Afgjort i sidste sekund

Tæt duel: Dramatik og spænding

Åvangskolen fra Bornholm spillede sig videre til kredssemifinalen i de døende sekunder. Foto: Niels Torp
Åvangskolen fra Bornholm spillede sig videre til kredssemifinalen i de døende sekunder. Foto: Niels Torp

Der var spænding til det sidste i opgøret mellem drengene fra Søndermarkskolen og drengene fra Åvangskolen på Bornholm.

Begge hold og de flere hundrede tilskuere var hele følelsesregisteret igennem, da de bornholmske drenge til slut sikrede sig sejren og det videre avancement til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Se kampfakta her.

Husk: Kredsfinalen live på Facebook

Dramatisk opgør
Hjemmeholdet fra Søndermarkskolen var ellers foran både 2-1 og 3-2. Gæsterne fra Bornholm virkede lidt groggy og modløse, men som en såret bokser på randen af knockout, så rejste de sig igen med en imponerende styrke. Ikke blot fik de udlignet til 3-3 med få minutter igen, men det lykkedes også kampens helt store spiller Valdemar Finsen at score sejrsmålet med en håndfuld sekunder tilbage af opgøret. Jublen var stor hos spillerne, og de så frem til en hyggelig hjemrejse via Sverige og til Bornholm.

Søndermarkskolen havde også en markant profil, da den 14-årige Huseyin Tokat viste sit imponerende niveau. Han kan både drible, aflevere samt lave mål. Han vil givetvis nå langt på boldbanen, og det er tydeligt, at han også besidder et imponerende vinderinstinkt, som desværre i visse tilfælde gik lidt udover nogle medspillere.

Men han lavede også to mål, og ved stillingen 3-3 forsøgte han sig fra 35-40 meter med et dykkende langskud, som uheldigvis ramte overliggeren, og det havde fortjent en noget bedre skæbne. Et af målene til 2-1 var en dribletur over en halv bane længde, og han efterlod fire-fem af modstanderne, inden Huseyin elegant trillede bolde i nettet til føring for hjemmeholdet.

En af kampens store oplevelser fra Huseyin fra Søndermarkskolen. Desværre for ham var det ikke nok til at gå videre i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Niels Torp
En af kampens store oplevelser fra Huseyin fra Søndermarkskolen. Desværre for ham var det ikke nok til at gå videre i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Niels Torp

Viste skræmmende styrke

Fremragende kamp
Denne fodboldkamp indeholdt alt, hvad dette herlige spil kan indeholde, når det er bedst. Holdene præsterede lækre detaljer, hårde tacklinger, glimrende pasninger og ikke mindst suveræne mål på samlebånd.

To af Valdemar Finsens mål fra Åvangskolen var direkte på frispark, og den teknisk begavede spiller fra klippeøen formåede at give kuglen den rette gevind således, at den snød hele forsvaret samt også keeperen Mirhan Taha i hjemmeholdets mål. Det var klasse, og det var kunst som fik en til at tænke på Laudrup, når han var bedst.

Begge hold havde store ære af kampen, og det var synd, at der nødvendigvis skulle findes en vinder af opgøret. Nu er bornholmerne klar til den videre kurs mod kredsfinalen, men der venter endnu et vanskeligt opgør mod Højdevangens Skole på hjemmebane i Rønne i næste uge.

Selve kredsfinalen i Storkøbenhavn hos drengene spilles torsdag 29. november klokken 11.00. Datoen for kampen er fastlagt og kan ikke ændres.