Kongekasse åbnede ballet

Smukt i Smørum: Daniel Ottosen stod for kampens detalje med det første mål

Her tæmmer Daniel Ottosen bolden og lobber den til sig selv, før han header bolden i mål til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Her tæmmer Daniel Ottosen bolden og lobber den til sig selv, før han header bolden i mål til 1-0. (Foto: Henrik Schou)

SMØRUM (Ekstra Bladet): Første halvleg skal bare i glemmebogen, der skete intet værd at berette om i kredsfinalen mellem Boesagerskolen og Højdevangens Skole. Lige ind til hjemmeholdets Daniel Ottosen i de sidste sekunder viste teknik på højt plan. Et mål af den slags man gerne ville se igen og igen på tv.

– Jeg kalder på bolden og tæmmer den først med brystet. Så ser jeg, at målmanden er på vej ud. Derfor lobber jeg den over ham og forsvareren og kan heade den ind i et tomt mål, fortæller tryllekunstneren selv om det meget smukke mål til 1-0. Ikke et øje var tørt i hos de mange medlevende tilskuere.

Virkelig en lækkerbisken at gå til pause på lige bagefter.

– Det er det største øjeblik nogensinde. Jeg har aldrig været så glad før, det var mit bedste mål til dato, jubler den 16-årige efter kampen sammen med kæresten Laura.

Se fakta om kampen

SE DE MANGE FOTOS FRA KAMPEN

Sækken snøres
Første mål fik åbnet op for godteposen, pludselig havde kampen skiftet karakter. Nu gik drengene ind i alle nærkampe, og der blev kæmpet om hvert et kunststrå. Smørum kom på 2-0 og havde i egen optik vundet. Det er ved at blive en dårlig vane for drengene, der ikke magter at lukke og slukke.

– I sidste kamp var vi foran 3-0, og så lukker vi dem ind til 3-2. I dag sker det samme, vi skulle jo aldrig have ladet dem komme ind i kampen, det er jo totalt vores kamp, siger Daniel efter 3-2 sejren og pladsen blandt de otte bedste drengehold i landet var sikret.

Amager-drengene fik reduceret til 2-1 og troede pludselig på det, men glæden varede kort. Deres keeper så ikke heldig ud på nogen af de tre mål. Han var forkert placeret alle tre gange. Men det sidste til 3-1 var et regulært drop, hvor han havde smør på fingrene i Smørum og tabte bolden i feltet.

– Til slut får de et dumt mål til 3-2, som vores keeper burde have taget. Så blev jeg altså bange, bare vi nu ikke smed det hele på gulvet, fortæller Daniel.

Han og den øvrige midtbane spiller solidt og kompakt. Men holdet er nødt til at lære, at kampen varer en hel time. Hvis de skal videre end en kvartfinale lige efter påske, så skal de være på hele vejen. Ellers lukker og slukker andre ballet for dem to kampe før finalen.

LÆS OGSÅ: Daniels detalje

LÆS OGSÅ: ZOOM: Boesager - Højdevangen

Læs her al info om de sidste kampe for i år.

Bliv fan på Facebook

1 af 6 Jubel efter den smukke scoring til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
2 af 6 Efter pausen kom der gang i nærkampene. (Foto: Henrik Schou)
3 af 6 Ikke en meter blev givet væk gratis. (Foto: Henrik Schou)
4 af 6 Amager-keeperen burde have taget den her ved 2-0 målet, hvor der blev skudt fra meget spids vinkel - selv om venstre back igen fejlede sin markering. Ved første mål skulle han være blevet på stregen og ved sidste mål tabte han bolden. (Foto: Henrik Schou)
5 af 6 Glade vindere af kredsen i Storkøbenhavn - den største af alle i landet. (Foto: Henrik Schou)
6 af 6 Her tæmmer Daniel Ottosen bolden og lobber den til sig selv, før han header bolden i mål til 1-0. (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen