ZOOM: Uglegårdsskolen - Hedegårdsskolen

Piger: Så skal den første finalist i øst findes

Det bliver en meget interessant dyst imellem to dygtige mandskaber. Fotos: Henrik Schou
Det bliver en meget interessant dyst imellem to dygtige mandskaber. Fotos: Henrik Schou

Torsdag 20. april kl. 11 sparkes der gang i semifinalerne øst for Storebælt. Det sker, når Uglegårdsskolen tager imod Hedegårdsskolen. Vinderen er klar til finalen torsdag 27. april i Odense.

Se kampfakta her.

Uglegårdsskolen: Målscore i fokus
Holdet går til semifinalen med en meget speciel målscore. Den lyder på 7-1. De syv mål har været nok til at nå så langt. Det enlige mål imod dem blev først sat ind i kvartfinalen.

Læs om holdets vej til semifinalen her.

Skal bakke op om hinanden
Defensiven har været den helt store styrke på holdet. De har holdt buret rent i fem af holdets seks kampe. De har stået meget stærkt og har ikke tilladt deres modstandere at komme til mange chancer. Astrid Dobel har virkelig trådt i karakter som anfører i midterforsvaret, mens Thea 'Skurken' Landgraf har hevet nogle vilde redninger frem.

Men i semifinalen skal forsvaret stå sin ultimative prøve. Her skal holdet op imod det pige-hold, der har scoret flest mål i denne sæson. Her skal der en helt anden form for koncentration til. Udeholdet har nemlig en særlig spiller, der kan afgøre sagen helt på egen hånd. I kvartfinalen driblede landsholdsspiller Lærke 'Dronningen' Dreyer sig igennem fire stærke forsvarsspillere og afsluttede turen med en scoring. Hvis hun får lov til det, vil hun gøre det igen. Hjemmeholdet skal have en plan for, hvordan de får bremset 'Dronningen'. Ellers bliver det en svær opgave for holdet.

Stephanie Nielsen (med pink pandebånd) har været fuldstændig uundværlig for holdet. I kvartfinalen var hun igen afgørende. Foto: Henrik Schou
Stephanie Nielsen (med pink pandebånd) har været fuldstændig uundværlig for holdet. I kvartfinalen var hun igen afgørende. Foto: Henrik Schou

TV: 'Skurken' den store helt

Fortsætter den vilde statistik?
Midtbanen kommer til at have en stor opgave foran sig. De skal virkelig sørge for at støtte op om deres forsvar. Holdets midtbane består primært af små tekniske spillere. De er nødt til at finde en måde, hvorpå de kan sætte sig igennem overfor 'Dronningen'. For hun spiller på midtbanen for udeholdet og kan sætte sig på hele spillet, hvis hun får plads.

Det har været helt tydeligt, hvad holdets taktik rent offensivt har været. Det var de heller ikke bange for at snakke om efter kvartfinalen. Når bolden kommer på midtbanens fødder, så skal den hurtigst muligt frem til Stephanie Nielsen, der ligger helt i front. Hun har været usvigelig sikker og har scoret seks af holdets syv mål.

Men i semifinalen står de overfor et meget klogt forsvar, som placerer sig godt på banen. Derfor går det simpelthen ikke at smække bolden frem imod Stephanie i blinde. Til gengæld har udeholdet været presset på hurtigheden i modstanderens forsvar. Derfor skal bolden i særdeleshed spilles i dybden, eller også skal Stephanie turde at tage udfordringen op. For med et hurtigt træk kan det være svært for udeholdets forsvar at følge med.

Uglegårdsskolens vej til semifinalen

21. september: Campusskolen - Uglegårdsskolen, 0-0 (2-3 efter straffe)

25. oktober: Uglegårdsskolen - Havdrup Skole, 3-0

3. november: Borup Skole - Uglegårdsskolen, 0-0 (3-5 efter straffe)

18. november: Uglegårdsskolen - Greve Privatskole, 2-0

22. november: Uglegårdsskolen - Kobberbakkeskolen, 1-0

5. april: Kildedamsskolen - Uglegårdsskolen, 1-1 (4-5 efter straffe)

Holdets samlede målscore: 7-1

Se vejret for kampen her.

Hedegårdsskolen: Store sejre og tætte kampe
Holdet går ind til semifinalen med en målscore på 49-3. De har vundet flere massive sejre, men har også måtte kæmpe for det i de seneste kampe.

Læs om holdets vej til semifinalen her.

Klogt forsvar
Der er ingen tvivl om, at de har stået godt i den bagerste kæde. De har lukket tre mål ind i otte kampe, hvoraf de to af målene faldt i opgøret imod de forsvarende mestre fra Frederiksborg Byskole. Det er en stærk præstation. Lærke Rasmussen har flere gange imponeret med stærke redninger i målet.

Det er bestemt ikke hurtigheden, der er forcen i de bagerste geledder. I semifinalen skal de op imod en angriber, der har scoret 86 procent af holdets mål. Hvis udeholdet kan lukke hende ned, så er de kommet meget langt.

I kvartfinalen var det et stort problem, at forsvaret ikke skubbede hurtigt nok frem. Det betød, at hullet imellem kæderne blev alt for stort, og midtbanen havde svære vilkår. Det er de nødt til at få styr på før semifinalen. Det kræver blot, at en af spillerne i midterforsvaret tager ansvar for det og får resten af spillerne frem på banen.

Hvis holdet skal juble efter semifinalen, skal der være mere sammenhæng imellem kæderne. Foto: Henrik Schou
Hvis holdet skal juble efter semifinalen, skal der være mere sammenhæng imellem kæderne. Foto: Henrik Schou

TV: 'Dronningen' sidder solidt på tronen

'Dronningen' af midtbanen
Det er helt klart på midten af banen, at holdet har sprudlet. Her huserer Lærke 'Dronningen' Dreyer og Bolette Kofod. De to kan finde hinanden i blinde. Spillet hang dog ikke helt sammen i kvartfinalen. Det var som om, at modstanderen fik lukket de offensive kræfter lidt ned.

Samtidig var der al for lang afstand imellem kæderne. De er nødt til at stå tættere i semifinalen, hvis de skal have spillet til at fungere. Der er dog ingen tvivl om, at holdet skal udnytte deres dygtige kanter. Hjemmeholdet er meget dygtige i den central forsvar. Derfor skal de udfordres over kanterne i stedet.

Holdet har dog et våben, som intet hold har formået at standse endnu. Lærke 'Dronningen' Dreyer har nemlig scoret i samtlige af holdets otte kampe. Både i kreds- og kvartfinalen var hun fuldstændig afgørende for sejren. Hvis hun får plads, så sørger hun også for, at sejren kommer i land i semifinalen.

TV: Mr. Skolefodbold tæt på fyring - se videoen og gæt torsdag

Hedegårdsskolens vej til semifinalen

29. august: Lindehøjskolen - Hedegårdsskolen, 1-7

3. oktober: Hedegårdsskolen - Måløvhøj Skole, 6-0

13. oktober: Skovlunde Skole - Hedegårdsskolen, 0-17

28. oktober: Skovvejens Skole - Hedegårdsskolen, 0-7

7. november: Hedegårdsskolen - Ådalens Skole, 4-0

14. november: Virum Skole - Hedegårdsskolen, 0-3

23. november: Hedegårdsskolen - Frederiksborg Byskole, 3-2

3. april: Hedegårdsskolen - Højdevangens Skole, 2-0

Holdets samlede målscore: 49-3

Her bliver kampen afgjort
Der er ingen tvivl om, at udeholdet vil være mest i boldbesiddelse. Hvis hjemmeholdet kan slå modstanderens spil i stykker, så har de måske en chance på kontra. Men hvis Lærke 'Dronningen' Dreyer får lov, så sørger hun for at booke billetten til Odense på egen hånd.

Mr. Skolefodbold kommer her med sit bud på kampens udfald.

Se eventet for kampen her.

Sådan gik finalerne i Odense