Hallo Himmelev

Lige om lidt: Er tøserne fra Roskilde mon klar til kvartfinale?

Himmelev-pigerne er helt klar til kamp fredag. (Foto: Henrik Schou)
Himmelev-pigerne er helt klar til kamp fredag. (Foto: Henrik Schou)

- Vi er i den grad klar, udtalte Himmelevs succescoach, Tannie Bang, to dage før, turen går til Bornholm. Der skal de over og spille kvartfinale mod granit-tøserne fra Nexø Skole.

Kampen spilles fredag d. 13. kl. 11.00.

Kvinden bag pigerne
Fire år Tannie været træner for holdet, og alle fire år har Himmelev-pigerne som mininum været i kredsfinalen. I år har de planer om at gå hele vejen.

LÆS OGSÅ: Bornholmer-braget

- Vi glæder os simpelthen alle sammen så meget til den kæmpeoplevelse, der venter forude. Flyveturen, kampen på Nexø Stadion, de mange tilskuere.. og efter kampen har vi arranget en bustur, så vi kan opleve noget mere af Bornholm, forklarede hun, før hun fortsatte:

- Og vi helt klar over, at vi skal være helt oppe på støvle-knopperne for at slå de bornholmske piger, men i år SKAL vi i Parken. Nederlaget sidste år i semifinalen gjorde ondt, og de fem gengangere fra sidste år er så opsatte som aldrig før. Der er trænet flittigt med kondition og styrketræning hele vinteren, og fodbold spiller de jo næsten hver dag nede i HVB-(Himmelev Veddelev Boldklub, red.).

Det er altså en optimistisk træner, der går ind til kvartfinalen fredag. Med rette.

Topscorer-tøsen
En spiller, der glæder sig særlig meget, er holdets topscorer - Ida Thagensen. Hende traf Ekstra Bladet efter træningen i HVB.

- Det var desværre mig, der brændte det afgørende straffespark i sidste års semifinale, så jeg har noget, jeg skal gøre bedre, forsikrede Ida med overbevisning i stemmen.

Hun henviser til den nervepirrende semifinale for et år siden mod Brøndbyvester Skole. Efter 2-2 i ordinær spilletid vandt Brøndby-pigerne 8-7 på straffe. Det skal revanceres.

LÆS OGSÅ: Vejen til Parken

- Og jeg er slet ikke bange for fredag den 13. Jeg kan jo ikke være uheldig end sidste år. I år må det være modstandernes tur til at få uheldene.

- Vi er i hvert fald fuldt fokuserede på opgaven. Det var faktisk lidt svært at få gejsten tilbage efter vores flotte efterår, men vi har haft et par sammenkomster, hvor vi har genfundet sammenholdet fra efteråret dejlige oplevelser.

- Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til på fredag (i morgen, red.), og jeg sigter efter Parken, var Idas slutkommentar.

Det bliver stort
Lidt mere nervøs og spændt var holdet sikre sidste skanse - målpigen Josefine Kold, som er i gang med sin fjerde sæson på skoleholdet.

- Vi må jo desværre undvære to nøglespillere (Amalie Uno har brækket kravebenet og Jancise Jakobsen har skiftet skole, red.), så det bliver lidt sværere end beregnet. Men vi har givet hånd på at fighte endnu mere, end vi plejer, pointede hun.

Og de tsiger ikke så lidt. Pigerne fightede flot i efteråret.

- Vi ved det bliver svært, for vi har fået en del at vide om vores modstandere fra en af mine holdkammerater i Brøndby.

- Hendes skole tabte til Nexø tidligere i turneringen, så nu ved ved vi, hvordan vi ikke skal gøre, sluttede Josefine, der holder træningsfri torsdag fra Brøndbys U18-hold for at være helt frisk til fredagens brag.

Følg kampen her på siden og på Facebook.

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere