Afgjort efter straffe

Intenst: Vinderen af straffesparkskonkurrence blev fundet efter 12. spark

Der var masser af kamp om bolden. Foto: Birger Dencker
Der var masser af kamp om bolden. Foto: Birger Dencker

Første halvleg var en lidt rodet forestilling mellem Hanssted Skole og Kirsebærhavens Skole.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Massakre i målfest

Flot spil
Værterne havde dog overvægten af spillet i første periode af kampen. Det var lidt tilfældigheder, der skulle til, før første scoring kom efter knap 24 minutter. På godt forarbejde af Natasja Poulsen kunne Ida Pedersen bringe udeholdet foran med 1–0.

I anden halvleg kom gæsterne bedst fra start og fortsatte med at være spillestyrende. Men efter et kvartes spil begyndte hjemmeholdet at røre på sig. Det var især de to kanter Sofie og Clara, som var kommet op i gear. Presset mod udeholdets mål gav pote efter 19 minutter, da Rosa kunne bringe balance i regnskabet til 1 -1.

Presset fortsatte og først havde en velspillende Sofie en stor chance, som keeperen klarede med en fodparade. Lidt senere var Sofie lidt mere skarp, og på et bragende langskud bragte hun hjemmeholdet foran 2-1. 

Lucca Christoffersen header bolden væk. Foto: Birger Dencker
Lucca Christoffersen header bolden væk. Foto: Birger Dencker

Se også: Rudolf fik en rød tud

Sen udligning
Der manglede kun fem minutter af kampen, og gæsterne, som i store dele af kampen havde haft kontrol over begivenhederne, var rystede.De var nede 2–1, og fire minutter før slutfløjt havde hjemmeholdet endnu en stor chance for at lukke kampen, men det skete ikke.

De sidste minutter pressede Kirsebærhavens Skole hjemmeholdet i bund godt anført af anfører Lucca Christoffersen. Med tre minutter tilbage af kampen fik Kirsebærhaven tildelt et frispark omkring syv meter fra hjemmeholdets straffesparksfelt. Natasja Poulsen tog frisparket og sparkede bolden i kassen. Det var et klassemål, og der blev udlignet til 2–2.

Lucca sagde efter kampen:

- Jeg havde lige fat på Ida og Natasja i de sidste fem minutter og sagde, at nu skulle vi altså presse på for at få det mål.

De to hold skulle ud i en spændende straffesparkskonkurrence.

Hanssted Skoles nummer 7 blev dækket godt op. Foto: Birger Dencker
Hanssted Skoles nummer 7 blev dækket godt op. Foto: Birger Dencker

Se også: Futsal på kunstgræs

Straffesparkskonkurrence
De tre første spillere fra hvert hold scorede sikkert, men nerverne var ikke helt i ro for Kirsebærhavens Skoles Dilara Canbaz, og hjemmeholdets keeper reddede bolden.

Herefter scorede en af Hanssted Skolens bedste, Sofie, sikkert i sit forsøg.

På 9. straffespark var stort pres på Kirsebærhavens Nastaran Nazari, men iskoldt sparkede hun bolden i kassen.

På 10. spark fik Anne Sofie sparket bolden langt over mål, og så var alt åbent igen.

Udeholdets Noa Vangdrup stod for presset og gjorde det til 7–6 på 11. spark. Herefter skulle de to keepere stå overfor hinanden, da hjemmeholdets Liva skulle sparke det 12. straffe. Den duel kom udeholdet bedst ud af, og så kunne jublen bryde løs i Kirsebærhavens Skoles lejr efter en samlet sejr på 7-6 efter straffespark.