ZOOM: Pilegård - Nexø

Øens kamp: Nexø-tøserne er Bornholms håb i kredsfinalerne

Der har været grund til jubel for Nexø-tøserne. (Foto: Henrik Schou)
Der har været grund til jubel for Nexø-tøserne. (Foto: Henrik Schou)

I dag er sidste dag med skolefodbold i år. Kredsfinalen på pigesiden mellem Pilegårdsskolen og Nexø Skole er faktisk den sidste kamp. De lukker og slukker for 2011. 15 kvartfinalister er blevet fundet. Én mangler.

Tjek vejrudsigten

Se de to hold

Stærkt hjemmehold
Pilegård-tøserne kan blive den sidste. De har spillet en flot turnering og har en målscore på 30-3. Hver gang de lukker en enkelt ind, scorer de ti. Udmærket statistik. Amanda Hansen har scoret 13 af holdets mål og ligger dermed godt til på pigernes topscorerliste. Hun kender virkelig vejen til målet og er fantastisk til at banken bolden i kassen.

På midtbanen er en af profilerne Sofie Ottosson. Hun har spillet med i alle holdets seks kampe med flotte præstationer til følge. Det har også kastet et mål og en fidusbamse af sig. Hun arbejder og fighter igennem hele kampen og er god til at stoppe modstanderne og sætte det fremadrettede spillet i gang.

LÆS OGSÅ: Toves tøser er færdige

LÆS OGSÅ: Lindehøj hjalp Pilegård

Styr på organisationen
I defensiven er keeper Simone Ewert en rigtig dygtig spiller. I hende har holdet en sikker sidste skanse. Lige foran sig har hun blandt andre Cecilie Christensen til at kæmpe i forsvarskæden. Det gør hun fantastisk.

Overordnet set er Pilegård gode i begge ender. De lukker flot af og scorer en masse. De bliver en hård nød at knække. De fleste af pigerne spiller på U15-holdet i AB Tårnby.

Lang rejse
Men Bornholmer-tøserne fra Nexø Skole har midlerne til at stoppe dem. De har ligeledes disket op med flotte kampe i år. Både på øen i starten og de gange, de har været et smut til Sjælland. Som træneren sagde under en kamp:

- Tag nu kanterne med i spillet, så får vi flået dem op. Vi er jo pissegode.

Nexø-mandskabet har profiler i alle kæder. Oppe foran er Aja Skafte, Line Nielsen og Thea Nielsen skarpretterne, der har drevet gæk med mange forsvarsspillere. Det kommer de til igen mod Pilegård, som skal stå tidligt op for at stoppe dem.

Den unge stjerne
Længere tilbage på banen er 11-årige Caroline Jacobsen den helt store stjerne. Hun går kun i 6. klasse og er med, selvom holdet normalt ikke har elever med fra under 7. klasse. Caroline er undtagelsen. Så god er hun.

LÆS OGSÅ: Solide klippetøser

I forsvaret er også Emmeli Jensen og Frederikke Hansen fantastiske. De forudser spillet godt og får en fod eller to i vejen, inden chancer opstår. De gør, at Zindie Rasmussen i målet ikke har haft meget at lave. Når hun har, har hun været sikkerheden selv. Mange fra Nexø-holdet spiller til daglig i Nexø Boldklub. De kender hinandens spil godt.

LÆS OGSÅ: Fest på øen

LÆS OGSÅ: Bornholms håb

Det bliver en vanvittigt spændende kamp, vi slutter 2011 af med. Hovedstaden mod Bornholm. Hjemmeholdets Amanda Hansen skal forsøge at bombe sig længere op på topscorerlisten, mens Nexø med deres ydmyge stjerner skal prøve at sætte en stopper for hende og samtidig passere stærke Simone Ewert i Pilegård-kassen.

Læs alt om kampen her på siden senere i dag. Giv dit bud på resultatet på Facebook inden.

Bliv fan på Facebook

1 af 4 Pilegårdsskolen fra København har et rigtig dygtigt pigehold. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 4 Nexøs yndlinge tager den lange vej med færgen for at tæve københavnerne. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 4 Zindie Rasmussen i Bornholm-målet har ikke haft meget at lave. (Foto: Henrik Schou)
4 af 4 Der har været grund til jubel for Nexø-tøserne. (Foto: Henrik Schou)