Super Subs

Trådte til: To lærere hoppede ind fra morgenstunden og reddede kampen mellem Sortedamskolen og Ingrid Jespersen

Lærer Niels Jepsen fungerede flot som træner. (Foto: Steen Ankerdal)
Lærer Niels Jepsen fungerede flot som træner. (Foto: Steen Ankerdal)

Det var den mangeårige Liverpool-spiller David Fairclough, som i sin storhedstid i 1970’erne blev kaldt Super Sub.

Super sub alias super substitute – super indskifteren – var fra den tid, hvor man lige havde tilladt 12. manden - altså én indskiftningsspiller - i den engelske liga. Og den rødhårede skotske offensivspiller blev manden, der gang på gang kom ind fra bænken og scorede det afgørende mål for sit hold.,

I dag, hvor der må indskiftes tre spillere, og i skoleturneringen, hvor spillerne kan skiftes ind og ud flere gange - ligesom i håndbold - har begrebet super sub ikke den samme mening.

Men dommeren i regnvejrs-kampen i Ryparken mellem Sortedamskolen og Ingrid Jespersens Gymnasieskole - og holdlederen for Sortedammen - gjorde sig fortjent til at blive kaldt super sups.

LÆS OGSÅ: Den amerikanske drøm

Dommer og træner var syge
De erstattede henholdsvis holdleder og dommer fra Sortedamskolen, der begge var blevet syge.

Asger Dyrting læser i dag på Handelshøjskolen - også kaldet CBS. Men han er tidligere elev på Ingrid Jespersens skole. Så da Sortedammens lærer i sin nød ringede til Ingrid Jespersens lærer Bjarne Nielsen - og fortalte, at dommeren var blevet syg, blev det faktisk ham og udeholdet, der skaffede dommeren. Og sådan endte Asger Dyrting, der er dommer i sin fritid, med at blive opmand i Ryparken.

- 'Jeg fik forespørgslen to timer før kampen fra min gamle skole, og det kunne jeg ikke sige nej til. Men den var fart på med at komme fra CBS, hjem efter tøj og til Ryparken', sagde Asger Dyrting.

Han leverede en flot og fejlfri præstation med fløjten. Et enkelt gult kort faldt, som det skulle. Sortedammens dygtige angriber og målscorer Emil Cervantes blev lidt for ivrigt og for tredje gang kom til at sparke en modstander over benet. Ellers forløb den spændende og målrige kamp, hvor der blev vist masser af god fodbold fra begge hold, fuldstændig som en god kamp skal.

LÆS FAKTA OM KAMPEN HER

Super mål
Til overmål var Sortedammens lærer Nicolaj Hald også substitut, fordi skoleholdets ordinære lærer og holdleder Niels Jepsen var blevet syg.

- 'Niels havde varslet mig søndag aften, men den endelige besked fik jeg først mandag morgen. Nu er jeg fysiklærer, så jeg har de store klasser og kender drengene - bare ikke som fodboldspillere. Men det gik jo, selvom det blev enormt spændende, fordi vi misbrugte nogle rigtig store chancer og ikke fik lukket kampen i tide', konstaterede Nicolaj Hald, der fik god hjælp af drengene til udskiftninger, men også viste sig som en kompetent strateg på sidelinjen.

De første 60 minutter sluttede 3-3 efter skiftende føringer. Den fremrykkede forsvarer Anton Halds udligning til 3-3 i kampens døende minutter var dystens flotteste træffer, idet han fra 25 meter hamrende bolden i nettet tæt op ad fjerneste stolpe og lige under tværribben. Hvis det var en pris for spektakulære mål, ville Anton Hald være storfavorit til den.

Nu gav pletskuddet 3-3 og dermed en afgørelse på straffespark.

LÆS OGSÅ: Er du hurtig på aftrækkeren?

Lige ved at have den
Dér var Ingrid Jespersens bedste, bamsemodtager og målmand Thomas Sauer, tæt på at blive matchwinner, da han havde hænderne på Sortedammens tredje forsøg. Men desværre måtte han se bolden trille over stregen via sine hænder. Og da Ingrid Jespersen så brændte sit sidste forsøg kom Sortedammen ud af den spændende afgørelse som vinder med 5-2 i straffesparksskydningen og sammenlagt med de ordinære mål 8-6.

Men en rigtig god skolekamp under vanskelige forhold på kunstgræsbanen i Ryparken, hvor Ingrid Jespersens Skoles hold voksede som kampen skred frem - og endte med at spille lige op med de dygtige drenge fra Sortedamskolen, der nu er i 4. runde. Og en kamp, der med super sups' indsats, viste, at skoleturneringen er i høj kurs også hos lærere og tidligere spillere.

Bliv fan på Facebook

1 af 2 Super Sups – lærer Niels Jepsen og dommer Asger Dyrting (med gul vest), der rykkede ud med et par timers varsel. (Foto: Steen Ankerdal)
2 af 2 Lærer Niels Jepsen fungerede flot som træner. (Foto: Steen Ankerdal)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen