Brøndby i Parken

Drama i semifinalen: Brøndbyvester Skole sejrede efter straffe

Ikke et øje var tørt....(Foto: Linda Johansen)
Ikke et øje var tørt....(Foto: Linda Johansen)

De omkring 700 tilskuere i Himmelev fik et drama uden lige i pigernes semifinale mellem Himmelev Skole og Brøndbyvester Skole. Kampens betydning lagde i den grad en dæmper på holdenes lyst til at angribe, de var bange for at blotte sig. Udeholdet kom ellers med topscoreren i turneringen, Trine Borup, som har nettet hele 21 gange. Hun blev pakket godt ind og fik ikke lov til meget. Himmelev Skole gav favoritterne en god fight, der bølgede frem og tilbage, hvor pigerne sad på hver sin halvleg.

Da alt tegnede til udesejr, fik Himmelev udlignet i de sidste sekunder. Den slags betyder afgørelse på straffe- et mareridt for de fleste. Alle ønsker det overstået, men ingen har lyst til at sparke. Allerede før første spark græd flere piger. Presset er enormt i verdens største skoleturnering så tæt på Parken.

LÆS OGSÅ: Blev til Brøndbybedster

Ansvar til sidst
Alle de fem første spark blev udnyttet, men Ida Thagesen brændte lige på målmanden. Så kunne Linea Fabricius afgøre det hele, det gjorde hun sikkert. Med et blev der kaos på banen. Tilskuerne i bunkevis løb mod deres helte, skrigene kunne høres i de nærmeste landsbyer, og tårerne trillede i begge lejre. Himmelev på grund af nederlaget så tæt på drømmen og Brøndby fordi deres korte livs største øjeblik var kommet.

– Det er helt ubeskriveligt at stå her nu efter sådan en kamp, sagde Stine Olsen, der som anfører flot havde ført sit hold frem. Hun nåede endda to mål på straffe.

– Først scorede jeg jo på straffe i kampen, og så tog jeg det tunge ansvar at sparke sidst af de fem, da det skulle afgøres. Nej, hvor var jeg bare nervøs, fortæller Stine med en endnu mere glad farmor knugende om halsen.

Masser af fotos her

Ung lykke
Brøndbyvester har haft et par store sejre på vej mod finalen, de har nettet i alt 61 gange. Men der er også gået ni mål ind, forsvaret er langt fra stabilt. Især ude i siderne.

– Vi havde svært ved at holde kanterne hos dem, de kom alt for let igennem, det skal vi helt klart gøre bedre i finalen, sagde den 16-årige kaptajn.

Holdets bedste boldspiller er den blot 12-årige Freja Sørensen, som også blev dækket tæt op, men alligevel fik vist klasse i glimt:

– I første halvleg turde vi vist ikke have bolden, der stod for meget på spil. Det skal vi træne. Nu er vi bare så lykkelige, sluttede pigerne i kor.

Bliv ven på Facebook