Hattrick på fem minutter

Advarsel: Farlig bomber løs i Rødovre

Nicholas Oguma efter kampen med sin Carlsberg Sport i jubelrus. (Foto: Henrik Schou)
Nicholas Oguma efter kampen med sin Carlsberg Sport i jubelrus. (Foto: Henrik Schou)

RØDOVRE (Ekstra Bladet):

Sølle fem minutter skulle guldklumpen fra Tinderhøj Skole bruge på at lave sit ægte hattrick. Hjemme mod Rådmandsgades Skole var der oneman-show på plakaten, da Nicholas Oguma fra rullede sig ud. Tre mål lige i rap uden afbrydelse er sjældent set, og da slet ikke af en 12-årig fra 6. klasse.

De kenyanske rødder fornægter sig ikke, Nicholas kan løbe solen sort. Hurtigt. Hans force er ganske enkelt, at de andre ikke kan følge med, når han pisker af sted med bolden klistret til støvlerne.

– De andre skal bare sparke bolden op til mig, så skal jeg nok fange den, siger en jublende lykkelig profil med fire mål på samvittigheden i den yderst fortjente 8-1 sejr.

Se masser af fotos fra kampen HER

Hall of Fame
Den unge knægt havde slet ikke troet, han kunne få lov at starte inde, når de store drenge også var med.

– Det er et ekstra pres at være så ung. Jeg skal gøre mig fortjent til startopstillingen, og det gjorde jeg også i dag. Mon ikke jeg også starter inde næste gang, siger han storsmilende efter en super indsats, hvor han grundlagde sejren med kampens første tre kasser.

Forsvaret kan ikke stille noget op mod Oguma, der slår sine folder i KB. Kun ufine midler kan stoppe endnu et farligt slangebid mod mål. Dem kunne udeholdet så også mange af, de slap uforståeligt med to røde kort efter skandaløs optræden både på og uden for banen. Heldigvis holdt Rødovre-knægtene sig i ro og er nu videre i turneringen.

Tinderhøj Skole plejer ellers at fostre dygtige ishockey-spillere, fem af deres tidligere elever har spillet i NHL. Fire af dem gør det stadig, bl.a. Jannik Hansen og hele familien Eller.

Nu kan de også skrive Oguma på hall of fame listen. Ham skal vi nok komme til at se mere til.

Bliv ven på Facebook

1 af 3 Her takkes opad efter det andet mål. (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Et af de alt for få røde kort til udeholdet. Synd og skam og triste repræsentanter for skolen at sende ud. (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 Nicholas Oguma efter kampen med sin Carlsberg Sport i jubelrus. (Foto: Henrik Schou)