ZOOM: Uglegårdsskolen - Holmebækskolen

Straffe-kongerne mødes: Det kan gå hen og blive den ultimative straffesparksafgørelse i kredsfinalen

Uglegårdsskolen står overfor Holmebækskolen i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)
Uglegårdsskolen står overfor Holmebækskolen i kredsfinalen. (Foto: Henrik Schou)

Mandag 30. november byder på noget af et møde i drengenes kredsfinale i Sjælland Syd. Uglegårdsskolen tager imod Holmebækskolen.

Se de to hold her.

Vi bager op til kampen her. Vi har samlet holdets styrker og svagheder og har fundet de største profiler. Læs med og bliv helt klar til mandag.

Uglegårdsskolen: 'Tårnet' og 'Munkedræberen' er klar
I sidste sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold kom Uglegårdsskolen ikke forbi første runde. I denne sæson er de nu klar til kredsfinalen. Det er deres pigehold også, så de står stærkt i kampen om at blive Danmarks Bedste Skole.

I første runde løb Uglegårdsskolen ind i Mosedeskolen. Her havde drengene læst på lektien og dækkede derfor Mosedeskolens storskytte tæt op. Kampen endte 1-1, så afgørelsen blev fundet efter straffe. Her afgjorde målmand Simon 'Tårnet' Rossil for første gang i turneringen kampen.

To spillere, der virkelig viste sig frem i den kamp var de to forsvarsspillere Gustav Bellaiche og Frederik Koza. De to har begge spillet en fremragende turnering. De går forrest med overblik, frygtløshed og hårdt arbejde. Desuden har de to drenge en fantastisk indbyrdes forståelse.

Gustav Bellaiche har spillet en flot turnering. (Foto: Henrik Schou)
Gustav Bellaiche har spillet en flot turnering. (Foto: Henrik Schou)

Samarbejdet imellem Frederik Koza og Gustav Bellaiche har været imponerende. (Foto: Henrik Schou)
Samarbejdet imellem Frederik Koza og Gustav Bellaiche har været imponerende. (Foto: Henrik Schou)

I anden runde stod holdet overfor Krogårdskolen. Her blev der skruet gevaldigt op for tempoet, og holdet vandt med 7-1. Hele fem spillere fordelte de syv mål imellem sig. Det er den eneste kamp, hvor holdet for alvor har sprudlet offensivt.

De syv mål var fordelt på hele fem spillere. Det siger meget om Uglegårdsskolens hold. De er nemlig et stærkt kollektiv, hvor ingen er over holdet. Alle kæmper for alle. Det er en vigtig indstilling at tage med i kredsfinale, hvor alt kan ske.

I tredje kamp var det tid til mødet med Pilehaveskolen. Igen stod forsvaret bomstærkt, og kampen endte 0-0. I den efterfølgende straffesparkskonkurrence blev Simon 'Tårnet' Rossil afgørende.

Simon 'Tårnet' Rossil er en farlig herre at stå overfor i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Henrik Schou)
Simon 'Tårnet' Rossil er en farlig herre at stå overfor i en straffesparkskonkurrence. (Foto: Henrik Schou)

'Tårnet' har haft kæmpe betydning for Uglegårdsskolens skæbne. Holdet har været i straffespark i hele tre af holdets fem kampe, og her har 'Tårnet' vundet kampen for dem. Simon er hele 190 centimeter høj og har et kæmpe vingefang. Samtidig er han utrolig reaktionsstærk.

Hør 'Tårnet' fortælle her:

Fjerde kamp bød på et lokalderby mod Munkekærskolen. Selvom Munkekær-holdet sad på spillet, løb 'Uglerne' alligevel med sejren på 1-0. Med syv minutter tilbage afgjorde Osman 'Munkedræber' Jabarkhill nemlig slaget.

Osman Jabarkhill og Jeppe Krogh huserer på toppen for holdet. De to angribere er superstærke og er lynhurtige. Dem skal modstanderen holde et vågent øje med.

I kredssemfinalen stod holdet overfor Ellemarkskolen. Igen endte kampen med et uafgjort resultat, så 'Tårnet' reddede igen holdet på straffe. I denne kamp stod særligt midtbanen stærkt. Anfører Aksel Dobel har været en stærk kæmpe for holdet. Han giver sig aldrig og kaster sig frygtsløst ind i tacklinger.


Holdet består af mange stærke spillere. En spiller som Simon 'Tårnet' Rossil har været nærmest uundværlig for holdet. Det er en kæmpe fordel for dem, hvis de ender ud i endnu en straffesparksafgørelse. Men holdets største styrke er holdånden. Drengene kæmper virkelig for hinanden, og ingen føler sig hævet over andre.

Holdet består dog af rimelig små spillere. Det kan blive en udfordring, hvis de bliver gået hårdt til rent fysisk. Samtidig har holdet kun scoret 11 mål. Der skal øves skud på mål, hvis ikke holdet skal ende i endnu en straffesparkskonkurrence.

Uglegårdsskolens vej til kredsfinalen

21. september: Uglegårdsskolen - Mosedeskolen, 1-1 (Efter straffe 5-3)

29. september: Krogårdskolen - Uglegårdsskolen, 1-7

22. oktober: Pilehaveskolen - Uglegårdsskolen, 0-0 (Efter straffe 2-4)

29. oktober: Uglegårdsskolen - Munkekærskolen, 1-0

10. november: Uglegårdsskolen - Ellemarkskolen, 2-2 (Efter straffe 6-5)

Holdets samlede målscore: 11-4

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se vejret for kampen her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Holmebækskolen: Straffe-mestrene ser skarpe ud
I sidste sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold kom Holmebækskolen helt til kredssemifinalen. I denne sæson er de dog nået et skridt længere. Der er hele syv spillere tilbage fra sidste sæsons hold. Det kan være en stor fordel for holdet, at de har erfaringen fra sidste sæson.

Gengangere fra sidste sæson

Syv gengangere
Johan Carlsson
Mikkel Gravenhorst
Mathias Svendsen
Lasse Munkholm
Philip Lind
Zakarias Rahbech
Jacob Rosenwanger


I holdets første kamp hed modstanderen Nordskovskolen. Drengene spillede 1-1, og kampen måtte afgøres på straffespark. I opgøret viste særligt Lion Havenkvist stor styrke. Lion er en spiller, der huserer på højrekanten. Han er meget høj, men det holder ham bestemt ikke tilbage. Han er lynhurtig og teknisk stærk. Det er en spiller, som Uglegårdsskolen skal holde et vågent øje med. 

I anden runde havde holdet anderledes fart over feltet. Her blev Store Heddinge Skole nedlagt med hele 5-0. Mathias Lewandowaki scorede et enkelt mål, men havde bestemt chancer til flere. Den lynhurtige angriber er svær at holde nede og har da også været inde omkring DBUs U16-samlinger. Mathias har dog døjet med en skade, men hvis han er klar til kamp, så kan han gøre stor skade på ethvert forsvar.

Mathias Lewandowki har døjet med en skade. Men hvis han er klar, så kan han blive farlig for modstanderen. (Foto: Per Svendsson)
Mathias Lewandowki har døjet med en skade. Men hvis han er klar, så kan han blive farlig for modstanderen. (Foto: Per Svendsson)

Der stod hele fire spillere bag de fem mål. Det siger meget om Holmebækskolen. De har ikke én spiller, der overskygger alle andre. De står i stedet sammen som et hold og spiller glædeligt en medspiller fri, der har større chance for at score. Det er en meget vigtig indstilling at tage med til en kredsfinale.

I tredje runde ventede Sct. Jørgens Skole. Her spillede holdet igen uafgjort, denne gang 2-2. Holdet reddede sig dog igennem efter straffe. Philip Lind blev for alvor dagens mand i skysovs. Philip scorede begge holdets mål. Normalt huserer han på midtbanen, hvor han fodrer angriberne med gode bolde. I dette opgør var han dog rykket helt op på toppen, hvor han i den grad også kan afgøre en kamp.

Philip Lind har dog også en anden rolle på holdet. Når holdet har skulle i straffesparkskonkurrence, så har de benyttet sig af et lille trick. Den sædvanlige keeper Philip Randers bliver skiftet ud med Philip Lind. Philip har dermed været meget afgørende i begge ender af banen for holdet. Det kan blive en interessant duel imellem Lind og 'Tårnet', hvis kampen går i straffespark.

Philip Lind (tv.) kan få afgørende betydning for holdet i begge ender. (Foto: Per Svendsson)
Philip Lind (tv.) kan få afgørende betydning for holdet i begge ender. (Foto: Per Svendsson)

I kredssemfinalen mødte holdet Sundskolen. De kom bagud med 0-2, men fik vendt kampen og vandt efter straffe ved hjælp af det sædvanlige trick med Philip Lind på kassen.

Forsvaret har stået stærkt igennem turneringen. Anfører Lasse Munkholm og Mikkel Gravenhorst har regeret med hård hånd. De to er meget stærke boldspillere, men Lasse har samtidig været målfarlig med tre basser.

Lasse Munkholm var også med på holdet sidste år. Han står stærkt i forsvaret. (Foto: Jørgen Jakobi)
Lasse Munkholm var også med på holdet sidste år. Han står stærkt i forsvaret. (Foto: Jørgen Jakobi)

Holmebækskolen har et stærkt hold. Specielt forsvaret har set godt ud. Drengene er gode til at bakke op om hinanden, og de kan sagtens kæmpe sig tilbage i en kamp, selvom de er bagud. Det er en vigtig evne at tage med til en kredsfinale.

Holdet har dog ikke scoret særligt mange mål. De har faktisk næsten identisk målscore med deres modstander. Det kan derfor blive noget af en stillingskrig. Hvis kampen ender lige, kan det blive noget af en duel imellem 'Tårnet' og Holmebækskolens trick. 

Holmebækskolens vej til kredsfinalen

30. september: Nordskovskolen - Holmebækskolen, 1-1 (4-5)

8. oktober: Holmebækskolen - Store Heddinge Skole, 5-0

28. oktober: Sct. Jørgens Skole - Holmebækskolen, 2-2, (7-8)

13. november: Holmebækskolen - Sundskolen, 2-2 (7-6)

Holdets samlede målscore: 11-5

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sådan gik finalerne i Odense