På med hjelmen

Hvor var bussen?: Cykel-VM tvang Holbergs drenge op på cyklerne

Holbergskolens drenge med cykler, inden de startede en times cykeltur tilbage gennem VM-byen København. (Foto: Steen Ankerdal)
Holbergskolens drenge med cykler, inden de startede en times cykeltur tilbage gennem VM-byen København. (Foto: Steen Ankerdal)

Verdensmesterskaberne i landevejscykling, der i denne uge foregår i det centrale København, har kørt med i Ekstra Bladets skoleturnering.

Det kunne Holbergskolen drenge fra det københavnske Nordvestkvarter fortælle om efter 4-3 over Dyvekeskolen i Sundby Idrætspark.

- 'Om morgenen,da vi mødte i skole, gik det op for mig, at det ikke var til at køre normalt gennem Københavns centrum i bus eller bil, fordi der blev kørt verdensmesterskab i cykling. Og det er som bekendt ikke muligt at tage metro’en til Sundby Idrætspark', fortalte lærer Morten Nyrop Ellingsøe, da holdet stod med cyklerne efter den spændende kamp – og skulle de godt 20 km tilbage til skolen.

LÆS FAKTA OM KAMPEN HER

Manglede cykler
- 'Derfor blev løsningen at cykle til Sundby, men det krævede jo, at alle spillerne på holdet havde en cykel.'

- 'Ja, vi fik travlt med at få hentet og lånt cykler, så alle kunne køre med, for det var ikke alle., der havde cykel med i skole', tilføjer midtbanespilleren Zafar Ferozi.

Han indrømmede, at der havde været 'lidt brok', så Morten Nyrop satte cykel-operationen i gang. Men da først alle havde fået fat i en cykel.

LÆS OGSÅ: 250.000 poser slik til jer

God opvarmning
Det lykkedes dog for Holbergskolen drenge at få hentet og lån 'stålheste', og så gik turen tværs igennem hovedstaden til Sundby. En cykeltur på cirka en time i det gode sensommervejr.

- 'Så fik vi varmet godt op, men det var nu fint nok', sagde den lille elegante midtbanespiller Frederik Baarts, inden han hoppede på cyklen for at køre tilbage til skolen efter 4-3 sejren.

Og ja, sejren gjorde det lidt lettere for Holbergs drenge, der næsten alle spiller i KFUM’s Boldklub, at trampe en time tilbage til skolen.

Bliv fan på Facebook