohse, som løber solen sort. Han flyver op og ned af kanten og får lækre afleveringer fra blandt andre anfører Rune Gleerup, der er styrmanden på midten og rydder op defensivt.

Holdet mangler af og til at få de små kombinationer til at fungere. Men kan de få succes med deres direkte spil, kan de hamle op med langt de fleste hold. Spillerne er virkelig uselviske og har et godt blik for hinanden. Det får de brug for mod Strandskolen.

TV: Trods sejr: Vores småspil skal forbedres

Her får du et overblik over holdets profiler

Lille Næstved Skoles vej til kredsfinalen

16. september: Susåskolen afd. Glumsø - Lille Næstved Skole 0-7

3. oktober: Lille Næstved Skole - Kobberbakkeskolen 3-2

11. oktober: Midtskolen - Lille Næstved Skole 0-7

28. oktober: Lille Næstved Skole - Fladsåskolen 3-1

8. november: Østre Skole - Lille Næstved Skole 1-2

Målscore: 22-4

Du kan følge kampen i live-updates på vores Facebook-side fra kick-off.

Styr på kredsfinaler og slutspil? Læs alt om det her!