24 spark fra pletten

Kæmpede sig tilbage: Gæsterne vendte kampen og sørgede for straffe

Oscar Mortensen spillede en hovedrolle i straffesparkskonkurrencen. Foto: Niels Torp
Oscar Mortensen spillede en hovedrolle i straffesparkskonkurrencen. Foto: Niels Torp

De to naboskoler fra Rygaards Skole og Tjørnegårdsskolen gav hinanden en velspillet og yderst dramatisk kamp, da drengene mødtes i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det skete på B1903's kunststofbane, og opgøret måtte ud i en nervepirrende straffesparkkonkurrence, hvor Rygårds Skole trak det længste strå og vandt med 12-11.

De mange hundrede skoleelever på lægterne fra begge skoler blev vidne til en forrygende fodboldkamp, hvor begge hold viste fremragende takter og ikke mindst højt teknisk spil med smukke detaljer.

Se kampfakta her.

Sådan gik finalerne i Vejle

Kyniske på chancerne
De første 30 minutter tilhørte hovedsagelig Rygårds Skole, og angriberne var kyniske, når de fik nogle målchancer. Efter blot fire minutter afdriblede Isaac Garbia tre-fire modstandere. Han serverede bolden elegant for fødderne af Shartak Dutta, som scorede sikkert.  

I midten af halvlegen var det atter Isaac Garbia, som snød et par modspillere og øgede til 2-0.

I de følgende minutter kom Tjørnegårdsskolen til to-tre rigtig gode chancer, men spillerne misbrugte tæt under mål.

- Det har været helt vildt sjovt at spille med i verdens største skolefodboldturnering, pointerede den 14-årige Philip Egelund, der til daglig er en dygtig spiller på Brøndby IF's bedste U15-hold.

- Det er dejligt med dette tætte kammeratskab, der opstår, og vi har rigeligt at tale om i skoletiden for øjeblikket, sagde en sympatisk Philip.

Der var mange nerver på i den afgørende straffesparkskonkurrence. Foto: Niels Torp
Der var mange nerver på i den afgørende straffesparkskonkurrence. Foto: Niels Torp
 
TV: Isaac og co. leverede varen

Kæmpede sig tilbage
Spillerne fra Tjørnegårdsskolen havde tilsyneladende fået en opsang i pausen. Det var et helt forandret hold, der kom på banen.

Pludselig viste spillerne vilje og gejst, ligesom der blev kæmpet om hver eneste bold. Rygaards Skole trak i defensiven, og spillerne blev pludselig mere henholdende og overlod alt initiativ til gæsterne.

På et af de mange hjørnespark steg Frederik Sinding til vejrs og headede bolden i nettet til reduceringen til 2-1.

Det var stadig Tjørnegårdsskolen, som havde teten, og der blev vist glimrende bold. Fløjene var med i spillet og gik til baglinjen, hvor der kom giftige indlæg ind mod mål.

Efter et nyt hjørnespark var Frederik Sinding atter på pletten med et smukt hovedstød, og så stod der pludselig 2-2.

I slutningen af dette hæsblæsende opgør skiftedes holdene med at have målchancer i begge ender, og de var tæt på at afgøre denne underholdende affære i ordinær spilletid.

Både spillere og tilskuere så med, da Rygaards Skole vandt på straffe. Foto: Niels Torp
Både spillere og tilskuere så med, da Rygaards Skole vandt på straffe. Foto: Niels Torp
 
Nulløsning og straffe

Drama fra pletten
Holdene måtte ud i en straffesparkskonkurrence, hvor der var drama for alle pengene.

Tjørnegårdsskolen havde matchbold ved stillingen 8-7, men Rygaards Skoles målmand, Oscar Mortensen, reddede et skud fra Frederik Sinding med den ene hånd helt ude ved stolpen.

Derefter scorede spillerne på begge hold sikkert, og efterhånden havde alle spillerne haft chancen fra 11-meter-pletten.

Slutteligt blev Oscar i målet den helt store helt, da han klarede det afgørende straffespark.

Det er anden gang, at Rygaards Skole vinder efter straffe. Det gjorde de også i deres første kamp mod Kildegård Privatskole.

Jublen ville ingen ende tage, da vilde skoleelever kastede sig over de rødblusede vindere. Oscar Mortensen lå nederste i bunken med 15-20 personer oven på sig. Men med den hovedrolle, han fik i kampen, så var det klart, at han blev hyldet.

Rygaards Skole møder vinderen af Damhusengens Skole og Valhøj Skole i en af kredssemifinalerne i Storkøbenhavn, hvor Rygaards Skole er på udebane.

I kredssemifinalen kæmper de om at komme i kredsfinalen, der spilles torsdag 29. november.